Şimdi Ara

Uzaktaki Ağa Bağlanmak İçin Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-) Merhaba. Bir sistem kuracağım. Amaç Çok uzak bir yerde açık alanda 850-950 metre uzakta olan bir modeme bağlanmak. Modemde (dağıtıcıda) herhangi birşey yapılmayacak. Bağlanmak için en iyi perfermansı verecek cihaz gerekiyor. Mümkünse Windows 8 uyumlu olsun ama öncelik performansta.

2-)TL-WN951N adaptöründen 1 anten çıkarıp dönüştürücü kullanıp Parabolik dış ortam anten TL-ANT2424B takarsam ne kadar performans alırım. Parabolik anteni kullanmak için TL-WN7200ND mi daha iyi olur yoksa TL-WN951N mi? Yada başka bir adaptor mü. En iyi performans için nasıl bir sistem önerirsiniz.

3-) Ayrıca TP-LINK TL-WA7210N cihazının wireless adaptör işlevini görüp kablosuz ağlara bağlanıp bu bağlantıyı hem kablolu hemde kaplosuz olarak dağıtıyormuş. Doğru mudur? Yukarda yazdığımı mı önerirsiniz yoksa bunu mu?

Detaylı bir şekilde açıklayıp yardımcı olur musunuz?
    Teşekkürler.

• Karsi taraftaki kablosuz cihaz guclendirilmedigi surece o kadar uzaktan tam randiman alamazsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olsun yinede denemek istiyoruz.
  • Bir yardım etseniz. Haftaya alışverişe başlayacağım.
  • 850-900 metreye hiç bir çihaz baglanmaz
  • Hangi cihazları denedin.Daha doğrusu denedin mi?
  • Dilskesti kullanıcısına yanıt
    Dediğin iki cihazdanda kurdum.
    PCI express olan cihaza hiç bakma derim.
    WA7210N cihazı alıp bağlanacağınız ağı çok zayıf bir sinyallede yakalasa bulunduğunuz ortama UNİVERSAL REPEATER Özelliği ile kurulum yaparsanız çok iyi sonuçlar alırsınız.Aynı zamanda sağlam bir dış ortam cihazıdır kendisi.TP-LİNK Ürünlerine alternatif arıyorsanız .TENDA marka cihazlarada bakabilirsiniz.Şuanda Tenda satıyorum müşterilerime ve hem ben hemde müşteriler çok memmun (: enazından başımı ağrıtmıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    standart bir yönlü anten açık alanda 25 kmye kadar bağlanabilir.
    daha profesyonel bir antenle çok daha büyük mesafeleri bağlayabilirsiniz.

bu iş de 2 adet ubquiti nano station m5 kullanarak çözülebilir.
    performans konusunda hiç problem yaşatmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Mart 2015; 11:00:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

standart bir yönlü anten açık alanda 25 kmye kadar bağlanabilir.
    daha profesyonel bir antenle çok daha büyük mesafeleri bağlayabilirsiniz.

bu iş de 2 adet ubquiti nano station m5 kullanarak çözülebilir.
    performans konusunda hiç problem yaşatmaz.

olabilir ama maliyet nedir ? çok profesyonel bi iş o osuruk 100-200 tl lik modemlerle olcak iş deil
    2 adet dış mekan yönlü anten 400 tl den başlar.
    benim önerdiğim nano station m5 in 2 adeti yaklaşık 600 tl ye alınır.
    modemle zaten bağlanamazsınız. 2 adet anten gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Mart 2015; 11:06:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

2 adet dış mekan yönlü anten 400 tl den başlar.
    benim önerdiğim nano station m5 in 2 adeti yaklaşık 600 tl ye alınır.
    modemle zaten bağlanamazsınız. 2 adet anten gerekir.

antelere baktım 15 km 2si 1400 tl civarı modemlerde 600 yani 2000 tl arkadaş elindeki modemlerle 800-900 mt hayelleri kuruyor
    hangi antene baktın, uzaya uydu mu gönderiyorsun 2000 tl ye.

9 km ye kadar 100 mbps bağlantı verebiliyor.
    http://www.wi.com.tr/Ubiquiti/NanoStation-M-5-GHz?sort=p.price&order=ASC&limit=75

http://www.wi.com.tr/Ubiquiti/NanoStation-M-5-GHz?sort=p.price&order=ASC&limit=75

bu anten de 15 km ye kadar tam performanslı çalışıyor. 25 30 km ye rahat bağlanır. müthiş başarılı bir ürün, Çamlıca ile taksim arasında yaptığım testlerde çok ciddi sinyal kirliliğine rağmen 20 mpbs hız aldım bu antenlerle. yeter ki önü açık olsun.
    http://www.wi.com.tr/Ubiquiti/Nanostation-M5?sort=p.price&order=ASC&limit=75

bunların hepsi kullandığım ürünler.
    ubnt kablosuz ürünleri dünyanın en iyilerindendir. piyasada çok daha ucuz antenler mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Mart 2015; 11:23:18 >

• Teşekkürler arkadaşlar. Azcık da olsa birşeyler öğrenebildim. TP-LINK TL-WA7210N cihazı yıldırım korumalı olduğu için alacağım. Access Point olduğu için yanına AWUS036NH adaptör ve TL-ANT2424B anten alacağım. PCI Express cihazlarından vazgeçtim. USB adaptörlerden daha az performans veriyormuş.

TP-LINK TL-WA7210N cihazında sürekli bağlantı kopuyormuş. Ama ethernet girişinden PC kapalıyken bile çalıştığı için kullanmak istiyorum.

Ayrıca millet gerçekten 50 KM'den karşılıklı bağlantı kurabiliyor. Benimde aklım almıyor bizim köy 45 KM uzakta 1 saatlik yol ama başarılı sonuç alanlar var. Bizim burda Özhan Bilgisayar var. 1.5 KM uzakta. Arada yüzlerce bina ve işyerleri var.Şuan bende yönlü adaptör (Polygold Pg-745) var. Yönünü o tarafa çevirdiğimde 5 sinyal çeken 2-3 tane ağı çıkıyor. Bir ara şifresiz bir ağ çıktı fakat tarayıcıda giriş yapmamı istedi :)

Şuan bendeki adaptör zarar görmüş. Bilmiyorum neden böyle oldu. Yıldırım mı çarptı ne oldu bütün sinyaller yarı yarıya düştü. Ama hala çalışıyor çok şükür. Adaptörün yönü şuan Özhan Bilgisayar yönünden 130 derece sağda. Fakat hala bu ağı çekiyor. Buyrun resimler :)

• dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    ilk 2 ürün 9 km deil 1 km bile gitmez diger ürün için bişey diyemem önü açık olsa 20 tl ye satılan ürünler bile 1.5 km gidiyor ben şunlara baktım
    http://www.wi.com.tr/NBE-M5-400
    ilk 2 ürünle açık ve sinyal kirliliği olmayan bir noktada en az 20 km de veri aktarımı yapabilirsin.
    garanti veriyorum.
    o 9 km dediği antenlerin birbirini görme mesafesi değil. 100mbps veri aktarma hızı gördüğü mesafe.
    linkini verdiğin anten de 338 tl nasıl 2000 tl oluyor.2 adet kullanıyorum. nano station m5 ten bir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Mart 2015; 17:10:57 >
    benim baktıgım 330 deildi 670 tl civarıydı ürünler birbirine benzedegi (çanak şeklinde)için onu gösterdim 2 tane alıp modemlerle birlikte yaklaşık 2000 tl tutuyor ki çok iyi bir üründü

http://www.wi.com.tr/NBE-M5-400-PACK
    7000 tl ye de anten var.
    istanbulu ankaraya bağlarsın.
    her işin amacına göre ürün alınır.
    bu işi de 200 tl lik 2 anten çözer.
    anlqdımda gülüm 230 tlden 460 tl anten 200 tl den 400 lirada modem etti 900 tl ye yakın sonuçta ev kullanıcısı bu parayı vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 20 Mart 2015; 22:38:47 >
    öncelikle gülüm, ben bu ürünleri sen arkadaşınla evde bağlantılı counter strike oyna diye söylemiyorum.
    bunlar profesyonel ürünler. ev kullancısının buna zaten ihtiyacı yok.
    başlığı açan arkadaş da performansın çok önemli olduğunu belirtmiş.
    ben de dolayısıyla profesyonel çözüm öneriyorum.

2 anten 500 tl. bir modem var zaten. 80 100 tl ye bir router alınır 600 e biter iş. routere gerek bile yok tek modemden ip dağıtılır da olsa iyi olur yine de.

niye bu kadar uzattın anlamıyorum.
    bilmiyorsan bilmiyorum de.
    ben kullandığım ürünleri anlatıyorum hala olmaz diyorsun uzatıyorsun da uzatıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Mart 2015; 22:54:04 >
    gülüm o dandik 100 liralik modemlerle bişey yapamassın 600 mal olmaz yani senin 9 km dedigin bile 230 tl kaldki 9 km denen modemler açık alanda geçerli konuyu açan arakdaş 100 tl lik modemlerle bu işi yapmayı planlıyor uzatma konusuna gelince sen uzatıyorsun sürekli bişeyler ispatlama paşindesin kullandım dedigin çamlıca tepelerinden daha pahalı ürünlerle yaptıgın iş 80-100 lık anteleri biz dekullanıyuruz mesh yaparak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 20 Mart 2015; 23:02:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.