Şimdi Ara

Uyku Düzeni - BAŞARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
93
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yalniz cay kahve olayini tam bilmiyorum ancak gece yatmadan once cayin icilmesi yanlis, sabah icin konusmuyorum.

Ben cay icin akli eksilttigini okudum ancak vucudun da acildigina eminim. Ikisi arasinda kaldim ancak asiriya gidilmedikce icilmesinde sakinca olmaz herhalde bunu biraz arastirayim.

Vucudun alisirsa biyolojik anlamda niye bir problem olsun ? Vucudun artik ona alisik sonucta ve uykunu aliyorsun.
  • Yok hocam hayalgücü ve nöron bağlantılarının yenilenmesinden bahsediyorum. Ayrıca beyin hariç bütün organlar dinleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMagnificent46

Hayir bilim sunneti dogruluyor o kadar delil sundum. Siz farkinda degilsiniz ancak basarili olan insanlarin yaptiklari ve disiplinleri sunnetle cogu zaman ortusuyor. Ancak Islam diyince kafanizda hemen onyargi olusuyor, siz bilirsiniz o zaman bilimsel verilerime bakin,cok onemli bir teziniz varsa bana gonderin lutfen. Ben karsi degilim.

Mutluluk konusuna gelince eger mesleki yonden ilgi alanlariniza zekanizin iyi oldugu seylere yonelirseniz sonunda bu isi basardiginizda mutlu olursunuz ve yaparken de mutlu olursunuz. Gercekten bu dediklerinizi cevaplayacagim yeni baslikta.

COK ONEMLI NOT = AZ YEMEYIN DEGIL GEREKTIGINDEN FAZLA YEMEYIN YANI SU AN YEDIGINIZDEN AZ YIYIN (basligi degistireyim) manasinda yoksa Allahin gonderdigi rizktan neden kesesiniz onlar bizim icin yaratildi.

sünneti destekliyorum tabi ki kardeş ama anlatmak istediğim şu ; einstein 12 saat uyurdu diye bi haberde gördüm. alınmayın ama bu tarz insanlara sadece özenenler ve sadece başarılı oldukları için özenenler asla onlar gibi olamaz çünkü bir yol aşınmışsa o yolu asla siz keşfetmiş olmazsınız. öküz gibi gün boyu yatın veya hiç bi işle uğraşmayın demiyorum ama bu kadar kasmak kişisel gelişim falan filan çok gereksiz geliyor bana. bazı insanlar kişisel gelişimle çok uğraşıyor okadar ki tek başardıkları iş bu konuyu araştırmak sadece. yav Allah aşkına " nasıl derece yapılır , nasıl bine girilir " falan diyen 1. görmedim ben hiç. başarılı insanlar kendinin farkındadır . illa akıllı olmak başarılı falan filan olmak için 4 saat uyumak gerekmiyor. başbakan falan demişsiniz birde ama 12 saat uyuyan adamı başbakan yapmazlar zaten . işinin yoğunluğu bunu gerektirir. ha bide sünnetle örtüşüyor demişsinde. bırakın bunları Allah aşkına. bi insan çalıştığı için başarır . odtüye boğaz içine bi gidin farkı anlarsınız zaten. bizim sorunumuz bu . sadece "çalışma" yı düşünüyoruz ve sünneten bişey buluyum iyi çalışma tekniği buluyum falan .sadece yap yav. niye şimdi doğru dürüst müslüman bilim adamı yok ? eskiden çok vardı şimdi niye yok ? buyüzden . herşeyi inanca bağlamak zorunda değilsiniz. bi insan çok başarılı oldu diye ilkeleri kuralları falan filan olmasınada gerek yok. siz bunu yaptığınızı iddaa ediyorsunuz eyvallah. şu zamana kadar ne yaptınız peki somut olarak ( bedenim iyi sağlıklıyım falan filanı geçin lütfen )

• Fikirist kullanıcısına yanıt
    Ben kisisel gelisim kitabi okumuyorum. Sadece uyudugum surenin cok abarti oldugunu dusunup 1 kitap okudum onun disinda bir suru arastirma yaptim. Dediginiz dogru bu tarz insanlar zaten yapmak istediklerinin pesinde kosarlar ve yaparlar peki bos olan insani neden harekete gecirmiyoruz ben cevremde cok zeki insana rastladim ancak adam bir seyle ugrasmiyor,hic kesfetmemis ki neyi sevdigini. Belki bir on ayak olunur. Ve boyle boyle insanlar uyandikca ulke kalkinir, calisan bir millet oluruz.

Neden musluman bilim adami yok kismina gelince ilk olarak bilim adami olmasina gerek yok bu sahsiyetin alaninda uzmanlasmis olmasi yeter. Neden boyle biri yok kismina gelince ise hep soylenen bir soz vardir Musluman degil Islam kusursuzdur . Hadi bunu kanitlayalim.

Bize yeteneklerimizi veren Allah’tir.Yeteneklerimiz Allah’in size de bana da verdigi birer emanettir.Zekan,fiziksel gucun,yeteneklerin,calisma ahlakin,bir isi bitirme kabiliyetin.Tum bunlar Allah’tan bir hediye ve emanet olarak verildi sana.Ve Allah bu hediyeyi verdikten sonra senin tum kabiliyetlerini maksimum seviyede kullanmaman bir isyan,nimete nankorluk ve hosnutsuzluktur. Bu yuzden Efendimiz (s.a.v) bize diyor ki : “Sizden biriniz bir is yaptigi zaman,onu en guzel sekilde yapsin.” (Ibni Sad,Tabakat, C1,S.142) Allah seni ahseni takvim uzere (en guzel surette) yaratti. Nicin daha azini yapasin ? Musluman universite ogrencilerinden hicbiri ortalama notlar almayi kabul etmemeli. Eger is adamiysaniz,o isi bastan savma bir sekilde yapamazsiniz.En iyisini yapmalisiniz.Siz ortalama bir doktorlardan degil,olabileceginiz en iyi doktorlardan olmalisiniz. Bu Allahin size verdigi bir emanet. Hatta bir taksi soforu olsaniz bile sehirdeki en iyi taksi soforu siz olmalisiniz.Ne yaptiginizin hicbir onemi yok. O isi oyle bir yapin ki baska hic kimse sizden daha iyi yapamasin. Bu bir musluman davranisidir ama bunu dengeleyen ve onun kibre donusmesini engelleyen sey sudur:Bunu kendinize surekli hatirlatmalisiniz : “Bendeki bu yetenekler bana ait degil.Bana bu yetenegi Allah verdi.”

Somut olarak ne mi yaptim : O vakte kadar olmezsem Insallah bir 2 sene sonra ya donanimhaberde bir konu acacagim ya da unutmassam size ozel mesaj atacagim.

• Voidreaver kullanıcısına yanıt
    Ben arastiriyorum da hafizanin yenilenmesi felan bir suru sey var ama biliyorsun bilimsel veriler surekli degisiyor ve arastirmalarim sonucu net bir seye ulasamadim ancak en nihayetinde uyku istirahat icindir eger dogru saate alisirsaniz bu bilimsel verilerin gayet uykunuzda eksiksiz gerceklesecegini dusunuyorum .
  • Sporun basariya etkisi ve bu etkiyi degerlendiren basari insanlarindan kisa bir parcasini yeni yaziya ekledim.
  • Yaz hocam yaz eline sağlık bide yeni eklediğin yerleri tarih atarsan iyi olur çünkü en son nereyi okuduğumuzu unutuyoruz bazen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keljx kullanıcısına yanıt
    Tamamdir
  • Basari ve basarili insanlar kismina gectik .

STEVE JOBS'TAN HAYAT DEGISTIRECEK IFADELERI SIZINLE PAYLASTIM YENI ICERIKTE .
  • TheMagnificent46 T kullanıcısına yanıt
    Hocam öğrenci misin yoksa çalışıyor musun mesela ramazanda uyku düzenin hep aynı mıydı hic pazarları 12 saat uyudugun olmuyor mu belki bu sorular soruldu ama yorumlara bakmadim ama gerçekten cooggg güzel bir yazı olmuş :-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkez123 M kullanıcısına yanıt
    Ogrenciyim,Ramazanda da bu saatlerde uyuyarak cok zaman kazandim.Pazar gunlerinin ayri bir ozelligi mi var da 12 saat uyuyayim . Benim icin vakit vakittir.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonİskoc90 -- 2 Şubat 2016; 16:24:25 >
  • Yararlı konu. Teşekkürler

• Takip

• Sonİskoc90 kullanıcısına yanıt
    Az uyumak degil aslinda

Dogru vakitte uyumak, daha kaliteli uyumak ve buna alismak.

Zamani arttirmak.

Tam tersine aklin daha yerinde oldugu vakitlerde uyundugu icin de daha saglam kafali daha saglikli olmak.
  • Eline sağlık hocam. Bir sürü bölüm eklemişsin. Hepsini okuyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 4 Ağustos 2015; 2:20:56 >
  • Bu konu öyle steve jobsla, edisonla vesaireyle olacak şey değil. Çok başarılı insanlar, çok zeki insanlar olabilirler ancak bu konuda uzman veya yetkin değiller. Uyku hakkında en net ve doğru bilgiyi doktorlardan alırsın. O zaman yazdığın, derlediğin yazının bir anlamı olur.

Uyku gereklidir. Kısmaya çalışmayın. 11-12 den 6-7 ye 7 veya 8 saat en sağlıklı uykudur. Başka bir şey yapmasaniz, bilmeseniz de olur.

Tabi bu mesajı 2.25 de yazmam da ironik oldu. Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın :D

• KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ben bilimsel verileri de yazdim ama okumamissin herhalde.

Ben yatsi ile imsak arasi uykumda feci canlaniyorum (Not : Yazdiklarimin hepsine uyan biriyim sadece spor yapmam o da simdilik.)

Hatta bir keresinde Imsak vakti kalktim cok dinctim ancak kalkar kalkmaz gine yattim ve sabah 5 gibi kalktim . SONUC : UYKULUYDUM.

Belki fazla uyumanin neden gereksiz oldugunu simdi anlamissindir.

Ben o kadar delil sundum o kadar bilgi verdim ancak 8 saat saglikli diyorsan hala Benim yapacagim bir sey yok, beyninin derinliklerine inemem.

Mesela

Ogle uykusundan bahsettim gunun en hararetli vaktinde yapilir . Sabahtan beri calisan vucut bu saatlerde (sonradan tekrar dinclesmek kaydiyla) bir yorgunluk haline girer ve bu vakti uykuda degerlendirerek cok buyuk bir + katmis oluruz hayatimiza. Okudugum bir yaziya gore Ortadogudaki isciler ve Japonlar bu olayi yapiyor.

Ayrica kendim de tecrubeliyim hayatima cok sey katiyor. Ogle uykusu uyuyarak gece o vakitte kalkmam daha da gucleniyor.

Bu yazdiklarimi yoka saydin en basitinden bu yazdiginla . Biraz okuyarak ve dusunerek yorum yazmani istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMagnificent46 -- 4 Ağustos 2015; 2:52:52 >

• Ohhaaa lac gb bu

• BosYapmayiSeverim kullanıcısına yanıt
    Malesef, konunun basinda atsaydiniz unlu olabilirdiniz
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.