Şimdi Ara

uykusuz ve uykulu olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birbirinin tersi olan bu iki kelime nasıl olurda aynı şeyi ifade edebilir. Tdk dan açıklama bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 24 Ocak 2011; 7:00:56 >

• uykusuz olmak yani hiç uykusu gelmemesi

uykulu olmak ayakta uyumak
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

uykusuz olmak yani hiç uykusu gelmemesi

birisi uykusuzum dediği zaman sen bunu anlıyorsan ilginç bir insansın.
  • Uykusuzum = Uyuyamadim, o yuzden uykum var.

Uykuluyum = Uyudum, uyandim ama tam olarak acilamadigim icin hala biraz uykuluyum.

Einstein'im ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 24 Ocak 2011; 7:06:34 >
  • Bi de benim gibi aslında uykusu olup da uyuyamayanlar var; uykulu uykusuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Uykusuzum = Uyuyamadim, o yuzden uykum var.

Uykuluyum = Uyudum, uyandim ama tam olarak acilamadigim icin hala biraz uykuluyum.

Einstein'im ben.

dostum sonuçta ikisindede uykuya gereksinim var. Yani ikiside anlam olarak aynı anlama geliyor. Açıklamalar farklı kelimelerle yapılıyor olsada.
  • Bardağın yarısı dolu mu, yoksa yarısı boş mu? Sonuçta iki şekilde de bardakta su var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İçmek ve sarhoş olmak istiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Bardağın yarısı dolu mu, yoksa yarısı boş mu? Sonuçta iki şekilde de bardakta su var?

uykusuz ve uykulu olmak kelimeleri aldığı ekler dolayısıyla tam zıt iki şeyi ifade etmesi gerekirken aynı şeyi ifade ediyor. Problem burada yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
    Bi de benim gibi aslında uykusu olup da uyuyamayanlar var; uykulu uykusuz

Bende uykusu olup da uyuyamayanlardanim. Ama benimkisi ise gitmem gerektigi icin

Hafta sonu uyku duzenim mahfoldu. 3 saat uyuma 9 saat uyanik periyotlarla duruyom kac gundur. En son dun aksam 18-21 arasi uyudum, gece bidaha uyumadim. Suanda gozumden uyku akiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Ocak 2011; 7:37:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Einstein'im ben.

dostum sonuçta ikisindede uykuya gereksinim var. Yani ikiside anlam olarak aynı anlama geliyor. Açıklamalar farklı kelimelerle yapılıyor olsada.

yanlisin var uykulu kelimesinde kisinin uykuya ihtiyaci yok uykusunu almis ama tam ayilamamis olay bu
  • quote:

Einstein'im ben.

http://www.swfcabin.com/swf-files/1295302480.swf
  • uykulu

sf. 1. Uyku gereksinimi olan: “Gözleri her zaman uykuludur.” -S. F. Abasıyanık. 2. Uyku sersemi olan: “Uykulu gözlerini kırpıştırarak çöp tepelerine doğru yürüdüler.” -L. Tekin. 3. zf. Uyku sersemi olarak.

uykusuz

sf. 1. Uyumamış veya uykusunu alamamış: “Keşfedilmiş Amerika'yı yeniden keşfetmek üzere çıktığım uzun, engebeli, uykusuz yolculuklarımda Halim'in gözleri sulandı.” -A. Ağaoğlu. 2. zf. Uyumadan, uykusunu almadan: “İki geceyi uykusuz geçirdim.” -A. Ümit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Einstein'im ben.

yanlisin var uykulu kelimesinde kisinin uykuya ihtiyaci yok uykusunu almis ama tam ayilamamis olay bu

Bak şimdi. Problemi idrak edemeyen tüm arkadaşlarım için geniş çaplı bir örnekleme yapıyorum.

şekerli=şekeri olan
    şekersiz=şekeri olmayan

tatlı= tadı olan
    tatsız=tadı olmayan

ayakkabılı= ayakkabısı olan
    ayakkabısız=ayakkabısı olmayan

amma ve lakin iş uyku kelimesine gelince şöyle olması gerekirken

uykulu= uykusu olan
    uykusuz=uykusu olmayan

böyle olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 24 Ocak 2011; 10:32:04 >

• Eee yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadımegemen

Eee yani ?

yani diyorum Erzuruma kar yağmadı kış olimpiyatlarıda var ne olacak şimdi diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

quote:

Einstein'im ben.

http://www.swfcabin.com/swf-files/1295302480.swf

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.