Şimdi Ara

Uzun yolda maksimum süratte yakıt tüketiminiz ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genelde araçların yakıt tüketimlerini düşük göstermek için 90 km sabit hızdaki değerleri alıyorlar. Ama hepimiz biliyoruz ki bu gerçekçi bir değer değil. Otobanda yol uygun olduğunda gaza basınca yakıt tüketim değerleri yukarılara hızlı bir şekilde fırlıyor.

İstanbul Ankara otobanında radarların ve yolun imkan verdiği ölçüde E350 CDI 4matic 265 BG araçta gördüğüm değerler:

Mesafe : 375 km

Ortalama hız: 168 km/saat

Süre : 2 saat 13 dakika

Yakıt Tüketimi :11,6 lt/100 km..

• Ülkemizde hız limiti yıllardır 90 km hızla sınırlıydı. Belki en azami hız bu olduğu için arabalarda bu hız kriter alınmış olabilir. Bir de bu ekonomik tüketim durumu arabadan arabaya değişir. Mesela benzinli arabalarda 3000 devir 90 km'ye tekabül ederken, diesel arabalarda 110 - 120 km'ler arasında en az yakar durumdadır.
  • Focus hariç bu arabaların her biri Ankara-İstanbul otobanında minimum yılda 30.000km yol yaptı veya yapıyor. Focus da bir 7-8000km'sini bu otobanda yapmıştır... Legacy'ye LPG taktırmak şu an için çok mantıklı geliyor.

- 2010 A3 Cabrio 160-170 arası ortalama yakıtı 8-8.5lt/100km

- 2011 Subaru Legacy SW 160km ortalama hızla yakıtı 10-10.3 lt/100km.

- 2008 Ford Focus TDCI 160km ortalama hızla yakıtı 7lt/100km.

- 2008 Ford S-Max 2.0 TDCI 160-170km ortalama hızla yakıtı 9lt/100km.

- 2008 BMW Z4 160-180km ortalama hızla yakıtı 10lt/100km.

- 2003 Volvo S60 2.0T 160-170km ortalama hızla yakıtı 9-9.5lt/100km.
  • ortalamaya pek dikkat etmem ama geçen yaz 2010 model Toyota Avensis ile 210 km/h ile giderken anlık tüketim 20 lt/100 km civarlarındaydı...
  • Kesinlikle 110 km'yi geçmem. Geçtiğimi farkedersem ayağımı hafifçe gazdan çekerim. Bu şekilde yaptığım yolculukta yakıt tüketimini 100 km'de 4 litrenin biraz altına düşürdüm. Araba, imzamdaki araba. Yolculuk ta otobandan değil. Bilecik, kütahya yolundan Konya'ya gittim. Bazı yerlerde hızım değişken oldu.
  • hayatımda anlık hızlanmalar hariç 140 dan yüksek bir hıza çıkmadım, bir eksiklik hissetmiyorum.
  • @redkid

Arac durdugu sirada yakit gostergesi 20lt`ye cikiyor mu sizdede?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

@redkid

Doğrudur. Anlık tüketim çubuğunda araç durduğunda 20lt' ye çıkıyor. Yolda giderken gazdan çektiğimde de 0 gösteriyor...
  • corolla 1.33 ümde gidiş dönüş 120 km yolda ortalama 100 110 km hızla 32 liralık benzin yaktım.Maksimuma dayandırsam 50ye çıkar herhal.
  • Astra G'de 170 Km/sa ile giderken (İzmir-Aydın otoyolu) anlık tüketim 12.8 - 13 lt/100 km civarı idi ..
  • Bir de bizdeki Legacy'de ortalama yakıta göre ne kadar yaktığını gösteren bir gösterge var. Orta çizginin altında ise otalamanın altında yakıyorsun, üstünde ise üstünde yakıyorsun... Ancak ortalama yakıt ne? Atıyorum 11lt/100km... Araba durduğunda hızı 0km/sa, 100km'yi sonsuz zamanda alacağı için ibre tepeye vuruyor... Hoş bir ibre, yolda ne kadar basıp, ne kadar basmamanız gerktiğini hatırlatıyor resmen size...
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

Genelde araçların yakıt tüketimlerini düşük göstermek için 90 km sabit hızdaki değerleri alıyorlar. Ama hepimiz biliyoruz ki bu gerçekçi bir değer değil. Otobanda yol uygun olduğunda gaza basınca yakıt tüketim değerleri yukarılara hızlı bir şekilde fırlıyor.

İstanbul Ankara otobanında radarların ve yolun imkan verdiği ölçüde E350 CDI 4matic 265 BG araçta gördüğüm değerler:

Mesafe : 375 km

Ortalama hız: 168 km/saat

Süre : 2 saat 13 dakika

Yakıt Tüketimi :11,6 lt/100 km..

ankara eryaman - istanbul merter
    486 km
    3 sat 28 dk
    6.7 lt mazot / 100 km + düzcede 138 TL gezici radar cezası
    1.3 multijet Grande punto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 6 Mart 2012; 13:56:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: redkid778

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

@redkid

Doğrudur. Anlık tüketim çubuğunda araç durduğunda 20lt' ye çıkıyor. Yolda giderken gazdan çektiğimde de 0 gösteriyor...

Vitesteyken 0 gösteriyor.Çünkü böyle bir ekonomi mekanizması gibi birşeyleri var yeni nesil araçlarda.Gösterdiği değer 0 göstersede 1.5 2 litre civarında yakmakta o an.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.