macun sürmek için işlemciyi açtım macun sürdüm ve kapadım her şeyi yerleştirdim pc açılmıyor uzun beep sesi geliyor ramleri ekran kartını kontrol ettim acil yardım işlemcinin soğutucusundan falan olabilirmi ? işlemciyi oynatmadım ama zarar görmüş olabilirmi yardım arkadaşlar
İşlemci fanını cok sıkmak veya cok gevşek bırakmaktan dolayı olabilir. Fanı bi kontrol et
yeni fan alıcam ne önerirsiniz ?
Daha önce çalışan bir işlemciye neden Macun sürmeyi gerek gördün!..
Çalışan bir düzeni bozmak risktir PC de.
İşlemcin nedir?
celeron 1.7 işlemcim daha ii soğutsun die sürdüm
yardım arkadaşlar
ya bi hayır severde yardım etsin :(
gereksiz yere sürmüşsüm daha çok sürersem daha çok soğutur diye bişe yoktur ekran kartını ve rami sok biraz bekle geri tak pc açılıyormu yoksa sadece siyah ekranmı var
Yerine oturmayan bir bileşen olduğu kesin ama cpu fanı olduğunu sanmıyorum. CPU fanı öyle bir uyarı sesi vermez. macunu nasıl sürdün bilemiyorum ama CPU'nun yerine tam oturduğundan ve pinleri yamultmadığından emin ol. Soğutucuyu sıkıca tak ama sıkma kısmını abartmadan. Ram'leri özellikle kontrol et. Uzun bip sesi yerine oturmayan ram'den olabilir.
arkadaşlar şimdi macunu sildim yine aynı sorun acaba soğutucunun beyaz tırnaklarından biri kırıktı ondan olabilirmi ? o halde kullanabiliodum bi süre sonra kappanıodu pc açılıodu yine
pc açılıyormu yoksa siyah ekran mı var bende de öle oldu elektrik gidip geldi ama bende sonra pc açılmadı sordum teknik servise rami ve ekran kartını çıkar biraz bekle geri tak dedi yaptım düzeldi sende dene
quote:
Orjinalden alıntı: crazy_19
arkadaşlar şimdi macunu sildim yine aynı sorun acaba soğutucunun beyaz tırnaklarından biri kırıktı ondan olabilirmi ? o halde kullanabiliodum bi süre sonra kappanıodu pc açılıodu yine
sorunun ram den kaynaklanıyo, tek ram varsa başka bir slota tak dene celeron işlemci kullandıpına göre bilgisayarın biraz eski tozdan kirden de olur. Ama çalılşan bir sisteme böyle müdahele etmen de gerekesiz olmuş.
ram slotlarında bir sorun olabilir yda ramlardan kaynaklanabilir ramlarin yerlerini değiş yda yeni ramla dene...
bip sesleri anakartın çıkardığı uyarı sesidir ve anakarta bağlı olan herhangi birşey sorun çıkarmış olabilir yani işlemciden bilgi alınır diyelim ki rame iletilemez yada ramde bozukluk wardır ve işlem yapılamaz,aksaklık olur,birden reset atar.Burdan yazarak düzeleceğini zannetmiyorum güvenilir bir teknik servise gitmeni öneririm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme