Şimdi Ara

Uzaya Ve Astro fiziğe ilgim var Hangi meslek yapabilirim (Lise öğr.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Carl saganın belgesilini izlememle başladı cidden olan ilgimi fark etmem sonra yeni çekilen neil tyson belgesili felan derken kısa bir bilgi sahibi oldum sonra kitabını aldım carl saganın bayağı belgesel izlemeye başladım zaten daha öncesindede google earthdan felan hep uzaya sisteme felan bakmışımdır huzur buluyorum sanki o sonsuz boşlukta yıldızlar felan beni kendine çekiyor bununla ilgili bir bölüm okumak yada bir bilim adamı olmak cidden isterdim sevdiğim iş çünkü fakat türkiyede bunla ilgili pek bölüm yok fizik müh.var yurtdışına gitme şansım var özellikle amerika mesela çok isterim ama başarım yeterli olucakmı diye soruyorum kendime ? para işin içine giriyor teknolojiyede biraz ilgim var türkiyede aç kalmamak için makine müh veya bilgisiyar yada denizcilik düşünüyorum ama asıl ilgi alanım uzay tabi sizce ne yapmalıyım ingilizcem yaşıtlarıma göre iyi temel olarak kelime haznem felan şuanda lise 1 öğrencisiyim fiziğe olan bu ilgim ile fizik dersimdende bayağı yüksek not aldım şaşırıcak şekilde çünkü diğer sözel derslerim genelde 30-20 civarındaydı buda beni daha çok düşünmeye körükledi ne yapmam nasıl bir yol izlemem konusundaki fikirlenizi merak ediyorum tabi

• hiç bir mesleği yapamazsın.
    en yakın zamanda terk et ülkeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

hiç bir mesleği yapamazsın.

Ama kolay değil bunun için direk geçiş mi yapmam lazım acaba ?
  • URANIUM kullanıcısına yanıt
    direk geçiş olur, mülteci sandalı olur. terk et yani bir şekilde.
  • fizik okursun dostum bu kadar basit konu acacak kadar zor degildi sanirim kozmoscu olursun ne biliyim takilirsin stephen hawking gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de bilim o belgesellerdeki gibi değil malesef. Astrofiziğe veya diğer bilimlere verilen önem sıfır tüm yatırım elektirikli arabaya. Ne yap ne et ülke dışına çık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imaginerr

Türkiye'de bilim o belgesellerdeki gibi değil malesef. Astrofiziğe veya diğer bilimlere verilen önem sıfır tüm yatırım elektirikli arabaya. Ne yap ne et ülke dışına çık.

haklısın amerikada olmak vardı şuan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

hiç bir mesleği yapamazsın.

+1

Bu şekilde söyleyince aklıma komutan logar geldi.

• Konu birazcık eski sanırım. Arkadaslar ülkeyi terk et demişler aynen katılıyorum. Ben de genetik öğrencisi olarak diplomami alır almaz aynen bunu yapacağım :D Fakat yurtdışında uni okuma imkanınız yok belki de durumunuzu bilmiyorum. Gidemeseniz bile itü-odtü-boğaziçi fizik-fizik muh-uzay muh önerebilirim.Bu bölümlerin puanları düşüyor, yani siz istekli bir öğrenci olarak bölüme girer hocalarla da samimiyet gelistirirseniz master-doktoraya çok rahat cikarsiniz yurtdışına hiç endiseniz olmasın. Bi 4 yıl sabrediceksiniz.Gidip istemediğiniz bi bölümü okumayın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: URANIUM

Carl saganın belgesilini izlememle başladı cidden olan ilgimi fark etmem sonra yeni çekilen neil tyson belgesili felan derken kısa bir bilgi sahibi oldum sonra kitabını aldım carl saganın bayağı belgesel izlemeye başladım zaten daha öncesindede google earthdan felan hep uzaya sisteme felan bakmışımdır huzur buluyorum sanki o sonsuz boşlukta yıldızlar felan beni kendine çekiyor bununla ilgili bir bölüm okumak yada bir bilim adamı olmak cidden isterdim sevdiğim iş çünkü fakat türkiyede bunla ilgili pek bölüm yok fizik müh.var yurtdışına gitme şansım var özellikle amerika mesela çok isterim ama başarım yeterli olucakmı diye soruyorum kendime ? para işin içine giriyor teknolojiyede biraz ilgim var türkiyede aç kalmamak için makine müh veya bilgisiyar yada denizcilik düşünüyorum ama asıl ilgi alanım uzay tabi sizce ne yapmalıyım ingilizcem yaşıtlarıma göre iyi temel olarak kelime haznem felan şuanda lise 1 öğrencisiyim fiziğe olan bu ilgim ile fizik dersimdende bayağı yüksek not aldım şaşırıcak şekilde çünkü diğer sözel derslerim genelde 30-20 civarındaydı buda beni daha çok düşünmeye körükledi ne yapmam nasıl bir yol izlemem konusundaki fikirlenizi merak ediyorum tabi

astronom olabilirsin kardeşim. istanbul üniversitesinde astronomi ve uzay bilimleri diye bi bölüm vardı. yazmıştım, tutsaydı girip okuyacaktım ama olmadı :) kısmet değilmiş.

• Öncelikle Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünü bitir. Tezini yaz. Yurtdışında Astro-Fizik Araştırma Ve Geliştirme Laboratuarları, Uzay Bilimleri Fakülteleri ve Uzay Gözlem ve İnceleme birimlerinde görev alabilirsin. İster teorini yaz geliştir bilim adamı ol istersende görev al. İstediğin bölümde okuman öğrenmende ve kişisel gelişiminde büyük önem taşır. Bilimde asıl gaye de budur. İstekli olmak. İstekli olursan bir bölümde kendini çabuk yetiştirirsin. İş bulamamaktan korkma iş bulupta başarısız olmaktan kork. İnsan gönülsüz olunca en iyi işte de çalışsa hüsran. Çünkü sevmeden bir insan ne üniversite de ne de okuduğu bölüme göre girdiği işlerde başarılı olabilir. Sen sevdiğin bölümü bitir, dünya da iş çok. Allah yardımcın olsun. Tebrik ediyorum seni. Tercih ettiğin yolda başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminatorm -- 5 Aralık 2014; 23:54:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.