|
Arkadaşlar merhaba beni geçen seneden belki hatırlayan bir kaç kişi çıkar belki hatırlayan çıkmaz bilmiyom tüm tercih dönemi tıp mı ceng mi diye burada kafa ütüleyip en son ceng yazıp gitmiştim. Aslında tıpa biraz kadersel olarak okey olarak cenge gittim çünkü ceng'in gelmeyeceğine ve tıp okuyacağıma inandırmıştım kendimi. Sonuçta aşşırı sevindim falan aşırı kaliteli bir hazırlık yılı okuduğuma inanıyorum baya iyi arkadaşlar edindim ama aklımda hep tıp kaldı bi. Ben doktor maaşlarını ( pratisyen hek ) 150-200 sanıyorken 90-120 aldıklarını öğrenmem biraz motivasyonu kırdı ama istanbulda deprem riski dayanıksız evde yaşamam falan derken bir daha tıpa olan iştahım bir kabardı. İşin en sonunda bu yıl ne yaptın derseniz c# öğrendim oyun geliştiriyom kendi çapımda ( daha başlamadım bile aşırı tembelim ama en azından mantığı öğrendik ) onun harici spor falan devam ediyor. Eğer ki geçen seneden agalar varsa yazarsanız sevinirim nasılsınız nasıl gidiyor hayatlarınızdan memnun musunuz? Ben açıkcası bugün tıp yazmaya çok uzak bakmıyorum ve hiçbir bölümün fanboyluğunu yapmayacak kadar olgunlaştığıma inanıyorum. Güncel tercih dönemi için agacanlara tavsiyeler forumdaki fanboylardan uzak durun kendinizi iyice tartın hayatınızın nerede mutlu olacağını düşünün? Mesala en basitinden ailenizin yanında mı yaşamak isterseniz kendinizse ait bir ev / yurtta mı ? Tıp okuyup anadoluda görece iyi kazanıp ve eğer ki kültürel olarak değişim çok fazla yaşanmazsa saygı görüldüğünüz bir hayat mı sizi mutlu eder yoksa problemler üstünde saatlerce düşündüğünüz özel sektör mü? İşin en sonunda hayatınızın her alanında rekabete hazır mı olacaksınız yoksa sınıfı geçtiğiniz için bile %100 atanacağız bir bölüm mü? Yoğun ve riskli çalışma saatleri sizi ürkütür mü yoksa esnek ve evden çalışma gibi imkanları mı seversiniz? Tonlarca soru var kendinize karşı dürüst olmanızı tavsiye ederim. Ben bu sene kendimi sözde baya geliştirecektim ama biraz ingilizce biraz spor biraz yazılım biraz tasarım öğrendim ama inanılmaz yol kat etmedik. Bla bla bla ben daha konuşurum cevap yazan olursa sizin de hikayelerinizi ya da hedeflerinizi dinlemek isterim ^^ |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı