Şimdi Ara

Uzun süreli kiralamaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı firmalar artık bireysel uzun vadeli araç kiralamaya başladı. Şöyle kendim için çok kaba bir hesap yaptım, elimdeki aracım imzamdaki araç ve taş çatlasın 35 bin yazar 2. elde.
    Üstüne 30 bin lira kredi çekip sıfırlayım desem 65 bin liralık bir araç almış olurum. Bunun yerine sattığım arabanın 3 yıllık faiz getirisi yaklaşık 10.500, 30.000 lira kredi çekersem 3 yılda 10.000 lira faiz öderim. Ayrıca en düşük mtv 1000, 3 yıl trafik sigorta 3000, 3 yıl kasko 3600, 3 yılda periyodik bakım 1500, 3 yılda kışlık-yazlık lastik balans vs 1000, ayrıca 2. elde de 3 sene sonunda 4500 TL zarar yazdığını farz ediyorum. Bu masrafları toplayınca yaklaşık 35.000 TL yapıyor. Kiralasam aylık 1400 den 3 yılda 50.000 lira maliyeti oluyor ve hiçbir detayla uğraşmıyorum. Aradaki farka bakınca da 3 yıl için 15 bin TL maliyet çıkıyor. Yani mevcut durumda kendi kaskosuz kullandığım 2. el aracımı satıp sıfıra araca sahip olma maliyeti yıllık 5000 TL gibi bir rakam ediyor. Yorumları bekliyorum...

• Güncel modelleri de kullanabilme şansının olması beni cezbediyor, kişisel aracı satarken zaten zarar ettiriyor. Bence mantıklı, evde nasıl kiralık oturuluyorsa araba da kiranalabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralık bence vergi vs den dolayı tercih ediliyor yoksa kimse böyle sacma rakamlara araç kiralamaz.. Devlet bu vergi olayını düzenlemeli.. Araca yatırıp vergiden dusecegine sosyal sorumluluk projesinden vergiden duş daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sadece büyük kurumsal şirketlerin işine geliyor.Çünkü kiralama bedellerini komple yıllık gelir vergisinden düşüyor. Hele ki şirket hersene kar gösteriyorsa onlar için bulunmaz nimet. Lakin şahıslar için tam bir saçmalık.
    Çünkü ödediğiniz kira sonunda 3 yıl sonra ortada ne bir araç var nede bişey.

Şirketler araca yatırdıkları sermayeyi işlerinde kullanıyorlar ve araçların çalınma kaza bakım sigorta vergi v.s. gibi kalemleri ile ilgilenmemek için kiralamaya gidiyorlar. yıl sonunda zaten karlılık gösterecekler hiç olmasa devlete ödeyeceğimiz vergiyi kiralık araca öderiz en azından bişeye yarar diyorlar ve haklılar.

Bizim şirketde de vardı eskiden kiralık araçlar ama daha sonra karlılığımız düşünce mantıklı gelmedi ve şirketin bünyesine aldık tekrar araçları

• Kiralık araçların yıllık km sınırı var ne kadar kullandığınızı bilmiyorum ama bunu göz önünde bulundurun.

Diğer bir konu 1400 TL'ye bildiğim kadarıyla en fazla Renault Symbol kiralayabilirsiniz bu araçtan ne kadar keyif alabilirsiniz muamma.

Faiz getirisine gelirsek piyasa ortalamasına göre 35000 TL'ye elde edebileceğiniz 3 yılda 8000 TL'yi geçmez gibi görünüyor tabi piyasa şartları durumu değiştirebilir.

İşim gereği sürekli mali analizle uğraşıyorum cuma günü mesai bitişi yaklaştığı için beynim hararet yapmaya başladı o yüzden sizin sisteme üstün körü bakarak bunları yazdım. Ancak ben daha önce birçok kez hesapladım almak daha karlı oluyor.
    Aynen Hocam, yıllık 10.000 km limitliye baktım. Araç olarak C segment benzinli otomatik bir aracın fiyatı bu civarda. Faiz getirisi olarak da internet şubesinden hesap yapınca yaklaşık aylı 286*36 10296 oluyor. Benim mantığımın tek kötü yanı 3 sene sonunda elinizde araç kalmıyor ve baktığınız zaman cepten çıkmış olacak 1400*36 = 50400 bir rakam oluyor. Ama reel olarak hesaplama yapınca da aslında 3 senede cepten 15000 gibi bir rakam çıkıyor.
    Faiz oranını görmedim ancak piyasa şartlarına göre bakınca 286 TL sanki brüt kazanç gibi gözüküyor. Kaynağında kesilen gelir vergisi (stopaj) kesildikten sonra tahminen 220 TL gibi bir rakam kalacaktır. Eğer faiz oranı piyasanın üstünde ise dediğiniz doğru olabilir.

Sıfır araç yerine 2.el alırsanız hem 3 yıl sonundaki değer kaybını hem alımdaki fiyatı düşürebilirsiniz. Böylece almanın maliyeti dahada azalacak.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.