Şimdi Ara

uzaktan kumandalı kapı kilidi yapımı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ödevim bu. Aklımdan geçen uzaktan kumandalı arabayi kullanmak oldu ama o hazır olduğu için olmuyor. Devreyi falan hersey benim tarafımdan yapılması lazım. Elektronik bilgim çok yok. Aklımda söyle bir düşünce var kızılötesi bir alıcı-verici devre yapip bu devreleride bir şekilde motorlu tarzı birşeye bağlayıp kapi sürgüsünü çekip veya ittirmek. Ama çok kabaca var aklımda. devrede kullanılacak elemanlar falan beni aşıyor biraz. Yardım edebilecek var mıdır? Minnettar olurum yardimci olursaniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 adet oto alarm devresi ve bir adet oto kapı kilidi (reno clio) motoru işinizi görür 50 60 tl tutar hazır olarak bunlar kullanılabilir ama kendin yapmak istersen biraz zorlar kapı motoru çok güçlü değil herhalde ama sürgüyü itip çeker

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

1 adet oto alarm devresi ve bir adet oto kapı kilidi (reno clio) motoru işinizi görür 50 60 tl tutar hazır olarak bunlar kullanılabilir ama kendin yapmak istersen biraz zorlar kapı motoru çok güçlü değil herhalde ama sürgüyü itip çeker

Hocam bu projeyi videoya çekiyoruz. Yani benim kendim yapmam gerekiyor her şeyini alıp

• Vay kurnazlar hile de yapamıyoruz. :) 2 kanal kumanda devresi lazım sana biraz aratman lazım motoru kullandan olur ama sanırım 12 volt lazım ona da

• quote:

Vay kurnazlar hile de yapamıyoruz. :) 2 kanal kumanda devresi lazım sana biraz aratman lazım motoru kullandan olur ama sanırım 12 volt lazım ona da

Onu bulurum ben hocam internette devreyi. Sanirim her türlü kumanda devresi işe yarar ancak benim asıl takıldığım yer ondan sonraki bölüm. Sürgüyü nasıl hareket ettirecegiz? Asil sorun orda

• sürgü dediğin kapı arkasına monte edilen elle itilen mi yoksa dış kapılardaki dilmi.
  • xemree X kullanıcısına yanıt
    Ne hazır olduğu için olmuyor?
    Motoru çıkart, 5v role bağla.
    Eğer çalışmazsa ekstra devre lazım olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzaktan Kumandalı Araba Tamiri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sürgü dediğin kapı arkasına monte edilen elle itilen mi yoksa dış kapılardaki dilmi.

Yani hocam şu ince ve kısa demir parçası oluyor ya ondan bahsediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

Ne hazır olduğu için olmuyor?
    Motoru çıkart, 5v role bağla.
    Eğer çalışmazsa ekstra devre lazım olabilir.

Hocam kumanda devresi ve onun haricindeki şeyleri elIile yapmam lazım parçaları alıp. Motoru uzaktan kumanda araba motoru kullanabilirim ama

• anladım zorda kalırsan dediğim motoru alıp dış plastiğini çıkarsan olur ama son çare artık kendin yap demişler
  • Ebay gibi yurtdışı sitelerden bir adet lineer aktüatör alırsanız sürgüyü itip çekme işini çok rahat halledersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

Ebay gibi yurtdışı sitelerden bir adet lineer aktüatör alırsanız sürgüyü itip çekme işini çok rahat halledersiniz.

Projem yakında hocam kargo bekleme sürem yok

• devre olarak IR led devresi kulan maliyeti azaltır
    kapı tarafında ise elektromıknatıs yapıp olayı kolayca çözersin bu biraz emek ve araştırma ister ama yaparsan güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CleverCondensator

devre olarak IR led devresi kulan maliyeti azaltır
    kapı tarafında ise elektromıknatıs yapıp olayı kolayca çözersin bu biraz emek ve araştırma ister ama yaparsan güzel olur.

Elektromiknatis olayını açar misin hocam ne işime yarayacak

• xemree X kullanıcısına yanıt
    bina girişlerindeki kapılarda kullanılan otomatları incelersen nedemek istediğimi anlarsın
    IR verici alıcıya sinyal göndersin alıcı elektro mıknatısı harekete geçirsin (elektromıknatıs üzerine akım düşünce bi mıknatıs görevi görücek ve kapı sürgüsünü kendine doğru çekicek)
    sen sadece güçlü bı mıknatıs yap yeter
  • quote:

bina girişlerindeki kapılarda kullanılan otomatları incelersen nedemek istediğimi anlarsın
    IR verici alıcıya sinyal göndersin alıcı elektro mıknatısı harekete geçirsin (elektromıknatıs üzerine akım düşünce bi mıknatıs görevi görücek ve kapı sürgüsünü kendine doğru çekicek)

hocam doğru anladıysam vericiyi elektromıknatısa bağlayacağım. kumandaya bastığımda elektromıknatıs çalışıp sürgüyü kendine çekecek. peki geri kapatma olayı nasıl olacak?
  • quote:

alıcıyı pardon. yani kısaca şu şekilde olacak bir Ir alıcı-verici devre yapıyorum daha sonra bir elektromıknatıs yapıp onu sürgünün yanına sabitliyoruz. elektromıknatısa pili bağlıyoruz. sonra alıcıyı nasıl bağlıyoruz mıknatısa? onu da geçtim vericiden sinyali verince kapı sadece açılmaz mı? geri nasıl iteceğiz kilidi? 2 kanallı bir Ir devre yapmak geçiyor aklımdan ancak kapatma açma olaylarını nasıl atayacağız?

• quote:

Orijinalden alıntı: xemree

quote:

hocam doğru anladıysam vericiyi elektromıknatısa bağlayacağım. kumandaya bastığımda elektromıknatıs çalışıp sürgüyü kendine çekecek. peki geri kapatma olayı nasıl olacak?

çok basit sürgüye bir yay takarsın normal kapılarda olduğu gibi bir sistem yap yay her zaman sürgüyü itsin yapıcağın IR led devresinde tek kanal olması yeter verici sinyal gönderdiği sürece elektro mıknatıs sürgüyü çeker sinyal kesilldiğinde elektro mıknatısa giden enerjide kesilir böylece mıknatıs özelliği kalmaz ve yay sürgüyü geri iter
    umarım sorduğun soruya cevap olmuştur kolay gelsin

• quote:

quote:

alıcıyı pardon. yani kısaca şu şekilde olacak bir Ir alıcı-verici devre yapıyorum daha sonra bir elektromıknatıs yapıp onu sürgünün yanına sabitliyoruz. elektromıknatısa pili bağlıyoruz. sonra alıcıyı nasıl bağlıyoruz mıknatısa? onu da geçtim vericiden sinyali verince kapı sadece açılmaz mı? geri nasıl iteceğiz kilidi? 2 kanallı bir Ir devre yapmak geçiyor aklımdan ancak kapatma açma olaylarını nasıl atayacağız?

alıcı verici sadece anahtar görevi görücek bu arada ben tüm bunları normal kapı üzerinde düşündüm umarım yanlış anlamamışımdır

• quote:

quote:

quote:

alıcı verici sadece anahtar görevi görücek bu arada ben tüm bunları normal kapı üzerinde düşündüm umarım yanlış anlamamışımdır

evet hocam benim odamın kapısı. yalnız tek kalan nokta şurası. elektromıknatısı şu şekilde yapacağım basit olarak çivi üstüne bakır tel pil ile çalışacak ancak alıcıyı nereye bağlayacağım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.