Şimdi Ara

Uzaktan Kontrol Programı tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazen arkadaşlarım, bilgisayarlarında bazı sorunlar olduğunda beni arıyorlar. Telefonda anlatmakta her zaman yetleri olmuyor. Bende uzak masaüstü bağlantısı yaparak yardımcı olmak istiyorum ancak herkes ADSL kullandığı için real ip lerden ulaşmak mümkün olmuyor. Modemleri konfig etmek gerekiyor. Buda zor, birincisi modem admin şifresini bilmiyorlar yada her modemin ayarları farklı oluyor.

İnternet üzerinden port ayarı gibi işlemler yapmaya gerek kalmadan, hem mesajlaşıp hemde masa üstü bağlantısı yapabileceğim messenger, Dameware birleşimi tavsiye edebileceğiniz bir program varmı?

Şimdiden teşekkür ederim
    Hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezgin -- 17 Mayıs 2007; 12:06:20 >

• Bu konuda en çok kullanılan programlardan biri radmin bi dönem ben de kullandım
    kurduktan sonra sağ alt köşede tray iconların olduğu yere bi R harfi geliyo ve fareyi R nin üzerine getirdiğinde IP adresi görülüyo
    bu sayede kişi bilgisayar kullanmayı iyi bilmesede o numrayı kolayca okuyabilir

benim kafamda da bu konuyla ilgili bi soru var
    bi arkadaş başlat- çalıştır komut satırına bişey yazarak kendi bilgisayarına bağlanmıştı
    herhangi bi program da kurmamıştı sorduğumda XP professional'da böyle bi özellik olduğunu söylemişti
    acelem vardı o yüzden nasıl yaptığını öğrenememiştim. Bu olayın nasıl olduğunu bilen var mı
  • mstsc -v (bilgisayar adı veya IP adresi)

arkadaşın bu komutu kullanmıştır.

benim amacım internete girebilen bir bilgisayara uzaktan bağlanabilmek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bezgin

mstsc -v (bilgisayar adı veya IP adresi)

bencede en iyisi bu

radminde bağlanmak istersen oralarda program kurman gerekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvana16 -- 17 Mayıs 2007; 17:26:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nirvana16

quote:

mstsc -v (bilgisayar adı veya IP adresi)

bencede en iyisi bu

radminde bağlanmak istersen oralarda program kurman gerekecek

bunu kullanabilmek için o bilgisayarın real IP'ye sahip olması gerekiyor. Yani en azından dialup modemle yada USB portlu bir modemle internet e bağlı olası gerekiyor. Eğer bilgisayar bir 4 portlu ve wireless özellikli bir ADSL modemle internete bağlanıyorsa o anda modemin DHCP den atanan ip'yi kullanacak buda tabiiki real ip olmayacağı için ben mstsc ile bağlanamayacağım. Bunu yapabilmem için o ADSL modemin içersinde yanlış hatırlamıyorsan 3389 nolu portu bağlanmak istediğim bilgisayarın içerdeki ip'sine yönlendirmem gerekecek, buda tabiiki biraz uğraştıracak ve her zaman mümkün olmuyor. Çünkü yukarıda belirttiğim gibi ADSL modemlerin çoğunun default ayarları modelerin ayar sayfalarına dışardan bağlanmaya izin vermiyor. o ayarları yapacak kişininde bu işlerden anlaması gerekiyor ama o da çok zor. BeAnyWhere isimli bir program buldum ancak oda ücretli. Ücretsin benzer bir program bilen varmı?

• quote:

Merhaba,

Bazen arkadaşlarım, bilgisayarlarında bazı sorunlar olduğunda beni arıyorlar. Telefonda anlatmakta her zaman yetleri olmuyor. Bende uzak masaüstü bağlantısı yaparak yardımcı olmak istiyorum ancak herkes ADSL kullandığı için real ip lerden ulaşmak mümkün olmuyor. Modemleri konfig etmek gerekiyor. Buda zor, birincisi modem admin şifresini bilmiyorlar yada her modemin ayarları farklı oluyor.

İnternet üzerinden port ayarı gibi işlemler yapmaya gerek kalmadan, hem mesajlaşıp hemde masa üstü bağlantısı yapabileceğim messenger, Dameware birleşimi tavsiye edebileceğiniz bir program varmı?

Şimdiden teşekkür ederim
    Hoşçakalın.

quote:

Orijinalden alıntı:
    ip numarasini bilmeye, karşı pc de port açmaya gerek olmadan süper hızlı bir şekilde ve kaliteli bir görüntü ile arkadaşlarınızın pc sini kendi pc niz için kullanın. bilgisayarcılar için inanılmaz faydalı bir uzaktan destek aracı. şimdiye kadar 20 kadar arkadaşım denedi ve bayıldı. ve kimse hiç sorun yaşamadı sanırım genel ile paylaşma zamanı geldi program freeware degil fakat sınırsız kullanım sağlıyor. tabi ki ücretli haline göre belli kısıtlamaları var ama normal bir kullanıcı hiç engelsiz kullanabiliyor.

kucuk boyuttaki programi kurunuz. client mode olarak secin ve devam edin. kurulum bittiginde şık bir pencere gelecek
    sol tarafta sizin id ve sifreniz olacak
    sag tarafta baglanacaginiz kisinin id sini kendisinden ogrenip yazacaksiniz
    connect to partner ile baglanmaya calisacaksiniz. sonra sifreyi soracak onu da arkadasinizdan almis olacaksiniz. yani siz id nizi ve sifrenizi vermeden kimse baglanamaz yuksek guvenlikli ve butun transferler sifrelenmis bir sekilde yapiliyor. cok guvenli yani. sifreyi girip log on dedikten sonra bir pencerede arkadasinizin masaustu aynen sizin makinaniz gibi kullanabileceksiniz.

baglanirken alttaki seceneklerden ilki remote support modu uzaktan destek modu siz baglandiginiz kisinin bilgisayarini gorursunuz ve kontrol edersiniz.

presantation mode: karsida baglandiginiz kisi sizin bilgisayar ekraninizi gorur fakat kullanmaz sadece sunum amaclidir.

file transfer modu : aynen windows explorer gibi bir pencerede solda sizin dosyalar sagda karsi taraf kolayca istediginiz dosya transferini yapabilirsiniz.

Program ve Download linki:

teamviewer
    TeamViewer – The Remote Connectivity Software
    http://www.teamviewer.com/index.aspx

Merhaba
    Yukarıdaki alıntı başka bir siteden olup tam sizin aradığınız türden bir remote programıdır.

Teamviewer'i ben kullanmadım ama kullanan arkadaşım kullanımı çok kolay ve diğer programlara kıyasla artı özellikleri olan bir program diyor.

Karşı tarafın IP adresini bilmenize gerek yok. Sadece karşı taraf kendi bilgisayarında kurulu olan Teamviewer üzerinde görülen kendi şifresini ve ID numarasını söyleyecek, sizde bunları kendi bilgisayarınızdaki Teamviewer'e yazıp bağlan diyeceksiniz. Programın en önemli özelliği ise sanırım ya internet bağlantınızı kestikten sonra yada bilgisayarınızı kapatık açtıktan sonra tekrar internete bağlandığınızda şifre otomatik olarak değişiyor. Bu durumda karşı tarafa verdiğiniz şifre de otomatik olarak değişiyor. Siz karşı tarafa yeni şifresnizi vermedikten sonra hiçkimse sizin bilgisayarınıza bağlanamaz. Hepsi bu kadar.

Bu güne kadar işyerinde başta PC Anywhere, Radmin, PC-DUO32, Damewere gibi birçok program kullandım.
    Bu programların hepsi sabit IP ister. Evden diğer bilgisayarlara bağlanmak ise ayrı bir uzmanlık ister.
    Ayrıca evden bir başka bilgisayara bütün ayarları doğru yaparak bağlanmak isterseniz:başlat-programlar-donatılar-iletişim-uzak masaüstü bağlantısını kullanabilirsiniz.
    Program bende kurulu. İsteyen arkadaşın bilgisayarına test amaçlı bağlanabilirim.
    Saygılar

• Az önce denedim. Gerçektende tam benim aradığım gibi bir program. Çok teşekkür ederim "ettu"

Yardımlarından dolayı herkese çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlız bu "uzaktan erişim" bilgisayarınızda güvenlik açığı oluşturur. Dışardan gelecek saldırılara karşı açık pozisyonda olursunuz. Bunla beraber bir firewall programı kullanmanızı öneririm.
  • Modeme müdahele edemediğim için logmein free kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Modeme müdahele edemediğim için logmein free kullanıyorum.

logmein çok iyi bir çözüm olur,
  • RealVNC'yi tavsiye ederim. Ucretsiz ve cok basarili bir programdir. VNC klonudur. UltraVNC, TightVNC gibi farkli VNC varyantlari da var.
  • Teamwiever işinizi görür sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contranarya -- 19 Mayıs 2007; 13:04:44 >
  • ya arkadaslar bu teamviewer programı ile kresteki pc ye baglnamk istiyorum baglanıyorumda fakat o bilgiayardaki 4 kameralı dvr kartının programını actıgımda görüntüleri alamıyorum sadece pembe bir ekran cıkıyor karsıma ama gerçekte görüntü var
    neden teamviewer la uzakta iken göremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbyka -- 18 Ocak 2008; 3:31:46 >
  • www.logmein.com

Bundan daha iyisini bulabilecek varmı? İddialıyım! (Basit ve Güvenli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techcentre -- 18 Ocak 2008; 8:04:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magnetic

quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Modeme müdahele edemediğim için logmein free kullanıyorum.

logmein çok iyi bir çözüm olur,

• 1)Radmin'i kur. (2.2 Tam sürüm her yerde var aramasan bile karşına çıkıyor. Ben bu olaya karşıyım diyorsun 30 gün denemek bedava zaten)
    2)Hamachiyide kur. (Bu zaten bedava ve Türkçe)
    3)Sonra Hamachi IP'in ile istediğin sınırsız yardımı alabilirsin... (Güvenlik duvarını kapatmayı ve 4899 portunu açmayı unutma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur54529 -- 18 Ocak 2008; 12:43:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.