Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: byi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24.155
Cevap
607
Favori
1.159.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğümdünya gazetesi
    Ford Otosan’dan Craiova fabrikasına 490 milyon Euro’luk yatırım
    https://www.dunya.com/sirketler/ford-otosandan-craiova-fabrikasina-490-milyon-euroluk-yatirim-haberi-662587
  • ford iyi atak yapıyor maşallah (şirket gelişimi bakımından)

• merhaba hocam geçen ay başladım alımlara şunları biriktirmeyi düşünüyorum. ereğli,froto,vesbe,şişe,aksa ve isctr. seçimlerim nasıl? önerebileceğiniz neler var? banka hissesi önermiyordu kimse ama çok karlı olduklarını ve çok düşük olduklarını hissettiğim için isctr aldım biraz. isyat var mesele temettü geliri çok yüksek eklenebilir mi sizce düşünceleriniz neler?

• Ivo I kullanıcısına yanıt

Bankalarda sorun var uzak dursaniz daha iyi .

1- Bankalar enflasyon muhasebesinde geçmeye başladı bu karları dusurecektir .

2 - Hükümetin her önlemi bankaları vuruyor . Son BDDK kararı veya zorunlu tahvil alımı gibi.

3 - Bankalarda ne kadar batık kredi olduğunu kimse bilmiyor .

Kısacası bankalar önümüzdeki süreçte çok prim yapmayacak bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Temmuz 2022; 10:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

banka hisseleri bence orta vadeciler için çok uygun. nasıl yani dersen

çok güzel testere grafiği var. doğru yerde alıp-satmayı becerebilenler için al-sat yapanlar için iyi kazanç kapısı

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

isctr temettü de veriyor. o yüzden biraz aldım eklemeyi dedüşünüyorum çok yüksek karları 2023'ten sonra fırlama ihtimallerini düşünüyorum. hocam bir de ülke ileride bu enflasyondan kurtulur ekonomi düzelme yoluna giderse en çok gidecek hisseler ve sektörler hangileri sizce?

• Periah kullanıcısına yanıt

biraz risk almak istedim. iş bankası türkiye'nin en değerli şirketlerinden biri. karı çok yüksek. temettü de veriyor fiyatı da uygun. bakalım

akp giderse tüm hisseler yukarı gider. çünkü yabancı sermaye akın akın gelmeye başlar.

• şimdi asgari ücret 5500tl olduya benim finansal özgürlük limitimde yükseldi.

5500x300= 1.650.000tl

şimdi benim 1650000tl lik portföyüm olsaydı %4 temettü verimiyle 66bin tl ederdi ve 66bin i 12 aya bölünce aylığa 5500tl düşüyor.

• maaştan portföye yatırım miktarını da güncelliyorum. Temmuz 2022 den 31 aralık 2022 ye kadar en düşük emekli aylığı olan 3500tl ekleyeceğim.

ocakta bu rakam ne kadar yükselirse aynı oranda ben de yatırım miktarını artıracağım.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Hocam çok yanlış zamanda borsaya yatırım yapıyorsun. Gerek küresel riskler, gerek iç piyasadaki dinamikler değerlendirildiğinde 2023 ortalarına kadar sürekli kan kaybedecek bir borsa ön görmek çok yanlış olmaz. CDS'i bu derece yükselmiş bir ülkenin borsasına yatırım yapmak delilikten başka bir şey değil. Bence paranı dövize ya da altına koyup yıl sonunda toplu giriş yapsan zararın biraz azalmış olabilir, öbür türlü ciddi anlamda portföyünün eriyişini izleyeceğiz. Yatırım tavsiyesi değildir. Bol kazançlar.

• yanıyor Y kullanıcısına yanıt

1990 larda yüksek enflasyon yok muydu?vardı. cds ler böyle yüksek miydi? evet. buna rağmen borsa yükseliyor muydu? evet.

enflasyon yüksek diye ford otomobil üretmeyi durdyruyor mu? ereğli demir çelik üretmeyi durduruyor mu?

şirket kar etmeye devam ettikçe kazandırmaya devam edecekrir. ne vakit zarar etmeye başlar öz sermayesi gerilerce o vakit satarım.

şimdi ben aylık alımlar yaptığım için her ekleme yaptığımda ortalama maliyetim yükseliyor sizde zannediyorsunuz ki 3 ayda sadece %5-6 kar etti.

o iş öyle değil mesela hektaş ı ilk aldığımda 17tl idi şimdi 29tl

ben hektaşı her fiyattan aldım 17 den 20 den 22 den . her aluş ortalama maliyeti yükseltiyor. şimdi maliyet yükseliyor diye aylık alımlardan da vaz geçemem.

şimdi siz diyorsunuzki borsadan çık paranı dövize yatır 2023 te borsaya girersin diye. 2023 e kadar bist100 ün 3000 i geçemeyeceğini garanti edebilir misin?

veyahut portföyümdeki hisselerin doları geçemeyeceğinin garantisini verebilir misin?

ben doların yükselmeyeceğini söylemiyorum dolar elbette yükselmeye devam edecek. ama borsada doların yükselişine ayak uydurup yükseliyor.

Ayrıca maaşlara zam geldi küçük yatırımcı şimdi daha yüksek parayla borsadan hisseler alacak bu da ufakta olsa yükselişlere sebep olacaktır.

BES fonlarına kesilecek ücretlerde artacağı için BES fonlarının da desteğiyle 15 temmuzdan sonra %5 yükseliş garanti. tabi yabancı satış tuşuna basmazsa.

• Uzun Vadeli Borsa Yatırımı GünlüğümUnique Borsa Yatırımyoutube
    Borsa'da yatırımcıların en sık yaptığı hataları inceledik. Borsa'da doğru strateji nasıl kurulur? İstikrarlı para kazanmanın sırları nelerdir? Hisse senedi yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Özel hisse senedi analizleri ve piyasa yorumları için katıl butonunu incelemeyi unutmayın. https://www.youtube.com/channel/UCyadoycYsg0MoecdrVqhRKQ/join #hissesenedi #bist100 #borsaistanbul
    https://www.youtube.com/watch?v=8xH84iPdnCk
  • çok düşen tofaş hissesi için sevindirici haber.

hibrit ve elektrikli araç modelleri üretilecekmiş Bursa tofaş fabrikasında

• Uzun Vadeli Borsa Yatırımı GünlüğümKARAVANDA BORSAyoutube
    Para kazanmak çok kolay olsa idi herkes zengin olurdu. Hele hele borsada para kazanmak için peygamber sabrı gerekir.
    https://www.youtube.com/watch?v=pMz2vLr7gvw
  • Esenboğa elektrik ford otosan ın üretim tesislerinin çatlarına güneş enerjisi yapacakmış.

bu yatırım kısa vadede ford otosan dan nakit çıkışı demek ama uzun vadede ford otosan ın elektrik masraflarının gelecekte çok düşeceğini gösterir.

BBDK kararı sonrası döviz fazlası olan şirketlere dövizini sat baskısı var. koç şirketleri de dövizi satmak yerine işte böyle mantıklı yatırımlar yaparak dolar rezervini eritiyor.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı GünlüğümBORSA HABERyoutube
    #ESEN #NATEN YENİ İŞ HABERİ ESENBOĞA ELEKTRİK HİSSE YORUM - BORSA HABER - ESEN hisse analizi - temel analiz Aşağıdaki linkten KATIL butonu ile de kanala üye olarak, KATIL avantajlarından faydalanabilirsiniz. https://www.youtube.com/channel/UCZmtiiVSGMCXZ0vGZ9oZQAA #hisseanalizi #borsa #borsahaber “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir ! #ESEN #ESENBOĞAELEKTRİK #ESENBOĞAELEKTRİKHİSSE #ESENBOĞAELEKTRİKHİSSEANALİZ #temelanaliz #yorum #ESENHİSSE #ESENHİSSEANALİZ #ESENHİSSEYORUM #HİSSEANALİZ #analizyorum #HİSSEYORUM #TEKNİKANALİZ #ESENHİSSEANALİZ #esen #esenhisse #esenhisseanaliz #esenanaliz #esenyorum #esenhisseyorum #esenteknikanaliz #esentemelanaliz #esenanaliz #esenhisseyorumları #esenyorum borsa hisse endeks altın dolar yatırım yorum finans para kazanmak #alark #Ihlas #isfin #rtalb #kront #knfrt #odas #bjkas #brmen #maktk #goLts #vakfn #tmsn #prkab #erbos #nuhcm #beyaz #akguv #banvt #thyao #megap #rygyo #ttrak #akbnk #ihlgm #albrk #asels#bera #mipaz #ccola #btcım #hlgyo #escom #glryh #akfgy #ersu #sanko #tcell #sktas #enkai #sanfm #vesbe #mavi #psdtc #isgyo #tirehisse #endeks #yesil #aksa #intem #alka #smart #tspor #sasa #anele #nthol #celha #aslan #merko #zoren #glbmd #indes #aygaz #yayla hisse #desa #netas #yataş #kchol #atagy #rheag #kartn #goody #ardyz #tavhl #qnbfb #tuclk #tlman #klnma #sarky #bakab #ittfk #toaso #bossa #tkfen #katmr #gsray #BIST100 #gubre #formt #eregl #krstl #gubrf #dencm #orge #avtur #hatek #grnyo #ufuk #tmsn #hubvc #egeen #ecilc #oyayo #balat #enjsa #eczyt #kozaa #pengd #garfa #ecılc #tuprs #petun #dokta #konya #alcar #snkrn #ozbal #euhol #crfsa #Silver #papil #metro #ıhlgm #ismen #euyo #mrdin #emkel #frigo #tsgyo #vking #atlas #unyec #tgsas #anacm #ısmen #olmip #euyo #arclk #safkr #parsn #mtryo #ayen #prkme #ozgyo #burce #tektu #fonet #cusan #ıeyho #alkım #ıhlas #verus #ısgyo #vkgyo #dmsas #dogub #trkcm #samat #mrgyo #garan #sngyo #RYGYO #akcns #pnsut #verus #OYAYO #IEYHO #burva #flap #metal #frıgo #afyon #sngyo #vertu #AFYoN #Eukyo #tekfn, #halks #kutpo #ıdgyo #doas #yyapı #uluun #adana #pkent #hekts #çimsa #YaYla #martı #aghol #trgyo #sayas #dgklb #algyo #kozal #qnbfl #kfein #glyho #hisse #EGCEY #pgsus #Bagfaş #ozbal #memsa #kuyas #alyag #ısctr #gramaltın #USDTRY #dolartl #garan #vakbn #isctr #TSPOR #BJKAS #FENER #brksn #banvt #tactr #hdfgs #alkim #gerel #krsan #krtek #Pinsu #avod #kords #ostim #cemas #bimas #despc #bryat #blcyt #yaprk #klgyo #dmsas #lkmnh #acsel #kervt #ykbnk #ozbal #bizim hisse #icbct #acsel #mrgyo #win BORSA, BİST, borsa eğitimi , hissesi , analiz i , teknik analiz , eğitim , eğitim videoları , borsa teknik analiz eğitim videoları , borsa teknik analiz , teknik analiz borsa , borsa analiz eğitim , uzun vadeli görünüm , genel teknik analiz , borsa nasıl oynanır , borsadan para kazanma , borsa analiz , hisse analiz, borsa yorumları günlük , borsa yorum , borsacı canlı yayın , borsa hisse analiz, borsacı , borsa , borsa analiz , hisse senedi , borsa istanbul , borsada kazanmak , al verenler,sat verenler,al ve sat veren hisseler,ucuz hisseler,sinyal veren hisseler,en ucuz hisseler,en ucuz hisseler 2021,en ucuz kalan hisseler,borsa,YATIRIM,TEKNIK,ANALIZ,ENDEKS,HISSE,YORUM,XU100,BIST100,XU30,BIST30,hisse yorumları,hisse yorum,hisse analiz,hisse analizi nasıl yapılır,hisse analizi,hisse analizleri,hisse analiz programı,hisse tarama,hisse taraması nasıl yapılır,hisse tarama formül tradingview,hisse tarama formülleri
    https://www.youtube.com/watch?v=Zp9ujFi1nyk
  • Solar ve ruzgar gelecegin enerji kaynagi olacak suphesiz,ben aksa ve galata wind de topluyorum azar azar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt

Naten'e bakmanızı tavsiye ederim. Aksa derken sanırım Aksen'i kastediyorsunuz? Emin olmamakla birlikte Aksen'in yatırımlarının çoğu fosil yakıtlar üzerine. Yenilenebilir enerji anlamında tek rüzgar var onun portföyünde diye biliyorum ama araştırmak lazım.

• Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt

solar enerji geleceğin enerji kaynağı olsada enerji sektöründe rekaber avantajı yok. yani şuan senin bile 1 milyar tl paran olsa sen de kolaylıkla temiz enerji şirketi kurabilirsin. yani güneş enerjisinden elektrik üreten,güneş enerjisi elektrik sistemleri kuran. aynı işi yapan yüzlerce şirket var.

ben alanında tek veya sektör 2.si şirketlere yatırım yapmaya özen gösteriyorum.

bu yüzden enerji şirketlerinden çıktım,çimento şirketlerine yatırım yapmıyorum,gıda şirketlerine yatırım yapmıyorum,turizm şirketlerine yatırım yapmıyorum,gyo şirketlerrine yatırım yapmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.