Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.081
Cevap
607
Favori
1.152.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Böcekli sümük kullanıcısına yanıt

uygulaması çok kötü donuyor kasıyor işlem yapılmıuorsabah ılk saatlerde denıyor oyle mı

ucretsız akd alan satan kurum lıstesı takas vs onlar kac para

aylık kesıntı ne kadar yapıyorlar

• gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Google finans

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

benim infoda hesabım var şimdi kontrol ettiğimde evet on binde 2 oranıymış.

• The Mandalorian kullanıcısına yanıt

borsada fırsatlar bitmez pişmanlıklar da . ilk başladığınızda kontr alsaydınız, smrtg alsaydınız vs diye devam ede. önümüzdeki maçlara bakın fakat bu sıralar borsa tam testere yapıp duruyor. bir gün veriyor ertesi gün alıyor garip şekilde.

bu arada egeen, konya vs gibi kağıtlardan bazılarına bedelsiz geleceği söylentisi var. bazı hisseler onu fiyatlıyor genelde. barma da benzeri olmuştu. IMASM ha keza öyle %500 bedelsiz verdi ama hisse 1 senede %1700+ çıkmış..

• royals R kullanıcısına yanıt

İşin komik tarafı Smart ve Kontrol alıp, paramı baya arttırmıştım, kar satışı bile yaptım, ana paramı çektim, Kotrolden komple çıktım, Smart'tan ana para + biraz kar alıp 0 maliyetle duruyorum. Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm Şu an benim hisse almaya cesaretim yok, bu yüzden bir süre böyle devam edeceğim.

• gs190505 G kullanıcısına yanıt

Evet arada donma yaşanabilir ama sürekli değil bence, diğerlerinde de bu kadar olabilir.

Aylık hesap işletim ücreti 15 TL alıyorlar bazı hesaplardan, ben ödemiyorum, bu da pazarlıkla olabiliyor galiba, portföyüne veya şubeye göre değişir.

Derinlik ücreti 200 civarı sanırım. 400 TL aylık komisyon üreten derinlik vs ücretsiz veriliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EtkisizEleman95 kullanıcısına yanıt
    isbtr mi c olanı mı ? ikisi de 100 katına çıkmış 20 sene öncesine göre. miktara ve avukat masrafına göre uğraşilabilir.

• beyler ABD borsaları hakkında düşünceleriniz nedir? şuan bist çok yükseldi düşecekte düşecek diniyor.

şimdi sp500 endeksinin son 1 yıldaki en dibi 3580 puan şuan ise sp500 endeksi 3844 te

nasdaq ın son 1 yılda gördüğü en dip seviye 10320 puan şuan ise 10497 puanda

şuan ABD de noel tatiliydi yılbası tatiliydi derken borsadan yine çıkış olup düşebilir ama 2 ocak 2023 itibariyle giriş yapsak mı acaba?

asgari ücretin 8500 tl oldu yani 455 dolar yapıyor bu 2023 yılı içerisinde eriyip tekrar 330 dolar seviyelerine düşme ihtimali çok yüksek. yani dolar 25tl olma olasılığı yüksek.

şimdi 1000usd lik sp500 etf i alsak ve sadece %25 yükselse 1250 usd eder.

1250x25tl= 31250tl. yani %67 lik yükseliş demek olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 24 Aralık 2022; 19:7:26 >
    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Yakın arkadaşlarım, buradaki bazı arkadaşlar ve takip ettiğim kişilerden bazıları nakite döndü. Bazıları Amerika borsası yatırımına başladı. Amerikan borsaları ayrıntılı şekilde anlattığıniz gibi diplere yakın geziyor. 2023 yılı Amerika borsaları için iyi olabilir diye düşünüyorum.

Tefas fonlarından abd borsa fonlarına yatırım yapsak aynı mantık değil mi?

• ttgg44 kullanıcısına yanıt

evet aynı şey.

mesela

AFA fonu sp500 fonudur. onu kopya ediyor.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFA

Peki nasdaq için hangi fon var hocam

• ttgg44 kullanıcısına yanıt

nasdaq ı birebir kopya eden bir fon yok.

ama abd teknoloji fonları var.

Teşekkürler

mantıklı

• Yaklaşık 10-15 gündür takip ediyorum konuyu ve youtube üzerinden de yatırım üzerine bir şeyler izliyorum ama anlamıyorum tam olarak. Öneriniz var mıdır hocamlar( borsa nedir falan ogrenmek icin bir internet sitesi tarzında)çünkü gerçekten merak ediyorum bir de üniversite öğrencisiyim ondan dolayı da aslında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orientis -- 25 Aralık 2022; 0:10:54 >
  • Aranızda ayrı bir hesap olarak sadece temettü için toplayan ve duzenlı ekleme yapan vardır sanıyorum.Bu arkadaşlara sormak istiyorum..Bu yapılan yatırım şekli sayesinde fatura ödemelerinin temettü ile karşılamak mümkün mü ? En azından büyük kısmını..Ama tabi her ay kar dağıtacak şirketi bulmak lazım..

• orientis O kullanıcısına yanıt

kimse sana öneri veremez bu yasak ama sadece gözünü açabilir yani anlatmak istediğim:

geleceğe yatırım yapan karını arttıran şirketlere yönelmen keşke üni de bende takip edebilseydim veya anlatan birini bulabilseydim çok şanslısın erken yaşta farkındalık kaandığın için

• 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.