Şimdi Ara

Uyku Düzeni - BAŞARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
93
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan 16 saat ayaktayken bir halta yaramayan adam 24 saat ayakta durunca mı adam olucak.
  • Kısıtlı vakit.
  • demirciler kullanıcısına yanıt
    Ayakta durmasi icin de nedenler sayacagim. Sadece sabir
  • şöyle yerimiz alalım efem.
  • Kisim 1 = Uykumuzu kalitesiz hale getirdigimiz bir suru madde var, bu maddeler fazla uyumamiza yol aciyor.

Yazi eklendi duzeltildi.

Kisim 2'nin konusu verildi. Yazi yakin zamanda gelecek Insallah

Kisim 2= Dogru vakitlerde uyuma, aklimizin en verimli oldugu vakitlerde uyumama, Vucudun uyumasi gereken vakitler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMagnificent46 -- 31 Temmuz 2015; 0:36:10 >
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • Takip

• [AYRAÇ]

Kısım 2

Yorumum: İlgimi çekti, devam!

• İlgi çekici konu. Up.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celal de Souza -- 31 Temmuz 2015; 19:14:59 >
  • Uykunun en verimli oldugu ve verimsiz oldugu,aklimizinda en verimli calistigi vakitler detayli bir sekilde yeni yazi da aciklandi. Tecrubeler soylendi.
    Daha onceki yazilarda duzenlemeler yapildi.
    Yeni yazinin da konusu verildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMagnificent46 -- 31 Temmuz 2015; 21:48:37 >
  • Laf kalabaligi

• berkayguzel kullanıcısına yanıt
    Disipline gelemediginiz seye yorum yapmayin lutfen suna suna katilmiyorum derseniz anlasiriz
  • Çok uzun okurken uykum geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cevaplarsan sevinirim. Uykunun ne için olduğu tam olarak bilinmiyor. Ama bazı araştırmalar beynin nöron hatlarını düzenleme ve aynı anda hayal gücünü geliştirmek için uykuya ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Nasıl çıkacaz bu işin içinden? (Gelip de bilim adamları az uyurdu demeyin onlar doğuştan öyleler uyumayla alakası yok)

• yazıya göz gezdirdim . islamı anlatıyor geçti bitek aklımdan . az ye az uyu verimli çalış falan eyvallahta bu içinde olucak . böyle yazılar okuyarak ay deyişeyim şunu yapayım bunu yapayım. şu 8 saat kitabını aldım 20 sayfadan sonra kenara attım .hatta yakmayı düşünüyorum. edison şöyleydi tamsın böyleydi falan filan. onlar biyerden okumuş mu ? adamlar kendi yolunu çiziyor biz izliyoruz. 4x4 ün gittiği yoldan lamborghini gitmez. herkes kendi yolunu kendi çizmeli bence. tamam az uyuyun falan filan ama dünyaya bi kere geliyorsun. birde beden bu . kalp az atsın verimsiz atsın dediğiniz oluyor mu Allah aşkına. beden kendine göre ayarlıyor bunu . çok uyuyorsanız bi sıkıntı vardır zaten vücut olarak. o sorunu çözün ilk. her sabah alarma söveceksiniz bi kaç saat daha fazla yaşıycam diye yaşamayın.
    yok verim falan filan 2 saat daha az uyumanın karşılığını verecek ne işle meşgulsün bunu soracaksın bikere. öğrenciyim dersin eyvallahta. işi gücü olan insanın artık ne verimi çok büyük bir iş üstünde çalışmadığın sürece ? sürekli idealleri peşinde koşanlar mutluluğu yakalayamazlar. tesla gibi insanlar hep dünyaya katkı sağlamak için uğraşmıştır evet ama siz bukadar değerli ne yapıyorsunuzda fedakarlıkta bulunuyorsunuz ? olay bundan ibaret.
    mutluluğu hedeflere bağlayıp sistemi yağlıyorsunuz sadece. ölümü gördükçe bu kadar çaba ne diyorum . sal yat demek değil bu ama bukadar umursamak hayatı kendine zindan etmek niye ?
     Uyku Düzeni - BAŞARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikirist -- 1 Ağustos 2015; 3:28:09 >

• Hocam ayrıca 4-5 saat uykuyla dediğimiz şartlarda çok durdum ve dediğimiz şartlarda çok kalıtım ama bünye kaldırmıyor ki ölü gibi gezdim. Güneş doğarken kalktım çay kahve falan içmem yemek işi de okey ama o uyku yetmiyor ayrıca neden her bilim adamı 8 saat uyku diye tuttursun zaman kaybıysa? Zamandan tasarruf edicez derken yanlışlıkla başka yerden kısmayalım da.

• Voidreaver kullanıcısına yanıt
    Uyku istirahat icindir,dinlenmedir. Ben kimseye 4 saat uyuyacaksin demiyorum ancak disiplinli olundugu muddetce ve bir yerden sonra bunyeyi alistirinca 8 saatin anlamsiz oldugunu anlayacaksin .

Sana kendimden anlatayim . Bir aralar 12 saat uyurdum aynen 12 saat . Sonra Bu kafama tak etti ne yapiyorum ben dedim. Sonra noldu biliyor musun ? Okudugum kitap makale yazilari birlestirdim sonucta uyku vaktimi 5 saate kadar indirdim. Yazdigim gibi zihnim cok acik. Ozellikle sabahlari her bilgiyi aliyorum, Sorun su 8 saatlik uykuyu bir anda 5 e cekemezsin yavas yavas azaltacaksin ve illa 5 saat de uyumana gerek yok bunyene gore degisir ancak 6 saatten fazlasini kesinlikle gereksiz biliyorum.

Bilim adamlarina gelince her insan alistiktan sonra dedigim vakitlerde uyur ornegi kendim icin verdim.

Olaya verdigim orneklerden bak, cephedeki bir asker, devletin basindaki padisah 8 saat uyumuyor diye sagliksiz mi oluyor ? Emin ol yaptiklarina bakilinca senden benden daha sagliklilar. Bir sonraki yazida Tesla'dan alintiyla gelecegim ne diyecegimi tam anlayacaksin.

• Fikirist kullanıcısına yanıt
    Hayir bilim sunneti dogruluyor o kadar delil sundum. Siz farkinda degilsiniz ancak basarili olan insanlarin yaptiklari ve disiplinleri sunnetle cogu zaman ortusuyor. Ancak Islam diyince kafanizda hemen onyargi olusuyor, siz bilirsiniz o zaman bilimsel verilerime bakin,cok onemli bir teziniz varsa bana gonderin lutfen. Ben karsi degilim.

Mutluluk konusuna gelince eger mesleki yonden ilgi alanlariniza zekanizin iyi oldugu seylere yonelirseniz sonunda bu isi basardiginizda mutlu olursunuz ve yaparken de mutlu olursunuz. Gercekten bu dediklerinizi cevaplayacagim yeni baslikta.

COK ONEMLI NOT = AZ YEMEYIN DEGIL GEREKTIGINDEN FAZLA YEMEYIN YANI SU AN YEDIGINIZDEN AZ YIYIN (basligi degistireyim) manasinda yoksa Allahin gonderdigi rizktan neden kesesiniz onlar bizim icin yaratildi.
  • Hocam dediğim biyolojik etkiler? 12 saat gereksiz ama bir yetişkinin 7-8 saat uyuması tavsiye ediliyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.