Şimdi Ara

Uzakdoğu Araştırmalarım(Çin, Japonya, Kore, Tayland)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok mesaj geliyordu o yüzden uzakdoğu hakkında konu açmaya karar verdim. Bu konu üzerinden uzakdoğuda eğitimi tamamlamış, yaşayan, okuyan kişilerde destek verirse tek bir konu altında toplanabiliriz diye düşünüyorum. Soruları olan arkadaşlar yazsın atladığım yerler olabilir.

Öncellikle şunu söylemek istiyorum kimseyi yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Ben uzakdoğuda yaşamıyorum fakat 1 eylül'de Shanghai(Çin'e) yerleşeceğim. Çin hakkında bilgim yüksek, zaten gidince daha detaylı bilgilendirme yapabilirim. Onun haricinde Kore, Japonya, Tayland hakkında bilgim var.

Çin
    Gidecekler arkadaşlar hiç danışmana para vermesinler genelde Çin için danışmanlar 2.100-2.500 TL alıyorlar ve yaptıkları bir şey yok. Ben nasıl hallettim danışmansız derseniz. Google'den Çin'deki ilk 25 üniversitenin ismini ve şehirini aldım daha sonra üniversitelere tek tek mail attım soruları sordum zaten soru sorduğunuzda her şeye cevap veriyorlar ve ne yapılması gerektiğini söylüyorlar üstüne sizi havaalanından ücretsiz alıyorlar. Neyse sonra okulları netten, Çinlilere soru sorarak araştırdım. En uygun olanı buldum.

Çin'de okumak için 2 seçeneceğiniz var. Çince veya İngilizce. Zaten İngilizce okuyacak kişi Çin'i seçmez diye düşünüyorum. İngilizce bölümler Çince'ye göre biraz daha pahalı. İngilizce okumak isterseniz okullar sizden Toelf, ielts falan istiyorlar her okulun kendine has belirlediği puan var. Çince okuyacaksanız 1 sene Çince dil eğitimi alıp HSK adlı sınavı verip seneye bölüm seçiyorsunuz. HSK nedir? HSK Toelf, ielts'nin Çincesidir. Çince okuma, yazma üzerine bir sınavdır. HSK girip aldığınız puana göre seneye bölüm seçiyorsunuz. Misal 3 puan aldınız 2 puan işletme, 3 puan mühendislik, 4 puan tıp. 3 puan aldığınız için tıpı seçmiyorsunuz ama mühendislik ve işletmeyi seçebiliyorsunuz. Üniversite ücretleri 1 senelik Çince dil eğitimi için genelde 6-8.000 TL arası oynuyor. Şuna parantez açmak istiyorum dil eğitimi en iyi başkent Beijing(Pekin)'dir ama oradaki okullar biraz pahalıdır 1 senelik Çince dil eğitimi genelde 9-12.000 TL arası oynar. Yurt paraları genelde okuldan okula, odanın imkanlarına göre değişir genelde 400-600 TL arası oynar. Genelde %90'ında klima vardır ve bazı okullar dönemlik alır ucuza gelir bazıları aylık.

Japonya
    Eğer zengin değilseniz Japonya'yı unutun. Asyanın en pahalı ülkesidir. Gene Japonca veya İngilizce gibi 2 seçeneğiniz var. Japonya'da üniversite fiyatları uçuktur. Genelde 10.500-14.500 TL arası oynar İngilizce bölümler. Şuna parantesiz açmazsam olmaz Japonya'da şöyle bir şey var kayıt parası normalde 100 TL veya civarı olur fakat Japonya kayıt parası 4-5.000 TL arası alıyor. Misal oluyor ilk sene size okul parası+kayıt parası= 15.000 TL en ucuz. Yurt paraları pahalıydı en son baktığımda 600-900 TL arasıydı. Şunu da eklemek istiyorum Japonya pahalı bir ülke olmasına karşılık nufüs fazla olduğundan yüzölçümü olarak gelişmediklerinden ev kiraları çok pahalı. Araştırırken Japonya'da yaşan bir Türk ile konuşmuştum Tokyo'da yaşıyordu 2+1 eve 1.500 TL verdiğini söylemişti. Zaten yeme-içme olarak Japonya'nın ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz.

Kore
    Kore dünyada burs veren ülkelerin başında gelir. 1 sene Korece dil eğitimi alıp adam akıllı çalışırsanız burs alma imkanınız çok yüksek. Kore'de de gene Korece veya İngilizce okuma imkanınız var. Kore, Çin'in biraz pahalısıdır. Okul fiyatları genelde 9.500-12.000 TL arası oynar tabii uçuk bölümler seçmezseniz. Yurt ücretleri genelde 500-800 TL arası oynuyor. Kore'de çoğu okulun Amerika ile anlaşması vardır. Yani iyi bir okula giderseniz ve notlarınızı yüksek tutarsanız Amerika'da değişim öğrencisi olabilirsiniz.

Tayland
    Okul fiyatları Tayland adında bir ülkeye göre pahalıdır fakat hayat çok ucuzdur. Şunu belirtmek istiyorum öncelikle Tayland'da üniversite öğrencileri üniversiteye üniforma ile gider serbest giyim yasaktır. İngilizce üniversite eğitimi neredeyse bir Çin, Kore ile yarışmaktadır fakat dediğim gibi normal günlük ihtiyaçlar ucuzdur. Üniversite fiyatları genelde 6-10.000 TL arası oynar. Yurt ücretleri ucuzdur ve yurt imkanları iyi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenKimimSizce -- 28 Ağustos 2014; 12:49:50 >

• çok güzel olmuş hocam siz nerede okuyorsunuz acaba ?
    şimdi hocam ben japonyada mühendislik okumak istiyorum okul maliyrti ve yaşam giderleri+kabul şartları nelerdir hocam ?
    yanı şekilde güney kore de mühendislik okuma istiyorum okul maliyeti +yaşam giderleri+kabul şartları nelerdir
    hocam çin de mühendislik okumak mı yoksa başka bölüm okumak mı daha avantajlı
    siz çinde ne üzerine eğitim alıyorsunuz
    hocam okuduğum (saydığım bu ülkelerde okuduktan sonra mesleğimizi icra edebiliyor muyuz ?

haocam iyi bölümden kastınız nedir ben ucak veya bilgisiyar müh. okumak istiyorum hangi ülkeyi önerirsiniz
  • hocam örnek babında çin için bütün masrafları yazabilir misiniz ? @BenKimimSizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPOTEK

çok güzel olmuş hocam siz nerede okuyorsunuz acaba ?
    şimdi hocam ben japonyada mühendislik okumak istiyorum okul maliyrti ve yaşam giderleri+kabul şartları nelerdir hocam ?
    yanı şekilde güney kore de mühendislik okuma istiyorum okul maliyeti +yaşam giderleri+kabul şartları nelerdir
    hocam çin de mühendislik okumak mı yoksa başka bölüm okumak mı daha avantajlı
    siz çinde ne üzerine eğitim alıyorsunuz
    hocam okuduğum (saydığım bu ülkelerde okuduktan sonra mesleğimizi icra edebiliyor muyuz ?

haocam iyi bölümden kastınız nedir ben ucak veya bilgisiyar müh. okumak istiyorum hangi ülkeyi önerirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: ALPOTEK

hocam örnek babında çin için bütün masrafları yazabilir misiniz ? @BenKimimSizce

Ben East China Normal University'de okuyorum ve seneye bölüm seçeceğim 1 sene sadece Çince dil eğitimi alacağım. Benim şöyle 1 senelik dil eğitimi 6.000 TL, yurt param aylık 414 TL, aylık yeme-içme,gezmeye 1.500 TL ayırdım ve 10 ay sürüyor.

Valla dediğim gibi Japonya ve Kore fiyatları yazıyor yukarıda. Japonya'da aylık çok yersin sonuçta asyanın ve dünyanın en pahalı ülkerinin başında geliyor. Ha şu var Japonya gel senin paran var ülkemizde okuyabilirsin de demiyor, çok şey istiyorlar. Birisinden duymuştum orada okuyan ön kabul için Japonya'ya çağırıyorlarmış ne kadar doğru bilemem ve Toelf, ielts yüksek puanlar istiyorlar. Kore kabul konusunda parasını verdikten sonra sorun olmaz sadece Toelf, ielts onlarda yüksek isteler.

Hocam bölüm konusunda bir şey söyleyemem yani kişiye bağlı sonuçta herkes doktor olamaz onu siz seçmelisiniz. Misal ben 1 sene dil eğitimi alırken seneye hangi bölümü seçeceğimi iş olanaklarına göre belirleyeceğim.

• BenKimimSizce kullanıcısına yanıt
    Bu konu nasıl tutmaz anlamıyorum Nerede abuk subuk boşa zaman harcanacak konu var onu popüler lere sokar bizim üyeler , biraz bilgi alalım dedimmi yok , Sonrada geçen gördük Avrupa da ülkelerin bilgi seviyesini Türkiyenin durumunbu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende korede uçak mühendisliği okumak istiyorum Seul national araştırdım sat ve toelf(toelf te 5.5)istiyor sat taktik sınavı sıkıntılı oyüzden 2. Olarak düşündüğüm kaist istiyorum mühendislik konusunda dünyada 23. Fakat kaist sitesinde bi türlü kayıtta ne istediklerini bulamadım asıl sorum kaista giden birisi varsa kayıtta negibi şeyler istedikleri Seulnational da 2 öğretmenden mektup gibi şeyler bile istiyolardı yanılmıyorsam, sanki mıt ye başvuruyoz özeliklede sat çok bozdu beni acaba kaiste böyle mi birde okul puanına çok fazla önem veriyolar mı benim Son senem okul puanım heralde 75 civarı olur belki 77 yaparım busene fakat forumdaki bi arkadaş e mail atmış seulnationala 80 istemişler okul puanı mesela 75 olsa okul puanı foelften yüksek alsam genede bir işe yarmaz mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

Bu konu nasıl tutmaz anlamıyorum Nerede abuk subuk boşa zaman harcanacak konu var onu popüler lere sokar bizim üyeler , biraz bilgi alalım dedimmi yok , Sonrada geçen gördük Avrupa da ülkelerin bilgi seviyesini Türkiyenin durumunbu

Aynen hocam ama konuyu daha yeni açtım gerçi

quote:

Orijinalden alıntı: fonex33x

Bende korede uçak mühendisliği okumak istiyorum Seul national araştırdım sat ve toelf(toelf te 5.5)istiyor sat taktik sınavı sıkıntılı oyüzden 2. Olarak düşündüğüm kaist istiyorum mühendislik konusunda dünyada 23. Fakat kaist sitesinde bi türlü kayıtta ne istediklerini bulamadım asıl sorum kaista giden birisi varsa kayıtta negibi şeyler istedikleri Seulnational da 2 öğretmenden mektup gibi şeyler bile istiyolardı yanılmıyorsam, sanki mıt ye başvuruyoz özeliklede sat çok bozdu beni acaba kaiste böyle mi birde okul puanına çok fazla önem veriyolar mı benim Son senem okul puanım heralde 75 civarı olur belki 77 yaparım busene fakat forumdaki bi arkadaş e mail atmış seulnationala 80 istemişler okul puanı mesela 75 olsa okul puanı foelften yüksek alsam genede bir işe yarmaz mı

Hocam Kaist güzel üniversitedir okulun International Student Office bölümüne mail atarsanız cevap atarlar ne istediklerine dair. Aynen onu bende sormuştum diploma 80 istemişlerdi fakat Toelf yüksek almıştım kabul olmaz dediler. Çok detay istiyorlar Kore ve Japonya özellikle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ankara çin çin
    15 yıl önce açıldı
    türkiye = yeni hindistan
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kore'de okumak için koreceyi bilerek mi gitmek gerekiyor? Çünkü internette bu konu hakkında kabul aldıktan sonra da öğrenebilirsin diyorlar ama ünilerin sitelerinde TOPIK level 3 yazıyor inatla. Yonsei ye bu konuda mail attım daha cevap gelmedi. Bir de ben sat sınavına girmeye razıyım nerede giriliyor? Okul puanı 80 in altında ama bir senem daha var o arada artırırım. Bir de nicke bakmayın doktor olmak istemiyorum.

• Hocam bir de çin kalabalık ve geri kalmış diye yerleşmiş beynime acaba gerçekten öyle mi? Geri kalmış derken halkı fakir demek istedim

• güzel bilgiler vermişsin ayrıca benim de bir sorum var bu ülkelerde üniversite okurken aynı zamanda herhangi bir işte çalışabilir miyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorolmakisteyenliseli

Kore'de okumak için koreceyi bilerek mi gitmek gerekiyor? Çünkü internette bu konu hakkında kabul aldıktan sonra da öğrenebilirsin diyorlar ama ünilerin sitelerinde TOPIK level 3 yazıyor inatla. Yonsei ye bu konuda mail attım daha cevap gelmedi. Bir de ben sat sınavına girmeye razıyım nerede giriliyor? Okul puanı 80 in altında ama bir senem daha var o arada artırırım. Bir de nicke bakmayın doktor olmak istemiyorum.

Kore'de Korece okumak için Korece bilmene gerek yok, demek istediğim 1 sene Kore'de Korece dil eğitimi alıp veya başka bir ülkede onların Topik sınavını verip okuyabilirsiniz. Ayrıca ilk sene adam akıllı çalışıp Topik sınavını yüksek puanda verirseniz burs alma şansınız çok yüksek çünkü Kore hükümeti en çok burs veren ülkeler arasında gelir. Korece okuyamayacaksanız sizden Toefl, ielts falan istiyorlar her okulun kendine has puanı var. Kore üniversiteleri okul puanına önem verir yüksek tutmaya çalışın. En kötü Türkiye'de Kore ile ilgili bir bölüme gidin sonra değişim öğrencisi olarak gidin 1 senede artık kendi azminize kalmış oradaki yapacaklarınız.

quote:

Orijinalden alıntı: feelfree

güzel bilgiler vermişsin ayrıca benim de bir sorum var bu ülkelerde üniversite okurken aynı zamanda herhangi bir işte çalışabilir miyiz

Hocam tek Çin için biliyorum Çin hükümeti yasaklamış yabancı öğrenciler için fakat çoğu kişi çalışıyor ki bende çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenKimimSizce

quote:

Kore'de okumak için koreceyi bilerek mi gitmek gerekiyor? Çünkü internette bu konu hakkında kabul aldıktan sonra da öğrenebilirsin diyorlar ama ünilerin sitelerinde TOPIK level 3 yazıyor inatla. Yonsei ye bu konuda mail attım daha cevap gelmedi. Bir de ben sat sınavına girmeye razıyım nerede giriliyor? Okul puanı 80 in altında ama bir senem daha var o arada artırırım. Bir de nicke bakmayın doktor olmak istemiyorum.

Kore'de Korece okumak için Korece bilmene gerek yok, demek istediğim 1 sene Kore'de Korece dil eğitimi alıp veya başka bir ülkede onların Topik sınavını verip okuyabilirsiniz. Ayrıca ilk sene adam akıllı çalışıp Topik sınavını yüksek puanda verirseniz burs alma şansınız çok yüksek çünkü Kore hükümeti en çok burs veren ülkeler arasında gelir. Korece okuyamayacaksanız sizden Toefl, ielts falan istiyorlar her okulun kendine has puanı var. Kore üniversiteleri okul puanına önem verir yüksek tutmaya çalışın. En kötü Türkiye'de Kore ile ilgili bir bölüme gidin sonra değişim öğrencisi olarak gidin 1 senede artık kendi azminize kalmış oradaki yapacaklarınız.

quote:

güzel bilgiler vermişsin ayrıca benim de bir sorum var bu ülkelerde üniversite okurken aynı zamanda herhangi bir işte çalışabilir miyiz

Hocam tek Çin için biliyorum Çin hükümeti yasaklamış yabancı öğrenciler için fakat çoğu kişi çalışıyor ki bende çalışacağım.

demek istediğim, kabul aldıktan sonra korece hazırlık okuyabilir miyiz yoksa önce korece öğrenip sonra mı başvurmak gerekiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

demek istediğim, kabul aldıktan sonra korece hazırlık okuyabilir miyiz yoksa önce korece öğrenip sonra mı başvurmak gerekiyor?

Okul seni kabul ettikden sonra Korece hazırlık okuyabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama admissions kısmında TOPIK lvl bilmem kaç yazıyor hep. Yani çok da dikkate almam gereken bile kriter değil bu. Bu arada siz niye çini tercih ettiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama admissions kısmında TOPIK lvl bilmem kaç yazıyor hep. Yani çok da dikkate almam gereken bile kriter değil bu. Bu arada siz niye çini tercih ettiniz?

Yani ben en son sorduğumda 2 dilde okuyabilirsiniz demişlerdi. Birincisi İngilizce, ikinsici Korece bilip okumak ya da Korece hazırlık görüp okumak. Siz gene de okullara bir mail atın.

Hocam Çince bildiğiniz gibi önemli bir dil, önü açık. İngilizcem ileri seviyede+yanına Çince eklediğim zaman büyük paralar kazanabilirim çünkü Çin pazarında Çince bilen kişiye hem Türkiye'de hem Çin'de hemde diğer ülkelerde ihtiyaç var ve Çin'de çok fazla faaliyet gösteren Türk firması var zaten üniversiteden sonra bir bölüm bitirmiş olacağım. Shanghai fuarlarda bile günde 4-5 saatinizi ayırarak Çince tercümanlık ile günde 150$ kazanabiliyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yani ben en son sorduğumda 2 dilde okuyabilirsiniz demişlerdi. Birincisi İngilizce, ikinsici Korece bilip okumak ya da Korece hazırlık görüp okumak. Siz gene de okullara bir mail atın.

Hocam Çince bildiğiniz gibi önemli bir dil, önü açık. İngilizcem ileri seviyede+yanına Çince eklediğim zaman büyük paralar kazanabilirim çünkü Çin pazarında Çince bilen kişiye hem Türkiye'de hem Çin'de hemde diğer ülkelerde ihtiyaç var ve Çin'de çok fazla faaliyet gösteren Türk firması var zaten üniversiteden sonra bir bölüm bitirmiş olacağım. Shanghai fuarlarda bile günde 4-5 saatinizi ayırarak Çince tercümanlık ile günde 150$ kazanabiliyorsunuz.

Biraz özel bir soru olacak ama gelecek için hedeflerinizi sorabilir miyim?

• Merhaba bende Cin de okumak istiyorum. Sizin yaptiginiz seyler ve gectiginiz evrelerden bahseder misiniz? Hangi okul ve kac para? Masraflar? Yapilmasi gerekenler? Lutfen yaptiklarinizdan bahsedinde ben ve arkadaslarimda faydalanalim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Khan

Merhaba bende Cin de okumak istiyorum. Sizin yaptiginiz seyler ve gectiginiz evrelerden bahseder misiniz? Hangi okul ve kac para? Masraflar? Yapilmasi gerekenler? Lutfen yaptiklarinizdan bahsedinde ben ve arkadaslarimda faydalanalim

Aslında konuyu okursanız hepsinin cevapları var fakat genede yazayım;

Dediğim gibi danışmanlara baktım ilk 2.100-2.500 TL arası alıyorlar, yaptıkları bir şey yok ve anlaşmalı oldukları okullara gönderiyorlar. O yüzden hem maddi açıdan hemde manevi açıdan kendim hallettim. İlk Çin'de ki ilk 25 üniversitenin ismini ve şehirini aldım. Okullara mail attım sorular sordum daha sonra Çinliler ve orada okuyan Türkler ile iletişime geçtim soruları sordum, bilgiler aldım yaklaşık 1 ay araştırdım sonra kendime uygun üniversiteyi buldum. Üniversitelerin International Students Office mail atarsanız en geç 3 gün sonra size dönüyorlar ve her şey anlatıyorlar üstüne havaalanından ücretsiz alıyorlar.

Benden kayıt olurken;

1)Pasaportun kopyası
    2)Kayıt parası makbuzu(80$)
    3)Üniversite diploması(İngilizce)
    4)Üniversite transkript(İngilizce)
    5)Kayıt formu ve öğrenci yurdu formu İngilizce doldurulmuş

bu belgeleri taratıp mail atmamı istediler. 2 hafta sonra Shanghai'dan elime belgeler ulaştı. Şuna parantez açayım Çin hükümeti vizeye 1. elden başvuruyu kabul etmiyor o yüzden acente aracılığı aracıyla oluyor. Bunu en iyi yapan Ligarba Turizm var onlarda eğer oturduğunuz yer İstanbul'a bağlıysa 108$ Ankaraya bağlıysa 150$'ya hallediyolar 10 güne vizeniz çıkıyor.

East China Normal University 1 senelik Çince dil programı 6.000 TL, çift kişilik oda aylık 414 TL.

• Ben bu sene lise sonum ve aklimda senin okulun ve Cin var hocam. Universite yerine lise diplomasi ve transkripti olur degil mi? Birde parayi onlara nasil yolladin hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Khan

Ben bu sene lise sonum ve aklimda senin okulun ve Cin var hocam. Universite yerine lise diplomasi ve transkripti olur degil mi? Birde parayi onlara nasil yolladin hocam?

Bak üniversiteyi iyice araştır bence ben maddi olarak ve iş imkanları açısından Shanghai istedim. En iyi dil üniversiteleri aslında Beijing'de ama 9-12.000 TL arası oynuyor eğer maddi imkanın varsa Beijing tercih etmeni öneririm. Orada üniversite dediğim en son mezun olduğun okul ne ise benim üniversite idi ondan öyle dedim, yeterlidir. Türkiye'den sadece kayıt parası yatırıyorsun onlar zaten hesap numarası falan veriyorlar o hesaba parayı yatırıyorsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.