Şimdi Ara

Uzun yol, radar kamera sistemleri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İyi aksamlar degerli forum üyeleri. Geçenlerde Antalya-İstanbul yolculuğu yaptım. Bir kac sorum olacak üstadlarıma...

Bu iki görseldeki kameralar hız tespiti yapıyor mu? Şehir merkezine girdiginde boydan boya EDS tabelasi ve arac sinifina gore hiz siniri yaziyor, onlar radar, kabul ama ayni o kameralardan eds/radar tabelası yazmayan yerlerde de var. Forumda "radar olduğu belirtilmeyen yolda yazilan radar cezasinin iptal edileceği"ne dair bir yorum hatirliyorum. Duble yolda, aksam vakti bu kameranin altindan 140 ile gectim fakat flas patlamadi, ama öğlen ne olur bilmem.

Diğer bir sorum, TEDEŞ hakkında..
    Bozüyükde duble yolda ilerlerken otomobil için 110 EDS gördüm, ve tedeşden 85 ile gecerken kırmızı flaş patladı. 110 olduğuna aractaki 3 kişi de emin. Bir kac otobus yolculugumda da hiz siniri altinda olmamiza ragmen bu tedeş kirmizi flaşı patlatıyor. Gece vakti ölçüm için her araç geçisinde mi flaş patlatiyor, yoksa suana kadar gordugum kadranların hepsi mph cinsinden mi?

Son sorum ise "ortalama hız koridoru" yuzunden ceza yediniz mi hiç? Yiyen tanidiginiz var mi? Her iki gişe arasinda da istisnasız koridor denetimi oluyor mu? Şehir içinde hiz koridorlari oluyor, 900 metre, 5km vs. Fakat benim bahsettiğim iki gişe arası..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm radar, hız kamerası, gişe arası süre vb cezalara yakalanmamak için süper bi yöntem var aslında

KURALLARA UYMAKKKKK!!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiyem, otobandan gidiyorsanız hızınızı 120'ye sabitleyin. ben hep bunu yapıyorum. bugüne kadar hiç radara yakalanmadım.
  • Ben otobanda bile olsam kamera görünce sağa geçip 80 e düşerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resimdeki türde kameraların ceza yazdığını hiç görmedim. En son düzenlenen mevzuata göre EDS yazısı ve hız sınırını belirten tabela olması gerekiyor ve tabelanın da belli büyüklükte ve radardan belli mesafede olması zorunlu.
  • Resimdekiler hız kamerası değil.
    Flaş patlar, kaydı alır, hızın limitler dahilindeyse ceza gelemez.
    Ben iki gişe arası hız koridorundan ceza yedim. çorludan otobana girdim mahmutbeyden çıktım. 139 km ortalama ile 235 tl ceza yedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bozüyük'ten Sakarya istikametine doğru gelirken bozüyük kavşağından hemen sonraki (Zeki Bayrak Tesisi Önü) hız kamerası normal ama bir 10 dk kadar ilerideki kamera 85km/s hızı geçen tüm araçlara patlıyor. Araç sınıfına göre hız limitini geçmediyseniz ceza gelmez.

85km/s üstü herkese patlayan kamera şu;

Kameralara gelince radarlı kameralar diğerlerinden biraz daha büyük oluyor. Oradaki kameralar araç plakalarına göre hız koridorları için kayıt alıyor veya il giriş çıkışlarında kayıt tutuyorlar. Emniyetten plaka araması yapınca o araç ne zaman nereden geçmiş görülüyor bu şekilde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.