yalbız ben 100tl yi göremez demedim %200 artamaz dedim. yani artık sasa da uzun vade de geçmişteki gibi çok yüksek kazançlar beklenmemeli. limitlere çok yaklaştı. |
Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (94. sayfa)

-
-
-
0,64 düşüşte bana yazageldi.
-
Hocam gesanı çıkarmayı düşünüyor musunuz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
HAYIR. Neden satayım ki. ha gesan buradan daha da düşer mi ? evet düşebilir yine de satmam. neden mi? çünkü hikaye bitmiş değil.
şimdi diyeceksin ki SASA da hikaye bitti mi ki sattın? hayır SASA da hikaye devam ediyor ama dedim ya eger bir hisseyi uzun vadeli tutacaksam 10 kat kazandıracak potansiyele sahip olmalı. şimdi SASA 224 milyar tl ye 10 kat artmış hali 2 trilyon TL ediyor. sizce bu mümkün mü?
-
Bugün radikal bir kararla 5 aydır düzenli eklemeler yaparak elimde tuttuğum 1604 lot ereğlimi sattım. 30,92'den satıp toplamda 1100 TL civarı kar elde ettim. Büyüme hisselerine ve al-sata yöneleceğim.
-
büyüme hisselerine yönel ama al-sata yönelme yeterince kar elde edemezsin.
bence en mantıklısı küçük sermayeli büyüme hissesi alacaksın hisse bölündüğünde yani bedelsiz sermaye artırımı olduğunda fazladan gelen lotları satarsın sadece. yani o hisseden tamamen çıkmadan damızlık bırakarak yola devam etmeli.
mesela SMRTG %100 bedelsiz vemişti ya şimdi 1000 lot smrtg hisse varsa 2000 lot oldu ya. işte yavru olarak gelen 1000 lotu satıp o parayla başka bir bedelsiz potansiyeli olan hisseye geçeceksin. geride kalan 1000 lot SMRTG bir ömür öyle duracak. ilerde bir gün smartg nin büyüme hikayesi biter artık yavru vermemeye başlar işte o vakit o hisseden de komple vedalaşırsın başka hisseye geçersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 24 Ekim 2022; 20:8:56 > -
Bende emin olmamakla birlikte Ereğliyi satmayı düşünmeye başladım. Trend uzun süre demir çelik hisselerine uğramayacak görünüyor. Ve temettü verecek diye ana parayıda eritmek istemiyorum. Emin değilim tekrardan. Ytd.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
borsacı dede nin damızlık stratejisi.
şimdi ben de bu felsefeye yönelmeye başlayacağım. hakikaten güzel mantıklı sistem bu sayede hisse düştü çıktı derdin hiç olmaz.
Genç Borsacıyoutube
damızlık olarak hisse alan dedemiz etiketler: borsa analiz, hisse senedi analiz, yükselecek hisseler, uçacak hisseler, tavan serisi yapacak hisseler, taban serisi yapacak hisseler #alark #ihlas ##isfin #rtalb #kront #knfrt #odas #bjkas #brmen #maktk #golts #vakfn #tmsn #prkab #erbos #nuhcm #beyaz #akguv #banvt #thyao #megap #rygyo #ttrak #akbnk #ihlgm #albrk #asels #bera #mipaz #ccola #btcım #hlgyo #escom #glryh #akfgy #ersu #sanko #tcell #sktas #enkai #sanfm #vesbe #mavi #psdtc #isgyo #tirehisse #endeks #yesil #aksa #intem #alka #smart #tspor #sasa #anele #nthol #celha #aslan #merko #zoren #glbmd #indes #aygaz #yaylahisse #desa #netas #yataş #kchol #atagy #rheag #kartn #goody #ardyz #tavhl #qnbfb #tuclk #tlman #klnma #sarky #bakab #ittfk #toaso #bossa #tkfen #katmr #gsray #BIST100 #gubre #formt #eregl #krstl #gubrf #dencm #orge #avtur #hatek #grnyo #ufuk #tmsn #hubvc #egeen #ecilc #oyayo #balat #enjsa #eczyt #kozaa #pengd #garfa #ecılc #tuprs #petun #dokta #konya #alcar #snkrn #ozbal #euhol #crfsa #Silver #papil #metro #ıhlgm #ismen #euyo #mrdin #emkel #frigo #tsgyo #vking #atlas #unyec #tgsas #anacm #ısmen #olmip #euyo #arclk #safkr #parsn #mtryo #ayen #prkme #ozgyo #burce #tektu #fonet #cusan #ıeyho #alkım #ıhlas #verus #ısgyo #vkgyo #dmsas #dogub #trkcm #samat #akcns #pnsut #verus #OYAYO #IEYHO #burva #flap #metal #frıgo #afyon #sngyo #vertu #AFYoN #Eukyo #tekfn, #halks #kutpo #ıdgyo #doas #yyapı #uluun #adana #pkent #hekts #çimsa #YaYla #martı #aghol #trgyo #sayas #dgklb #algyo #kozal #qnbfl #kfein #glyho #hisse #EGCEY #pgsus #Bagfaş #ozbal #memsa #kuyas #alyag #ısctr #gramaltın #USDTRY #dolartl #garan #vakbn #isctr #TSPOR #BJKAS #FENER #brksn #banvt #tactr #hdfgs #alkim #gerel #krsan #krtek #Pinsu #avod #kords #ostim #cemas #bimas #despc #bryat #blcyt #yaprk #klgyo #dmsas #lkmnh #acsel #kervt #ykbnk #ozbal #bizimhisse #icbct #acsel #mrgyo #idgyo #pagyo #bntas #tdgyo #akenr #armda #alctl #kaplm #tskb #euyo #asuzu #gyhol #akmgy #froto #etyat #usak #afyon #vkgyo #hurgz #sahol #btcim #aksen #oylum #nuhcm #cemts #trcas #derim #silvr #kervn #gozde #mgros #deras #adese #dyoby #egser #skbnk #tukas #isyat #tatgd #dolar #altın #pekgy #tknsa #yksln #dokta #EdiP #FeneR #fmizp #rysas #bsoke #pkart #avgyo #HALKB,,#ieyho #SiSe #GOODY #tupras, #martı #trgyo, #SAYAS #soda #KOZAA #teknosa #viking, , #kfein, #glhyo #KERVT #naten, #odaş #cemts #kutpo #ADANA #ıdgyo #mıpaz #DOAS, #crfsa, #Carefoursa, #hektas, #ULUUN #petrokent #Brksn #TGSAS #GRNYO, #bantaş #ERSU #ASELS, #banvt #HUBVC #PEGYO #AFYON, #Bjkas #anacm, #tekfn #gedza #ipeke #VAKFN #dokta #mpark #alrk, #tıre #afyon, #FLAP #FRIGO #KARSN #YAYLA #AKSGY #MEPET #ETYAT #OZBAL #lidfa #ykgyo #vkfyo #krdmd #karel #izfas #dohol #gents #fonet #petkm #petkim #ENKAI #dirit #OZBAL #ygyo #fonet #petkim #mndrs #bist100 #bist30 #xbank #BorSa,#yatirim #HisseSenedi, #bist #Borsaİstanbul #Temettü #YatırımBilinci, #Tasarruf #BORSA #YaTıRIM #BİLİNÇLİYATIRIM, #HİSSE #AnALİz #gusgr #ozkgy #halkb #OZBAL #ykgyo #isbtr #ttkom #vestl #vakko #rodrg #adnac #fonet #petkim #adese #aselsan #ENKAI #karsn #papil #mepet #bmelk #afyonhisse #ceoem #MarKa #polho #ıhlgm #przma #raysg #bagfs #tursg #egcey #akhyohttps://www.youtube.com/shorts/Vwpld0SSRfY -
Bana çok zor geldi açıkçası çünkü birincisinde çıktığı vakit hisseden neden çıktım diye hayıflanacağım, 5 liradan 1000 tane EGEEN alsam daha sonra hisse bedelsiz bölünse yarısını elden çıkarsam ya da 2 katı olunca yarısını çıkarsam her türlü artışta pişman olacağım, bugün Smart'ta keşke daha çok alabilseydim diyorum, alamadığım Gesan'a üzülüyorum. Yine arttıktan sonra düşüşlerde bile insanın canı sıkılıyor, kardan zarar etmek bile zor. Dedem kendine göre bir strateji belirlemiş ama bana uymuyor maalesef, ben yeni hisselerden çok primlenmediğini düşündüğüm hisselere para atıp uzun süre tutma taraftarıyım, özellikle temettü verecekse mis Kimpur ya da Gwind gibi.
-
-
Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum bazı yatırım siteleri temettü tahmini yaparken 5 - 6 liraları konuşuyor, basit mantıkla temettü verimi olarak bu hissenin buralarda kalmaması lazım gibi.
-
Dün borsada ne oldu 8 farklı hisse Senedi farklı sektör hepsi çakıldı düştü?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
soylemesi zor,
belki bir FON cikisi oldu deniyor , kimse nette ne oldugunu bilmiyor
benimde tahminim var, tabiki turkiye oldugu icin, icerden bilgi alanlar, gelen bilancolari bildigi icin , kotu gelen firmalari bildiklerinden sattilar
umarim yaniliyorumdurda
umarim bu guncikar yoksa Gesan Da duman olurum alim yaptim baya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardB -- 25 Ekim 2022; 9:13:28 > -
Ereğli hissesi artık yükselir. çünkü Türk çeliğinni ucuz Çin çeliği baltalıyordu.
dünya gazetesi
Çin menşeli yassı çelik ithalatına soruşturmahttps://www.dunya.com/ekonomi/cin-menseli-yassi-celik-ithalatina-sorusturma-haberi-672623 -
#ALBRK - Banka tarafından Proje Yönetimi ve Dönüşüm Müdürlüğü ismiyle yeni bir müdürlük kurulmasına karar verildiği açıklandı.
#ALKA #CONSE #KTSKR - VBTS kapsamında şirket paylarına 24 Kasım’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.
#ARASE - Şirketin bağlı ortaklığı Aras Elektrik Dağıtım’ın ekonomik ömrünü doldurmuş hurda malzemelerden bir bölümünün satışı ile ilgili olarak 143,0 milyon TL bedelli dört yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.
#ASUZU - 2022 yılı beklentileri kapsamında iç pazarda 2021'e kıyasla yüksek tek haneli oranlarda büyüme, uluslararası pazarlarda orta - onlu yüzdelerde hacim büyümesi, satış hacminde ise düşük yirmili yüzdelerde hacim büyümesi beklendiği açıklandı.
#AYDEM - 0,80 milyon dolar değerinde şirket eurobondlarının geri alındığı, işlem tutarının 0,61 milyon dolar olduğu açıklandı.
#BLCYT - Adana Organize Şubesi’nin tescil edildiği açıklandı.
#BRLSM - Şirketin INFO ile yaptığı Likidite Sağlayıcılık Anlaşmasını 1 yıl uzattığı açıklandı.
#EGEPO - Şirket ortaklarından Necip Nasır, Aslan Nasır, Servet Nasır ve Nuri Nasır’ın toplamda 25.000.000 adet payın Borsa’da işlem gören niteliğe dönüştürülmesi amacıyla SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
#ENJSA - 30 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
#GZNMI - Q Yatırım Bankası’nın kuruluşunun tescil edildiği açıklandı.
#HUNER #YEOTK - VBTS kapsamında şirket paylarına 24 Kasım’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 24 Kasım’a kadar uzatıldı.
#INFO - Şirket genel merkezinin Saray Mahallesi, Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. N4, (2.Blok) D:16 Ümraniye - İstanbul adresine taşındığı açıklandı.
#KARSN - Refinitiv tarafından Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Derecelendirmesine göre ŞirketiN notunun B’ye yükseltildiği açıklandı.
#KUYAS - Şirketin iştiraki olan KGY Yönetim İnşaat’ın TMSF bünyesinde bulunan bir varlık/şirket alımı için gerekli incelemeleri yapmak ve süreçlerin başlaması için bulunduğu açıklandı.
#KONTR - Kayseri’ye şube açılarak, şubenin tescil edildiği açıklandı.
#MGROS - 4,5 milyon TL sermayeli Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri unvanlı şirketin kurularak, şirketin tescil edildiği açıklandı.
#MMCAS - Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 2,8 milyon TL’sinin cari hesap ödemelerinde, 1,5 milyon TL’sinin vergi ödemelerinde, 20 milyon TL’sinin yatırım bütçesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.
#RALYH - Şirketin bağlı ortaklığı Ral Yapı Mühendislik’in TOKİ tarafından açılan Gaziantep’teki projelere ilişkin iki ihaleyi toplam 1,3 milyar TL bedelle kazandığı ve şirketin sözleşme imzaladığı açıklandı.
#SKBNK - 1,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
#UNLU - Şirketin bağlı ortaklıklarından Ünlü Menkul Değerler’in tescilini talep ettiği Piapiri markası Piapiri ÜNLÜ & Co tescilinin gerçekleştiği açıklandı.
#YKBNK - 371 gün vadeli 21,8 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
PAY ALIM / SATIM
#AKSA - Emniyet Ticaret tarafından 70,50 - 71,45 TL fiyat aralığından 230.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %21,36’ya yükseldi.
#ANGEN -Tankut İkizler tarafından 38,90 - 39,48 TL fiyat aralığından 40.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %11,41’e yükseldi.Tankut İkizler tarafından 10.890.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldığı açıklandı.
#ESEN - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 1.500 adet pay 57,95 - 62,20 TL fiyat aralığından geri alındı.
#GEDIK -Genel Müdür Ersan Akpınar tarafından 7,26 TL fiyattan 150.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,05’e yükseldi.Gülten Esen tarafından 7,26 TL fiyattan 80.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,02’ye yükseldi.Ergün Koşucu tarafından 7,26 TL fiyattan 75.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,02’ye yükseldi.
#INFO - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 280.000 adet pay 7,93 - 8,20 TL fiyat aralığından geri alındı.
#KAPLM -Borak SA tarafından 5.833.245 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %29,17’ye yükseldi.Çukurova Investment tarafından 5.833.246 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,05’e geriledi.
#MAGEN #ESEN - ESEN tarafından 22,06 - 23,46 TL fiyat aralığından 2.500 adet MAGEN payı alınırken, ESEN’in MAGEN’deki payı %75,85’e yükseldi.
#MPARK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 181.188 adet pay 59,60 - 62,50 TL fiyat aralığından geri alındı.
#PNLSN - Azimut Portföy tarafından 19,13 TL fiyattan 61.256 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %5,0’e geriledi.
#SKBNK - Şekerbank Munzam Vakfı tarafından 1,93 TL fiyattan 3.000.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %31,37’ye yükseldi.
SERMAYE ARTIRIM
#ALKA - Şirket sermayesi bugün 52,5 milyon TL’den %250 oranında bedelsiz olarak 131,3 milyon TL artışla 183,8 milyon TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 43,88 TL’ye denk gelmekte.
#BERA - Şirket sermayesinin 341,6 milyon TL’den %100 oranında bedelsiz olarak 341,6 milyon TL artışla 683,2 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
#SKTAS - Şirket sermayesinin %44,34 oranında bedelli ve %50,7 oranında bedelsiz olarak artışla 300 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
-
enerji hisseleriyle kim oynuyor bulun onu bana:-P 3.çeyrek bütçeleri kötü gelecek onu mu görüyorlar yoksa mal toplamak için mi acaba onu çözemedik bir türlü:-(
-
AKSA da Emniyet Ticaret ha bire topluyor..
Adamların bi bildikleri var demek :)
-
AKSA'yı bilmem de SASA resmen @ozbey08 'den intikam alıyor:-( hisselerimin hemen hepsi bugün kırmızı sadece enerji sektörü değil. thyao ve sasa dışında kızardım. thyao iyi yürümeye başladı iyi bilanço açıklayacak diyorlar onun etkisi var 100'ü geçti gidiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X