Selam arkadaşlar ben harita mühendisliği son sınıf öğrencisiyim inşallah bu sene mezun oluyorum.Derslerin ağırlığı ve kpss ye geç başladığımdan dolayı 2014 kpss den pek umudum yok.Bu yüzden okul bitince askerliği hemen hallediyim diyorum.Gitmişken uzun dönem yapıp biraz para biriktirerek döndüğümde sadece 2016 kpps bakmak.Bu yüzden uzun dönem askerlik yapan lisans mezunlarına (özellikle mühendislik) bi sorum olcaktı.
-uzun dönemin avantajları nelerdir?
-Genelde mesleğe göre görev veriliyormuş harita mühendisi olarak ben orda ne tarz şeyler yapabilirim, ve uzun çıkma ihtimali nedir?
-Gitdiğin yere göre rahatlık değişiyormuş (sabah 8 akşam 5 lojmanda kalma vb.) bu tarz şeyler ne kadar doğru eğer böyle şeyler oluyorsa içeri bilgisayar sokma ihtimalim nedir
Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim herkese iyi günler
Uzun dönem olunca zaten asteğmen oluyorsun. İçeri her türlü sokabilirsin ki zaten bilgisayarı? Neden gizli saklı yapacakmış gibi söyledin? Asteğmensin, TSK'nin rütbeli bir personeli oluyorsun.
Cloud Nine
kullanıcısına yanıt
::) bilgisayar sokma muhabbeti saçma olup olmadığını bilmediğim için o şekilde söyledim Peki harita mühendisi olarak neler yapabileceğim konusun da bilginiz var mı peki?
Mesela bizde vardı harita mühendisi asteğmen. Topçuydu sınıfı. Top komutanıydı. Koordinat felan giriyordu.
Koordina ve planlama subayı olabilirsin.
Yada hiçbiri olup sabah akşam nöbette tutabilirsin. Nizamiyede, lojmanda vb.
Ama harita mühendisi her türlü mesleğini icraa eder.