Uzun yol Volvo 1.6 d2 mi Peugeot 1.2 puretech mi?

-
-
Yakacağı 3-5 fazlaya değil 1300 km yi en konforlu götürecek olana bakacaksınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii ki S80, hem dizel hem E segment olması dolayısıyla kıyas kabul etmez, her ne kadar 408 yeni olsa bile.
sizden daha iyi kim bilecek🤔
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyumu 408 den yana kullanıyorum.
-
S80 hem konfor olarak daha iyi hem de daha az yakar. Hatta s80 tek depo bile gidebilir o yolu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
120'li hızlarda hangisi daha sessiz ise onu tercih edin. Dikkat edilmesi gereken nokta motor vızıltısı- titreşimi, tekerlek yuvarlanma sesi, rüzgar sesi. Uzun yolda kabin içinde ki ses insanı çok yoruyor.
Yakıtı 2.plana atın bence.
Hocam haklısınız ikisini de kullanıyorum fakat s80 3-4 yıldır bende, 408 ise bu hafta alındı. S80 in direksiyonu büyük ve sert, aracın yaşı itibari ile ve bir kaza geçirmiştim sorun açma ihtimali daha büyük duruyor. 408 daha yumuşak geldi bana araç olarak, süspansiyonlarıda iyi sönümlüyor gibi(Fransız arabalarında hep ön düzen sorunu olur ama araç daha sıfır şimdilik). Yakıt olarak uzun yolda s80 5,5 litre civarı yakıyor tahminim 408 de 6-7 litre civarı yakacaktır. Planım yarına sarktı muhtemelen yeni aracın hevesi ile de 408 le çıkacağım yola.
1.2 Puretech uzun yolda yakacağı 8 litre. Volvo da 6 litre yakar. Yakıt olarak Volvo. Konfor olarak, siz karar vereceksiniz.
1.2 puretech uzun yolda 8 litre mi ? Daha cüsseli 3008 1.2 puretech bile o kadar yakmıyor.
Bende 308 1.2 puretech var, uzun yolda 4.5 - 5 arası yakıyor. Biraz dikkat ederek kullandığımda 4 litreye kadar düşüyor tüketim.
-
1.2 puretech İstanbul trafiğinde kalırsa 8 litre yakıyor.
Yarısı izmir-istanbul otobanda 1.2 puretech yakıt tüketimi:
Muhtemelen yoldasınız 408le ama 408 daha doğru tercih olur.
Yeni her zaman yenidir. S80 olsa bile carplay yok, uzun yolda navigasyonsuz çıkmak kumar oynamak gibi. Bazen yol kapalı oluyor, bazen trafik oluyor hayat kurtarıcı oluyor Google maps.
Ee yine ne olursa olsun eski aracın sorun çıkarma ihtimali çok daha yüksek. Evet s80 çok daha rahat ettirir ama mantık 408 diyor.
1.2 puretech mokka kiralamıştım. Şehir içi 10 litre civarında şehir dışıda 7-8 litre civarında yakmıştı. Benim araçta sıkıntı vardı o zaman bilemedim. Ama şu gerçek 100'den sonra yakıtı katlıyor motor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 18 Ağustos 2025; 23:42:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X