Şimdi Ara

UZAYLILARIN İNSANLARLA ILETİŞİM KURMALARI İMKANSIZDIR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu pekiştirmek için bir düşünce deneyi yapalım.

Dünyayı 17 Bin kat büyültelim. kıtaların yerine her biri farklı boyutlarda, kendi farklı ekosistemi bulundan adacıklar oluşturup bunları her birini binlerce km uzaklıklarla yerleştirelim. ve sizi - evet sizi! - Bu adalardan birine koyup elinize bin yıl kadar önce yapılmış bir haritayı verelim ve yorum yapmanızı isteyelim. Adalarda başkalarının olduğunu çünkü sizin adanıza benzediğini söyleyebilirsiniz. Ama bunu kanıtlayamazsınız. Orada Gerçekten birileri olabilir ama bin yıl önce orası yok olmuş olabilir. Yani adaların sayısı fazla diyerek birilerinin yaşadığını idda edemezsiniz veya bu ada bizimkine benziyor, yaşam var diyemezsiniz.

Teori 1 - bir zamanlar varladı. ( hala kalbimizde yaşıyorlar)

En büyük teorilerden birisidir. Kardaşev ölçeğine göre - ki bu ölçek enerjiyi nasıl kullanabildiğinize göre 1-3 arası bir değerlendirme sistemini kullanır dünya ise henüz 0.7 Seviyesinde bulunmaktadır. - Bir zamanlar varlardı ama kendilerini imha ettiler. 0.7 seviyesinde olan bizler buna en iyi örneğiz. Yaptığımız savaşlara, Atom bombalarına ve türlü silahlara bakmak yeterlidir. yani Kardaşev ölçeğine göre uygarlıklar zirveye ulaşamadan belirli bir seviyede kendilerini imha ederler. Hali ile bu durum iletişim kurmayı imkansız kılar.

Teori 2- Varlar, ama...

Bir diğer olasılık, varlar ama bizden kötü bir seviyedeler. Bu durum yine iletişimi imkansız kılacaktır.

Teori 3- Karbon bazlı değiller.

Dünyamızda tüm canlılar karbon bazlı olduğundan karbon bazlı canlılar düşünüyoruz. Meşhur Kaslı ve yeşil uzaylılarımız Bakterinden de küçük çıkabilir. Veya hiç bilmediğimiz bir elemet bazlı olabilir. Daha mikroskop'u icat edeli 400 sene olmuş, dünyadaki tüm karbon bazlıları tanıyamamışken uzaylıları bulmak günümüz için saçmalıktan ibarettir. Daha yaşadığımız yeri koruyamayan bizlerin galaktik savunucular, lider olmamız hayaldir.

Sonuç: galakside yaşan birisinin diğer birisi ile iletişim kurması BU TEORİLERE GÖRE IMKANSIZDIR . 3 seçenek vardır, hepsi yok olmuştur, bizimle aynı seviyede değillerdir veya onları yanlış şekilde bulmaya çalışıyoruz.

Edit 1: 3. Teori eklendi.
    Edit 2: yazım hataları düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 2 Ocak 2018; 20:13:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir örnek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KY23 kullanıcısına yanıt
    Güzel düşünceleriniz için teşekkürler.

• .

• Okumadım da bu kadar yazmana gerek yok. Sonuçta var olmayan birşeyin gelmesi zaten imkansız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

Okumadım da bu kadar yazmana gerek yok. Sonuçta var olmayan birşeyin gelmesi zaten imkansız

Şu ana kadar görmememiz olmadığını kanıtlamaz. 17 Milyar Dünya ile şu an yaşadığın galaksiyi doladurabilirsin ancak. 17 milyar içinde bizim gibi bir tane daha çıkabilir ama teoriye göre iletişim kuramayacaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 2 Ocak 2018; 21:24:25 >
  • Mantıklı bi düşünce. Ama imkansız değil. İmkansız demek için senin teorini bilimsel olarak kanıtlaman gerekir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İmkansız değil ama imkansız gibi bir şey. 7 trilyon galaksi ve her galakside milyarlarca yıldız var. Düşünmesi bile zor.
  • Tutması gereken konuların tutmaması
  • barış ozcanin bununla ilgili çok güzel bir videosu vardı

• Teori 3 - kendi fikrim - eklendi ( daha önce düşünen var mı bilemiyorum.) konuyla iligli yorumlar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: dumaniztq

Mantıklı bi düşünce. Ama imkansız değil. İmkansız demek için senin teorini bilimsel olarak kanıtlaman gerekir

Teşekkürler. İmkansıza yakın olarak düzelttim

• .

• Bu konu hakkında Fermi paradoksunu okumanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon.

Bu konu hakkında Fermi paradoksunu okumanızı öneririm.

Teşekkürler, uzun zaman önce okumuştum. Boş bir zamanda tekrar gözden geçireyim

• Güncel

• Burada bahsi geçen yaşam formunun bizimle temas kurabilmesi için, uzayda yolculuk yapabilmesi gerek.Kaldı ki bu seviyeye erişmiş yaşam formunun sevgi,şefkat gibi insan terimleriyle uyuşmaması çok büyük olasılık.5 duyu organının dışında hayallerin ötesinde olmaları da bir ayrı olasılık.Günümüz insanları arasında birden fazla dil bilenlerin azınlık olduğu da ayrı bir gerçek.Bu insanlar kelimeler ve bir kaç el kol işareti ile aklın ötesindeki süper zeki yaşam formuyla iletişim kuramaz.
    Enerji alanında çağ atlamış, aklın ötesinde matematik ve fizik metodlarını evrenin tümüne uygulayan bu varlıklar bizleri bir kaç lego parçasını bir araya getiren embesiller olarak görmeleri kaçınılmaz.
    Bu tarz olayların gerçekleşebilmesi için en az 200 yıl daha var. ulaşım,enerji,tasarım,kaynak,fizik,sosyoloji,yönetim,biyomedikal, bu alanlarda çağ atlanırsa ihtimal artabilir.

• Niye 3 tane olasılıkla sınırlandırmışsın anlamadım.

Bir de neye dayanarak kesin hükümle konuşuyorsun o da ayrı bir muamma.

Bu yaşam formları bizden katbekat üstün olabilirler.Bizim seviyemizde de olabilirler neden olmasın?Bana sorarsan esas konu bu değil.

Sene 2018

İnsanlar hala uzay dışı varlıkları reddediyor

Siriusufo.org var tavsiye ederim

Yeni bir site değil çok uzun yıllardır var ve başındaki Haktan Akdoğan mükemmel karakterde bir insan.uzun yıllardır takip ediyorum kendisini de sitesini de tavsiye ederim.

Bana sorarsan esas konuşulması gereken şey uzaylılar.

Madem varlar,Bizimle neden iletişime girmiyorlar?

70 den itibaren nasa itirafçıları ve diğer delillerle sürekli irtibat halinde oldukları ifşa edildi Zaten.

Ama görüşünüze saygı duyuyorum tabii

Bu belgelerin hepsini elinizin tersiyle itip "Amerika'nın başka bir oyunu" diyebilirsiniz.

• Öncelikle bir şeyler üzerine düşünerek bir konu ortaya koyduğunuz için elinize sağlık.

imkansızlık olayı sizi sınırladığı için bu çıkarımı ortaya koyduğunuzu düşünüyorum. teori üzerinden konuşuyorken imkansız gibi bir sonuca varmak olmamış diye düşünüyorum. imkansız yerine 'bence düşük bir ihtimal' kelimesi daha uygun gibi.

bir devrin üzerine imkanlı veya imkansız diye konuşabilecek tahmini bile olmadığı teknolojilerle yaşıyoruz şuan.
  • Sonra okurum rez

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.