Şimdi Ara

Uzunlara Led Kit(Bi-Xenon etkisi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
8
Favori
10.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.kiaclubtr.com/threads/mu%C4%9Fladan-kia-sportage-r.9734/page-4 sayfanın sonlarıan doğru bak

Buda benim aracımda olan :) aynı dimi
     Uzunlara Led Kit(Bi-Xenon etkisi)
     Uzunlara Led Kit(Bi-Xenon etkisi)

• quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

quote:

Orijinalden alıntı: T2W4D

Hocam ayrıca abinin aracındaki ile bneim kullandığım ürün aynı demişsin fakat abinin aracındakinin performansı seninkine nazaran kat ve kat üstün o nasıl oluyor ?

Çünkü ben karşıdan çekmedim oda giderken video çekmedi :) Benin aracımda Sportage onunkide. Bugün akşam selektör videosu yaparım

Yap bakalım bende sayende almış olacağım bunun işcilik ücreti ne kadar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim taktım :). Elektirkçi 10-20 liraya takar. Elini bile sürmezsin
  • Muayeneden geçmeyi nasıl düşünüyorsunuz?
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Gitmeden söküp yerine Halojen ampul takıp ve muayeneden geçip, eve geldiğimde tekrardan aynı şekil devam etmek:) Kısalarım mercekli, xenon var zaten ondada aynı işlemi yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 12 Haziran 2016; 18:24:02 >
  • quote:

Gitmeden söküp yerine Halojen ampul takıp ve muayeneden geçip, eve geldiğimde tekrardan aynı şekil devam etmek:) Kısalarım mercekli, xenon var zaten ondada aynı işlemi yapıcam

Polis falan çevirmede bir şey demiyordur herhalde.

Şimdi benim de aklıma yatmaya başladı.

Trafik davar kaynadığı için makasçıların arkasına geçip allahım canımı al diye bağırtana kadar bu farları yakmak lazım.
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Bunlar uzunlarda olacağı için çevirmede sıkıntı çıkarmaz. Ha ben mersinde hiç çevirmeye denk gelmedim gelsemde arabanın önündeki amblem yüzünden selam verip geçerim o ayrı meselede.

Benim başıma geldi bi tane B5 passat davar insanlıktan nasibini almamış yatarık önüme bir makas attı,eğer o an frene basmasam orta direkten ona girerdim ve onun araç orta refüşte pert olurdu, benim arabanın ön tarafı yok olurdu hızım 80 kmhdi.

Aklınıza yattıysa sipariş verin. İlk önce far tipini öğrenin öle sipariş verin, Benim araba gibi kısa ve uzun H7 olmayabilir
  • Benim aracın farlarının içi çok dar, ampul bile zar zor sığıyor :) bunun arkasında koca koca püsküller var az daha küçüğü yok mu bunun.
  • The Schuey kullanıcısına yanıt
    Zaten püsküller far kapağının dışında duracak. Böyle hava sirkülasyonu fazla olucak.
  • Hocam benim araçta mercek yok sıkıntı olur mu ki ?

• Sadece uzunlara takacaksanız sıkıntı olmaz benimde uzunlarda merceksiz. Ama kısalara düşünülüyorsa biraz dağılabilir gibime geliyor. Merceksiz xenon gibi dağılmaz ama halojen odağında olmaz
  • Güzel olmuş daha önce konusu geçmişti sanırım. Hayırlı olsun. Uzun sureli, kısa ampul olarak kullanımlarda nasıl bir dayanıklılık sağlar bilemedim pek ümitli de değilim ama fikrim git gide değişiyor. Uzun süreli kullanımları da değerlendirir misiniz ? 10 15 dakika uzunlar oldugunda mavi ya da Mor renge donusum oluyor mu ? Fark etmek zor gerçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2016; 2:09:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Güzel olmuş daha önce konusu geçmişti sanırım. Hayırlı olsun. Uzun sureli, kısa ampul olarak kullanımlarda nasıl bir dayanıklılık sağlar bilemedim pek ümitli de değilim ama fikrim git gide değişiyor. Uzun süreli kullanımları da değerlendirir misiniz ? 10 15 dakika uzunlar oldugunda mavi ya da Mor renge donusum oluyor mu ? Fark etmek zor gerçi.

Deneme imkanım dediğinizi biraz zor. Bir gün otobana çıkma durumum olucak ve sürekli uzunlar yanacak anca böyle olabilir ama dediğim gibi denk gelip 10-15 dk denemem lazım :)

Tahminimce bişey olacağını sanmıyorum. Arkada akkor teller olduğu için ve kapak dışında duracağı için hava sirkülasyonu çok fazla olucaktır zaten

• quote:

quote:

Tesekkurler Güzel olmuş daha önce konusu geçmişti sanırım. Hayırlı olsun. Uzun sureli, kısa ampul olarak kullanımlarda nasıl bir dayanıklılık sağlar bilemedim pek ümitli de değilim ama fikrim git gide değişiyor. Uzun süreli kullanımları da değerlendirir misiniz ? 10 15 dakika uzunlar oldugunda mavi ya da Mor renge donusum oluyor mu ? Fark etmek zor gerçi.

Deneme imkanım dediğinizi biraz zor. Bir gün otobana çıkma durumum olucak ve sürekli uzunlar yanacak anca böyle olabilir ama dediğim gibi denk gelip 10-15 dk denemem lazım :)

Tahminimce bişey olacağını sanmıyorum. Arkada akkor teller olduğu için ve kapak dışında duracağı için hava sirkülasyonu çok fazla olucaktır zaten

Cevabiniz icin Tesekkurler teller kaliteli anladigim kadariyla ama aluminum olmasi nedeniyle ve tasarimdan dolayi hala isiyi cekirdekten duzgun yaymayacagimi dusunuyorum. umarim yaniliyorumdur.

3 tane mi 2 tane mi led var uzerinde ?

Farlarin conta islevi goren kapagini kesiyor musunuz bu puskulleri cikarmak icin.?

zamanla farin ici su ve toz almaz mi ? Bugu yapma ve sararma olmaz mi gibi cekincelerimde var. Yardimci olabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2016; 3:32:41 >

• quote:

quote:

quote:

Tesekkurler Güzel olmuş daha önce konusu geçmişti sanırım. Hayırlı olsun. Uzun sureli, kısa ampul olarak kullanımlarda nasıl bir dayanıklılık sağlar bilemedim pek ümitli de değilim ama fikrim git gide değişiyor. Uzun süreli kullanımları da değerlendirir misiniz ? 10 15 dakika uzunlar oldugunda mavi ya da Mor renge donusum oluyor mu ? Fark etmek zor gerçi.

Cevabiniz icin Tesekkurler teller kaliteli anladigim kadariyla ama aluminum olmasi nedeniyle ve tasarimdan dolayi hala isiyi cekirdekten duzgun yaymayacagimi dusunuyorum. umarim yaniliyorumdur.

3 tane mi 2 tane mi led var uzerinde ?

Farlarin conta islevi goren kapagini kesiyor musunuz bu puskulleri cikarmak icin.?

zamanla farin ici su ve toz almaz mi ? Bugu yapma ve sararma olmaz mi gibi cekincelerimde var. Yardimci olabilir misiniz ?

Sizinle ısıyı dışarı atma konusunda değişik düşünüyoruz :) Benim mantığımda ısı yukarda birikiyor, aşağı tellere doğru geliyor, teller far kapağının dışında olduğu için ve araba ızgarasından sürekli soğuk hava girdiğimde dolayı soğutacağını düşündüm.

Toplam 2 Tane Xh-p led var. Ürünü linkten inceleyebilirsiniz

Hava almaması için bantla siyah silikon ile güzel kapatıyorsunuz. Ben far kapağının tam ortasından deldim. Sararma yapmaz. Birde Sportage farı nasılsan ampul taktıktan sonra içeri hava almıyor ampul delik kapatıcı,far kapağıda işin cilası gibi benim arabada ama sizin araçta durum nasıl bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YozgatLee0666 -- 13 Haziran 2016; 3:39:36 >

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Evet hersey mukemmel oldugunda dediginiz olur. Ancak ortam kosullari daha farkli. Tel ile isi cekirdegi yekpare degil. Gordugum kadariyla
    1.Led (isi cekirdegi) bir pcb board'da lehimli,
    2.PCB board bir alüminyum kutleye termal macun ile yapistirilmis.
    3. Aluminum kutle oldukca kalin ve yapraklari yok
    4. Aluminium kutle muhtemelen lehim ya da termal macun ile puskullere bagli.

5. puskuller puskul olduklari icin dediginiz gibi asagi dogru sarkarlar ama isinan hava yukari haraket etmek ister konvansiyonel hava yonu isinan hava yukaridir. Bu nedenle isi cekirdegi yayilim yapamaz.

Kanaatimde sizin isi puskullerinin sicak hissetmemeniz ledlerin isinmadigi anlamina gelmiyor.Arada isi transferini kesecek cok fazla iletken de olsa parca var. Ledler iste bu nedenle sellektor yapmakta sorun yasamazlar ama uzun sureli kullanimda isiyi disari atamazlar.

Bunun yani sira far adaptorunun plastik olmasi uzun sureli kisa far gibi kullanimda zamanla gevremesine ve dusmesine sebeb olabilir.
    Uzun sureli kullanimda fara toz ve su girmesi ve sararmasi gibi cekincelerim de var. Ama conta tasarimini bilmiyorum

Yani isi iletimi konusunda demek istedigim sellektor olarak kullanildiginda sorun yasamazsiniz belki ama surekli acik ya da kisa far kullanimlarinda cok dayanmayacagini dusunuyorum.
    Bunun yani sira siz de deginmissiniz zaten, odak noktasi yakin oldugu icin isik deseni halojen kadar duzgun olmayacaktir. Selektor kullaniminda ondekini uyarmak icin sorun degil ama uzagi gormek icin ve yine kisa far kullanimlarinda sanki cok fayda vermeyebilir.
    Tabi benimkiler sadece internetten inceledigim kadariyla olabilecek varsayimlar siz urune sahipsiniz ben de bunu anlamak icin soru soruyorum.

far kapagindan sadece puskuller mi geciyor yoksa aluminum silindir kutle far kapagindan disari gececek kadar uzun mu ? Attiginiz linkteki arkadas puskulleri disari cikarmamis farin icine koymus bir de sonradan xenon far yapmis kisalara xenon farlarin cekirdek sicakligi 350'C kadar cikabiliyor ayni ortama led koymak hatta sogutmasini da ayni ortama koymak pekndogru gelmedi bana.

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Haziran 2016; 4:15:43 >

• Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Sadece püsküleri dışarda. Bana bir sorun olacağına kanısı doğurmadı uzun süreli kullanımda. Hatta Xenonlarıma acımasam tutup kısalara bile sipariş verecektim :)

Aynen verdiğim linkte püskülleri içeri almayı uygun görmüş Serdar abi. Uzunları selektör amaçlı kullanıcağından ısı zaten olmayacak gibi demişti.

Fanlı tipte Ledler var ama onlarında dışarıdan bir şekilde hava alması lazım ki ısıyı dışarı versin düşüncede olduğum için ve Serdar abimden gördüğümdeb dolayı sipariş verdim. Bana göre hava hoş uzunlarımdan aşırı memnunum. O Halojene göre odak tutmamasını Merceksiz farda dedim çünkü ışık gücü çok fazla :)

Kısalara Düşünüyorsanız aliexpresste en kaliteli olanı 70-80 doları geçmez. Bakıp alabilirsiniz

• Püsküller aşağı yada yukarı doğru değil dik duruyor. Bunun videosunda ısı püsküllere doğru iniyor diye videosu var. Belki satış taktiği olabilir

• Herkes artık uzunlara bunu uyguluyor. Kısalarda uzun süreli kullanımda farı eritir diye düşünüyorum.

Fanlı modeller daha başarılıdır. Ama led 'in far içine verdiği sıcaklığı es geçmemek lazım. Far camına çok yakın olacak sürekli açık kalacak. Yangın çıkması bile olası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.