Şimdi Ara

uzaktan çalıştırma fonksiyonlu otomobiller ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
8.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu donanıma sahip araçların listesini yapmaya çalışıyorum, hangi modelde ne tip bir sistem var ve opsiyon ücretleri ne kadar bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. ankarada yaşıyorum ve bu şehire dair en sevmediğim şey kışın 3-5 ay sabah/akşam buz gibi arabaya binip, araç ısınana kadar (min 15 dakika) tir tir titremek. Bir yandan da benden başka kimse bu konudan şikayetçi değil mi diye hayret ediyorum, forumlarda hiç bu konularda birşey bulamadım, showroomlara gittiğimde satış personeli biraz bilgisiz ise neden bahsettiğimi bile anlamıyor, kimi markaların satışçıları araçlarında bu donanımın olduğundan bile habersiz (borusan mesela, x1 de böyle bir opsiyonun olmadığını söylemişti, halbuki bmw de -bildiğim kadarıyla- bu opsiyon professional navigation sisteminin bir parçası ve modelden bağımsız olarak, prof. nav.i satın aldığınızda bu opsiyona da kavuşmuş oluyorsunuz) demekki kimse merak edip sormuyor!. neyse benim bulabildiğim kadarıyla bu opsiyonu sunan şimdilik 2 marka var ve sistemleri birbirinden farklı;

    bmw
    - aslında bmw ninki için "uzaktan çalıştırma" tabiri doğru olmaz. daha doğrusu "zaman ayarlı çalıştırma" olacak. ama aynı amaca hizmet ettiği için buraya aldım. idrive menüsünden girerek arabayı haftanın her günü için farklı çalışma saatlerine ayarlanabiliyor diye biliyorum. aşağıda bahsedeceğim volvo nun sistemine göre bariz bir dezavantajı var, o da haftanın her gününü önceden planlamış bir robot gibi yaşamıyorsanız arabayı sık sık gereğinden fazla ısınmış (ve gereksiz yere yakıt tüketmiş) veya yeterince ısınmamış olarak bulacağınız gerçeğidir.

    volvo
    - soğuk iklimden çıkan bir markadan bekleneceği üzere, volvo bu konuyu ciddiye almış ve kullanıcılara birbirinden farklı alternatifler sunmuş. öncelikle "compartment heater" diye bir opsiyon satın alabiliyorsunuz. bu yolcu kabinine takılan harici bir parça, normal havalandırma ızgaralarından değil kendi üstünde bulunan ızgaradan hava üflüyor. bu sistem aracı çalıştırmaya gerek olmadan aküden beslenerek aktif hale geliyor. herhangi bir zaman ayarı veya uzaktan çalıştırma fonksiyonu söz konusu değil, kabin ısısı belli bir derecenin altına düşünce kendi kendine çalışmaya başlıyor. İkinci seçenek uzaktan kumanda ile kaloriferi çalıştırmak, bu bir önceki sisteme göre aküyü yıpratmamak açısından cazip olabilir ama kumandanın çekmediği durumlarda (aracınızı evden/ofisten uzak bir yere park ettiğinizde) yine sıkıntı yaşanacaktır. Fakat volvo buna da bir çözüm düşünmüş ve bence bu alandaki son noktayı koymuş; "Volvo on Call". Bu sistem pek çok iletişim fonksiyonu sağlamasının yanı sıra, aracınıza SMS atarak kaloriferini çalıştırma komutu vermenizi de sağlıyor. Böylece aracı nereye park ettiğinizin bir önemli kalmıyor. (tabi GSM operatörünün kapsama alanları içerisinde!)

    açıkçası bu iki marka haricinde bu donanımı sunan başka araç bulamadım. (muhtemelen range roverlarda ve bilimum üst sınıf SUV araçlarda vardır ama bu araçlar benim bütçemin ötesinde olduğu için onları araştırmadım). audi de mesela yukarıdakilere benzer bir teknolojiyi bir önceki kasa A8 de sunmuştu, sunroof üzerine yerleştirilen güneş panellerinin ürettiği elektrik ile aracın içini ısıtmak veya soğutmak mümkündü ama bunu devam ettirip alt sınıftaki araçlarına yaymadılar, hatta bildiğim kadarıyla yeni nesil A8 lere de hiç koymadılar. merakım orta-üst sınıfta, fiyatı çok abartı olmayan bir segmentte bu opsiyonu alabileceğimiz başka marka var mıdır ? bir de, eğer bu opsiyonu benimle benzer düşüncelerle satın alıp kullananlar varsa onların yorumlarını da dinlemek isterim. umdukları performansı alabiliyorlar mı, yoksa şu anki haliyle pratik olmaktan uzak sistemler mi ?

    Teşekkürler







  • Çok güzel bir uygulamaymış. İnsan buz gibi havalarda bir kaç dakika donmuyor değil. Ama benim gibi insanlar böyle bir şeyin geliştirildiğinden bihaber olduğu için durumdan yakınmamış olabilir. Satış temsilcisinin de bu konuda bilgisiz olması buna bağlanabilir. Isıtmalı koltuklara dahi oturamayan halkımız için bu özellik lüks+lüks olur ama olsun varsın parası olan adam da kullansın.

    Belki ileride bizler de "Sen önden git arabayı ısıt," laflarından kurtuluruz
  • yeni 508'te uzaktan çalıştırma olacakmış
  • sunroof ile ısıtma/soğutma mazda xedos'larda vardı diye biliyorum. 90'lı yılların aracı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: that_inspector

    Çok güzel bir uygulamaymış. İnsan buz gibi havalarda bir kaç dakika donmuyor değil. Ama benim gibi insanlar böyle bir şeyin geliştirildiğinden bihaber olduğu için durumdan yakınmamış olabilir. Satış temsilcisinin de bu konuda bilgisiz olması buna bağlanabilir. Isıtmalı koltuklara dahi oturamayan halkımız için bu özellik lüks+lüks olur ama olsun varsın parası olan adam da kullansın.

    Belki ileride bizler de "Sen önden git arabayı ısıt," laflarından kurtuluruz



    eğer yola çıkar çıkmaz sıkışık trafiğin içine giriyorsanız (benim gibi) arabanın ısınması birkaç dakika değil en az 15 dakika sürüyor ve ben bu süre içerisinde kelimenin tek anlamıyla donuyorum. nasıl oluyorsa bir şekilde arabalarım sokaktan daha soğuk olmayı başarıyorlar!.


    quote:

    yeni 508'te uzaktan çalıştırma olacakmış


    bu araçla ilgilendiğim için detaylı olarak internette araştırdım, ben de önce dediğiniz gibi zannedip sevindim ama peugeot nun yabancı web sitelerini okuyunca ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu anladım. peugeot türkiye sağolsun yanlış tercüme yapmış ve yıllardır pek çok marka ve modelden bildiğimiz keyless entry (peugeot ingilizce web sitesinde "hands free access and start up"), olmuş size "uzaktan kumandayla kapı açma ve motor çalıştırma". 508 de kesin olarak bu teknoloji olmayacak demiyorum, sonuçta arabanın pek çok detayı henüz açıklanmadı ama şu ana kadar açıklananlar arasında uzaktan çalıştırılabileceğine dair bir bilgi yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sartug

    arkadaşlar bu donanıma sahip araçların listesini yapmaya çalışıyorum, hangi modelde ne tip bir sistem var ve opsiyon ücretleri ne kadar bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. ankarada yaşıyorum ve bu şehire dair en sevmediğim şey kışın 3-5 ay sabah/akşam buz gibi arabaya binip, araç ısınana kadar (min 15 dakika) tir tir titremek.




    Ankara Dikmen Keklikpınarı'nda oturuyorum.Dikmen caddesinden yokuş aşağı gittiğim için 6.km'de,çıkarken ise rampa çıktığım için 1 km'de araba anca ısınıyor

    Orta sınıfa böyle bir özellik gelse çok harika olur.
  • Bahsedılen olay webasto degıl mı? Okuduklarımdan bunu anladım da.
  • benim w209 clk'dada var. ayrıca tenteyi uzaktan acıp kapamada dahil.
  • volvoda olduğunu bildiğim, kendi aracımda çok aradığım bi özellik diyebilirim. Yaz/Kış işe yarayacak müthiş bi özellik...
  • sonradan takılabilse de yaptırsak.

    12V ile çalışan saç kurutma makinası işe yarayabilir. Aracı çalıştırıp takarsınız çakmaklığa.
    Verirsiniz ısıyı direksiyona vitese
  • güzel bir konu, değindiğiniz için teşekkürler
  • bu dediğinin bi değişiği vw de de vardı caravelle-transporter modellerinde thermal olarak veriliyordu akşamdan ayarlıyordun zamanını aracın içinin kaç derece olmasını istediğini de ayarlıyordun o saatte araç fırın gibi oluyor tabi şuanda o seçenek var mı bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

    Bkz.

    http://www.arazideyiz.com/4x4/1831-webasto-nedir-ozellikleri.html


    Sanırım Sayın @HaCKeRBoY64' un verdiği link sizin için yeterli olacaktır. Bir arkadaşımızın aracında vardı, avda, kampta kullanırdık. Ama kendi çalıştırıdı. Uzaktan kumandalı değildi.

    Linkte, Webasto Türkiye' nin telefonu var yardımcı olabilirler.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

    Bkz.

    http://www.arazideyiz.com/4x4/1831-webasto-nedir-ozellikleri.html


    Sanırım Sayın @HaCKeRBoY64' un verdiği link sizin için yeterli olacaktır. Bir arkadaşımızın aracında vardı, avda, kampta kullanırdık. Ama kendi çalıştırıdı. Uzaktan kumandalı değildi.

    Linkte, Webasto Türkiye' nin telefonu var yardımcı olabilirler.

    Saygılar.




  • quote:

    Bahsedılen olay webasto degıl mı? Okuduklarımdan bunu anladım da.


    quote:


    Bkz.

    http://www.arazideyiz.com/4x4/1831-webasto-nedir-ozellikleri.html


    quote:

    Sanırım Sayın @HaCKeRBoY64' un verdiği link sizin için yeterli olacaktır. Bir arkadaşımızın aracında vardı, avda, kampta kullanırdık. Ama kendi çalıştırıdı. Uzaktan kumandalı değildi.

    Linkte, Webasto Türkiye' nin telefonu var yardımcı olabilirler.



    webasto tavsiye eden herkese teşekkür ederim, eminin kampçılıkta doğada vs çok işe yarıyordur, ama şehir hayatında hele de uzaktan çalışma fonksiyonu yokken pek anlamlı değil. düşünün mesela 8. katta apartman dairesinde oturuyorum, arabayı çalıştırmak için indim 1 sokak öteye gittim webastoyu çalıştırdım ee? ordan eve mi döneceğim ? webasto benzeri çok fazla ürün var özellikle yurtdışında, ama bunlar haricen takılan, montaj gerektiren ve aracın orijinalliğini bozan sistemler. benim aradığım fabrika çıkışı, aracın orijinalinde olan çözümler.

    yeni bir teknoloji gerektirmeyen, var olan sistemlerin entegrasyonu ile mümkün kılınabilecek böylesine faydalı bir opsiyonu bu kadar az firmanın sunuyor olması gerçekten ilginç..




  • Bizim 1995 model chevrolet tahoe da vardı bu sistem heralde sonradan uygulanmıştır diye dusunuyorum birkaç kere istemediğim halde aracın yanına geldiğimde çalışır halde bulmuştum heralde kotun cebinde uzaktan kumanda basıyodu. e tabi 5.7 V8 ide öyle gelince çalışır halde bulmak pekte hoş olmuyordu
  • 94 model HYUNDAİ lerin orjinal alarmlı modellerinde var bu özellik...
  • Bende düşünüyorum, ama muallakta kaldım. Kullanan biri olsada tam bilgi paylaşşa iyi olurdu.

    Burda 3 çeşit ürünü olduğu yazıyor. Küçük otomobiller/Kompakt sınıf, orta ve üst sınıf olmak üzere detaylı bilgi vermiş ama kullananın bilgi vemesi daha doğru olur. Nihayetinde satmak için kendilerine göre yazarlar.
    Buyrun bakın, sizde fikirlerinizi belirtin. Telefon ve adresleri mevcut. Birde aracınızı seçip bilgi almanız içinde bir bölüm var.
    http://www.webasto.com.tr/general/tr/am_automobile_3177.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorolg -- 15 Ocak 2011; 6:55:34 >




  • Konuyu okuyunca cevap yazmak istedim.Öncelikle başlığı açan kişiye teşekkürler.Volvo'da olması muhtemeldir diye düşünmüştüm başlığı görünce.Bmw'ninde İdrive sisteminde oldukça geniş olanaklar olduğundan sevindirici bir haber oldu benim için.Ülkemiz çok soğuk bir iklime sahip olmadığı için aşağıda anlatacağım sistemin uygulanması zor gibi.Tabi birde işin güvenlik kısmı var.Geçen sene 2009 yazından 2010 baharına kadar Finlandiya'da okudum.Bildiğiniz üzere Finlandiya kuzeyde bulunan ve çok soğuk bir iklime sahip olan bir ülke.Herşeyleri sistemli olduğu için sabahları araç ısıtma konusuna da çözüm bulmuşlar tabi.Büyük marketlerde veya otomobil parçaları satan yerlerde boyutu büyük olmayan ısıtıcılar satılıyor.Bu ısıtıcıları aracın içine takıyorsunuz ve ülkedeki araçların bir çoğunda eski-yeni fark etmiyor önde bir adet priz mevcut.Bu prizi ısıtıcıyı kullanmak için yapmışlar.Ancak önemli nokta şu.Oturduğunuz apartman,bina vs. önünde kutular var ve bu kutular içinde aracınızdaki prizi kullanabilmeniz için elektrik girişi var(dişi-erkek kısımları arabalardamıydı-kutulardamıydı hatırlamıyorum).Bu kutuların anahtarını bina yönetimine bakan yerlerden alıyorsunuz ve aylık belirli bir ücreti var.Sanırım 40 € idi aylık.Bu kutularda saat ayarı var ve istediğiniz saati ayarlıyorsunuz,sabah araca bindiğinizde sıcak,ısınmış oluyor.Sanırım motoru da ılık tutma özelliği var.-30 lu havalarda çok işe yarıyor doğrusu.Bence çok akıllıca ve basit bir sistem.Ama dediğim gibi güvenlik konusu önemli bu noktada.Adamlarım toplam ülke nüfüsü 5.5 milyon civarı ve hırsızlık,kaza vb. olaylar çok düşük seviyelerde.Arkadaşımın aracını kullandım, 1 ay kadar soğuklarda kapıyı kilitleyemedim, donmuştu.Bu süre zarfında araca en ufak birşey olmadı.Düşünün 1 ay boyunca kapı açık durdu araba gece-gündüz.Bizde olsa 10 dk içinde aracı unutun.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.