listemdeki agresif cikan ve bu gun agresif inenler GESAN -8,67 YYLGD -5,28 JANTS -3,65 HKTM -3,38 SARKY -3.27 GWIND -3 KMPUR -3 SARKY ve JANTS ne isi var anlamadim ama en agresif dusen GESAN tabikide birakin AKSA ciksin yahuu,, aylardir bekliyoruz :) oda cikmayacaksa , bu gun olelim artik :) walla gesan dustukce ben aliyorum, o dustukce ben aliyorum, toplamda 160K bagladim , insallah bi yerde durup dinlenecek |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (95. sayfa)

-
-
-
Aksa çıkmasın demiyoruz tabii ki çıksın hem de hepsi çıksın mümkünse ama Aksa’nın yıllık çıkışına bakınca bu sene gibi herkesin uçtuğu bir dönemde bile çıkışı belli. Beni verem etti kendisini satıp kurtuldum yani öyle düşünüyorum ama belli olmaz tabii sonra pişman oldum diyebilirim de.
Gesan görüşünüze katılıyorum smrtg gibi değil bence tabanı daha başarılı bir hisse. Özellikle europower gibi alt şirketleri halka arz olunca toparlama ihtimali yüksek olur sanırım.
Şu an genel bir enerji hisselerinde düzeltme var sanırım gesan, smrtg, yeotk, huner, aksen, odas, cante kırmızı olmayan yok😏
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AKSA ogle yemegine ciktigimda %+4 du geldim%-1 :)
aksada, cok az da olsa Artidayim, ve beni boyle bekletse de beklerim, uzun vade icin aldik neticede
GESAN, biraz duzeltilmeli,
kaliteli, saglam sirketim diyorsan iki gun ust uste taban olmazssin,
elbetteki agresif cikti , duzeltmesini yapacak ancak bu sekilde olmamamli diye dusunuyorum, nitekim bi KAP attilar 145 durdu bakalim ne yapacak
ama cikislar guzeldi :) , hic sikayetim yoktu , agresif sekilde %9 cikinca ama dusunce oyle olmuyor insan :) niye dustu, ne alaka ama tabiki olmasi normal ,,
zaten portfoy baktigimda, saglam devler , yukselmis, misal vestel , sise ,thy, algyo... baya cikanda var
ama supekulatifler sapir sapir dokuluyor, , onlar dustukce ben aldim,
HKTM
GESAN
JANTSA
-
@RichardB elde yedek akçe tutmanın önemi, tebrik ederim sizi.. maalesef benim elimde yedek para olmadığı için uzun süredir ekside olduğum ISDMR'i satıp yerine gesan gibi enerji hisselerine yatırdım. Kısa vadede demirlerden daha hızlı toplarlar beni umuduyla. Diğer yandan demirler ha çıkacak de çıkacak derken girdiğimden beri ekside olduğum şaheser hisseler:-P
-
güzel potansiyel taşıyan hisseleri böyle düşüşlerde almak önemli. mesela smrtg tavan tavan giderken alamadık diye hayıflanıyorduk.
yani smrtg nin devletten alacağı 7,5 milyatr tl lik teşvik hala ortada duruyor. yapacağı güneş panali fabrikasından vazgeçilmiş değil.
yani öyleyse bu düşüşler alım fırsatı demek.
GESAN da europower halka arz olacak o da var.
-
pek oyle soylenemez, Kredili islem :) yani batarsam kotu batacam
15:53 borsa baya eksiye dondu , buyuk hisseler bile eksiye dondu, bisey var galiba , kotu bi haber gelmis olabilir
-
Gesan smrtg tabandan tavana dönmeye başladılar yuh😂
O zaman iyi risk almışsınız. Kredi ile borsa fena terste bırakabilir aman dikkat👍
Goruyorsun :) risk bazende meyvesini verebiliyor
“Demek millet risk alinca cikiyor, hep zararda olmuyormus” diye dusunmeyin, boyle bir tablo benimde ilk defa basima geldi,
cesaret edip aldim yoksa cok cok riskli islem ,ha batmanzdim, cok sukur nakit gelecek ama “gelecek ” paraylada yapilirmi yapilmazmi oda ayri bir konu , neticede bankaya baya borclanip alim yaptim
yarin dusmesin baska bisey istemem :). Sunuda belirtmek lazim, sirketini taniyor ,biliyor san boyle riskleri rahat alabiliyorsun
-
Teknik analizci arkadaşlar, bist100de negatif uyumsuzluk var, bir yandan da bist100/dolar paritesinde de çanak var, bu hafta karar veremezse cuma yarım gün, bizi 3 gün tüketir bu düşünceler 😂 var mı bist100 teknikte takip eden? yani ya herro ya merro, tutmaya devam bakalım...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-
Küçük sermayeli ve düşük piyasa değerine sahip bir şirket. ama aldığı ihale
55 milyon usd değerinde yani 1 milyar tl.
bu yüzden tavan tavan yükseliyor.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 25 Ekim 2022; 19:50:50 >
-
Bugün Ziraat ten tacirler değişken fon almak istedim fon 11,9 tl fiyatı var ancak banka %20 fazla miktar istedi 14 küsü oldu, neden böyle oluyor mesai saatinden sonra iş bankasını denedim onda da aynı şekil, neyi yanlış yaptım.
-
Araştırmadım fakat bir kaç arkadaş da aynı şeyi söylemişti, 10.000 liraniz var diyelim 10 lira fiyatlı fon alacaksınız, miktar gidiyorsanız yani 1000 adet al diyorsanız t+1 t+2 süreleri nedeniyle sizden %20 fazla nakit istiyor, fiyat farkı oluşabileceği nedenle. ben ing kullanıyorum, 10.000 liralık al diyorum, adet yerine fiyat miktarı giriyorum, fiyat 9 liraya gelmişse alım günü 1.110 tane alıyor fiyat 11 liraya gelmişse 909 adet alıyor, yani fiyata göre otomatik belirliyor, hiç adet olarak almadığım için bu durumla da karşılaşmadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gen ilaç hakkında düşünceleriniz nedir? şimdi diyeceksinizki eczacıbaşı ilaç veya deva ilaç varken neden gen ilaç?
gen ilaç ı bu iki şirketten ayrılan en önemli özelliği ürettiği ilaçlar nadir hastalıklar üzerine ve ilaç fiyatları aşırı derecede pahalı.
yani eczacıbaşının sattığı 1000 adet ağrı kesiciden kazandığı parayı bu şirket tek bir kutu ilaç satarak çıkartabiliyor.
ve şirket patronu global oyuncu olmak istiyoruz diyor. sizce bu şirket gelecek vaad ediyor mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X