Şimdi Ara

Uzağı ve parlak ışıkları bulanık görme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzaktakı yazıları okuyamıyorum, parlak ve ya fosfor ışıkları gibi ışıklar da bulanık gözüküyor. Doktora gittim gözlerin normal biraz daha dikkatli ol dedi ama pek normal gelmedi. Arkadaşın gözlüğünü taktım ve ben ömrümde öyle gördüğümü hatırlamıyorum hayatı.

• yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERIKCI

yukarı

Siz de mi aynı dertten müzdaripsiniz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp3446

quote:

yukarı

aynen öyle :D mesela aya bakınca kenarlarından taşıyor, ve özellikle mavi renkli yazı tabelalarını kesinlikle okuyamıyorum. bu hangi rahatsızlık acaba? az da uzağı göremiyorum
  • quote:

quote:

quote:

yukarı

aynen öyle :D mesela aya bakınca kenarlarından taşıyor, ve özellikle mavi renkli yazı tabelalarını kesinlikle okuyamıyorum. bu hangi rahatsızlık acaba? az da uzağı göremiyorum

Aya hiç dikkat etmedim, ama evet mavi ve yeşil tabelalarda benim de gözler iptal :D Uzağı az değil bayağı bayağı göremiyorum bulanık okuyamıyorum ayırt edemiyorum harfleri. Mesela yazı var diyelim, ama yazıya baktığımda keskinlik yok. Karalanmış bir yazı gibi geliyor bana uzaktan. Blur effect işte.

• quote:

quote:

quote:

yukarı

Alıntıları Göster
    Aynı problem bende de var. Mavi ışıklı tabelaları okuyamıyorum. Ayrıca gece (ay, yıldız, far vs) beyaz ışıklar parlıyor ve kenarından taşıyor. Siz rahatsızlığın adını ve sebebini öğrenebildiniz mi hocam.

• Eee doktor gözlük damla vs bişi vermedi mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karanlıkta gölge görme.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: avsse

Aynı problem bende de var. Mavi ışıklı tabelaları okuyamıyorum. Ayrıca gece (ay, yıldız, far vs) beyaz ışıklar parlıyor ve kenarından taşıyor. Siz rahatsızlığın adını ve sebebini öğrenebildiniz mi hocam.

Alıntıları Göster
    Rahatsızlığımı internette çift görme olarak arattığımda diplopi diye bir şey buldum ama tam karşılamıyor gibi. Benim yaşadığım bir sorun da doktorlara bu durumu tam olarak anlatamıyorum. @discernment hocam siz de bu konuda araştırma yapıyorsunuz bir gelişme var mıdır?
  • ERIKCI kullanıcısına yanıt
    Starburst, halo gibi bir taşma mı? Kornea bozukluklarında görülebiliyor sanırsam bunlar. Göz hekiminizden kornea topografisi isteyebilirsiniz (ücretli).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bİldiğimiz miyop bu ya. Ya göz tabakalarının kırma gücü artmış yahut göz küresi normalden daha büyük. Bu yüzden odak noktası retinanın önünde oluşmuş. Özellikle gece uzaktaki ışıklar bulanık olduğu için hem normalden büyük görünür hem de gözü çok rahatsız eder. İlerideki bir ışık kaynağının uzaklığını tahmin etmek de zorlaşır. Bu yüzden gece araba sürmek tam bir eziyet haline gelir. Konkav mercek ile sizin sorununuz , düzelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.