Şimdi Ara

Uzayda Su Dünyası Bulundu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilim İnsanları Dünya'dan 40 ışık yılı uzaklıkta bir su dünyası olduğunu keşfetti.

Bilim insanları, Hubble Uzay Teleskopu’nun son verileri ışığında, Dünya’dan 40 ışık yılı uzaklıkta, buharlı bir atmosferi olan ve büyük kısmı sudan oluşan yeni bir gezegen türünün varlığını doğruladı.
    Araştırma, Harvard Üniversitesi Smithsonian Astrofizik Bölümü'nden Zachory Berta’nın önderliğindeki uluslararası gökbilimci ekibi tarafından gerçekleştirildi. İlk kez 2009 yılında tespit edilen 'GJ 1214b' adlı ‘süper dünyanın’ bilinen hiçbir gezegene benzemediğini açıklayan Berta, gezegenin büyük bir kısmının sudan oluştuğunu söyledi.
    Uranüs’ten biraz küçük olan ‘GJ 1214b’nin çapı Dünya'nınkinin 2,7 katı büyüklüğünde. Ağırlığı yeryüzünden 7 kat fazla olan gezegen, 2 milyon kilometre uzaklıktaki kırmızı cüce bir yıldızın yörüngesinde yer alıyor. Yıldızın etrafındaki dönüşünü 38 saatte tamamlayan gezegendeki sıcaklığın 230 derece olduğu sanılıyor. ‘GJ 1214b'nin Dünya'dan daha fazla suya sahip olduğu belirtiliyor. Bilim insanları, yüksek ısı derecesi ve basınç sebebiyle gezegende ''sıcak buz'' ya da ''süper akışkan su'' gibi sıra dışı maddelerin bulunabileceğini aktarıyor.
    Araştırma sonuçları, 'Astrophysical Journal' dergisinde yayınlanacak.

• ee olsun ? nasıl gidicez. daha komşu ülkere gidemiyoruz 40 ışık yılı uzaklıktaki yere mi gidecez
  • "Sıcak buz ya da süer akışkan su" ilginç gerçekten. Fizik kuralları alt üst olabilir.
  • ama kuyu suyu içilmiyomuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 22 Şubat 2012; 17:27:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

ee olsun ? nasıl gidicez. daha komşu ülkere gidemiyoruz 40 ışık yılı uzaklıktaki yere mi gidecez

• Dünyada Uzay Suyu Bulundu!
  • quote:

ee olsun ? nasıl gidicez. daha komşu ülkere gidemiyoruz 40 ışık yılı uzaklıktaki yere mi gidecez

Hay ben senin ufkuna
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hergun yeni bi gezegen buluyolar biride bi halta yaramiyo
  • nası bi teleskop lan bu 40 ışık yolu uzaklıktaki gezegenin resmini cekiyor, benim cep telefonumda kamera bile yok
  • Desene Aqua Park sahipleri batıcak
  • Sicak buz ne la
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

ama kuyu suyu içilmiyomuş

• Fıs
  • quote:

Yıldızın etrafındaki dönüşünü 38 saatte tamamlayan gezegendeki...

Bu kısım gerçek mi hızını düşünemiyorum.
  • İçelim madem
  • quote:

yani yazdığın saçma ama düşündürücü dediğin kısman doğru türkiye için adamların 1960 da yakaladğı teklonijiyi bilimi yapamıyoz tv nin blie bu ülkeye abdeden 25 yıl sonra geldiğini hesaplarsan cidden zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Şubat 2012; 17:59:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

quote:

Yıldızın etrafındaki dönüşünü 38 saatte tamamlayan gezegendeki...

Bu kısım gerçek mi hızını düşünemiyorum.

Yıldız küçük diyor. Güneş'e göre hesaplamamak lazım. Ama yine de 38 saat az bir süre. Bayağı bir hızlı olabilir.
  • quote:

+1 Hemen dibimizdeki mars'a gidiş bile 9 ay sürüyor. Bu yörüngede en yakın noktadayken hemde. Sana katılıyorum oraya gidilemez gidilse bile bi insan gidemez.
  • mağaraya sızmışlar bile
  • benim anlamadiğim hem 230 derece diyorlar hem su gezegeni, 100 dereceden sonra su buhar halini aliyor, nasil oluyor anlamadim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.