Şimdi Ara

UYGUN LASTİK ÖNERİSİ(GT RADİAL?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
0
Favori
74.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ikinci el bir araç aldık, üzerinde Radial N 3000 model 225 tabanlı V tipi lastik var. Bu lastik hakkında pek yorum bulamadım. Bilgisi olan var mı bu model hakkında? Lastikler yeni takılmış ama değiştirsek mi değiştirmesek mi kararsızız...
  • merhaba arkadaşlar 1 yıldır gt radyal lastiklerini satıyorum..gönül rahatlığı takabilirsiniz..şimdiye kadar arızalı lastik dönüş olmadı.hiç bir lastiğin güvenlik sorunu yoktur..ama yol tutuş,yakıt tasarrufu,fren emniyeti vs.gibi detayları araştırmak gerekiyor...lastik hakkın da takıldığınız yer varsa yardımcı olabilirim..hepinize kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum..ugur kardas aksehir konya
  • Merhaba Arkadaşlar

    Yaklaşık 7 yıldır GT RADIAL marka lastik kullanmaktayım. Aracımda eskiden CHAMPIRO GTX deseni vardı. Geçen sene lastik değişiminde GT RADIAL CHAMPIRO HPY deseni taktım. Yok tutuşu mükemmel, en önemlisi çok sessiz bir desen.

    GT RADIAL markası Endenozya malı bir ürün. İlk alacağımda baya bir araştırma yapmıştım. Üretim kapasitesi çok yüksek ve ünlü markalardan birisi. İtalya, Fransa ve Amerika da çok tutuluyor.

    Lastiği ilk aldığımda takan arkadaş balans ayarı yaparken lastiğin balansını mükemmel bulmuştu. Hatta kışlık lastiklerimi bile bu marka tercih ettim.

    Eskiden aracımda markalı bir lastik vardı. Tabi doğal olarak ilk önce bu markayı araştırdım. Toplamda o markanın %30 daha fazla fiyat olduğunu görünce başka markalara baktım. Lastik ustası bir drag yarışçısı dostum lastikte, en ucuz ve en pahalı arasında güven farkı olmaz, ufak tefek konfor farkı yaşarsın demişti. Fakat GT markası lastiklerde eskiden çok daha iyi bir konfor aldığımı söyleyebilirim.

    Son olarak bu firmanın İtalya web sitesinde yıllık 110 milyon adetle dünyanın 150 ülkesinde satıldığını belirttiklerini hatırlıyorum. Problemli bir ürün olsa bu kadar bir pazarı nasıl bulabilir.

    Bende hassas birisi olduğum için arkadaşlar tecrübemi uzunca sizinle paylaşmak istedim.

    Yolunuz daima açık olsun...




  • ilk mesaja göre baya iyi sayılırsın..gt satıyorsun anlaşılan ...hangi firma
  • Merhaba,
    aracıma lastik ararken bu forumu gördüm.
    2009 yılı ağustosunda aldığım GT Radial Champiro lastikler ile 60000 km yapmış bulunuyorum.
    son 1 yıldır lastikler şehir içi yavaş giderken ani frende kızaklama yapıyor (kayıyor). lastiklerin diş derinliği halen iyi olmasına rağmen kılcal çatlaklar artmış durumda.
    kuru zeminde frende kayan lastik ıslaktada aynı durumda. o nedenle aracı hep temkinli kullanıyorum.
    Lastik genel olarak orta ve altı seviye bir lastik.
    daha önce 3 yıl fulda kullandım ve düşük hızda giderken frende kayma yapmıyordu!
    fulddan sonra daha alt seviye bir lastik aldığıma şimdi çok pişmanım.
    yeni alacağım lastikleri ADAC testlerinden geçer not almış markalarından seçmeyi planlıyorum.
    Zaten testlerde yüksek puan alan lastikler de herkesin iyi bildiği güvenilir ve fiyatları yüksek olan markalar:)
  • Dunlop lastikler japon değil arkadaşlar fransız malıydı goodyear satın aldı fulda dunlop goodyear çatısı altında üretiliyor...
  • bilmeyenler için yazıyorum;gt radial endonezya malıdır.güvenli bir lastik değildir.
  • bilmeyenler için yazıyorum gt radial dünya lastik üreticileri sıralamasında hatırı sayılır bir yere sahip, güvenilir bir markadır. bir halta da benziyor aşağı yukarı, şöyle bir bakınca. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığına yakalanmış bazı arkadaşlar. gayet yumuşak, yol tutuşu gayet başarılı, fren mesafesi ortalama üzeri bir lastik kadar iyi ve gürültü seviyesi oldukça düşük. gt satmıyorum bizzat kullanıyorum ve kullanımını tavsiye ediyorum. öptm, kib, pls, bye.
  • Hocam birinci sınıf lastikler goodyear continental bridgestone michelin sanırım nokianda var iskandinav ülkesinden bunlar adac testlerinde ilk 5 te olur fiyatlarıda 180 200 civarı genelde. fulda lassa dunlop vs ikinci sınıf, senin bu söyediğinde yani gt ve diğerleride 3 cu sınıf.
    Bence en azından fulda lassa dunlop tan birini al diyorum. bende baktım baktım en son bridgestone turanza almıştım 180 e.
  • GT RADIAL HAKKINDA
    1951 Yılında, Endonezya'da, faaliyetlerine başlayan PT. GAJAH TUNGGAL Thk., 2010 yılında grup iştiraki GİTİ TIRE PLE.LTD. ile birlikte, konsolide 110 Milyon adet/yıl üretim seviyelerine ulaşmış sektör devi lastik üreticilerindendir. 2009 yılında, konsolide lastik cirosu 2435.9 milyon doları aşmış olup, bu haliyle, Dünya lastik üreticisi firmalar ciro sıralamasında 11. sırada yer almaktadır. Yatay entegrasyonunu, kendi bünyesindeki Sentetik Kauçuk ve Kord bezi üretim fabrikaları ile geliştirmiştir.

    2004 yılında, GROUP MİCHELİN FRANCE' NİN % 10 hissesine sahip olduktan sonra, Endonezya'da, Michelin markalı ürünlerin tek satıcısı olarak ülkenin tamamına yayılmış Tire Zone perakende satış zincir mağazalarında pazarlamaktadır.

    150 ülkeden fazlasında satılan GT Radial lastiklerinin üretim hattında, tüm lastik ürün gruplarının imalatı yapılırken, yeni üretim trendindin temelinde basık serili ultra yüksek performans ve 4*4 SUV araç lastikleri üretimi yer almaktadır. AR- GE çalışmalarına ayırdığı bütçelerle, sektörünün önde gelen firmaları arasındaki GT Radial'in, defalarca kazandığı "Ülkenin En İyi Yönetilen Firması" ödülünün yanında, trafiğe çıkmak amacıyla üretilmiş tüm ürünlerinde başta DOT( Amerikan Ulaştırma Bakanlığı Kalite Standartları) E Mark ( Avrupa Topluluğu Ülkeleri Kalite Standartları) ve ISO belgelerinin yanında, birçok diğer ülke ve kuruluş güvenlik ve kalite tescil belgeleri mevcuttur.

    Kaynak: gtradial-tr.com web sitesi




  • Arkadaşlar

    Bu konudaki bilgi kaynağım drag yarışçısı bir dostum olmuştur. Kendisinin bir sözünü iletmek isterim; "Lastik markalarının hepsinde güven ve kalitede çok fazla fark bulamazsın. Fark en çok vereceğin paradadır, günümüz teknolojisinde kalite standartlarını eşitleyen tüm markalar incelendiğinde farkların azaldığını" söylemektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newtime -- 10 Ekim 2011; 21:52:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cogi

    Merhaba,
    aracıma lastik ararken bu forumu gördüm.
    2009 yılı ağustosunda aldığım GT Radial Champiro lastikler ile 60000 km yapmış bulunuyorum.
    son 1 yıldır lastikler şehir içi yavaş giderken ani frende kızaklama yapıyor (kayıyor). lastiklerin diş derinliği halen iyi olmasına rağmen kılcal çatlaklar artmış durumda.
    kuru zeminde frende kayan lastik ıslaktada aynı durumda. o nedenle aracı hep temkinli kullanıyorum.
    Lastik genel olarak orta ve altı seviye bir lastik.
    daha önce 3 yıl fulda kullandım ve düşük hızda giderken frende kayma yapmıyordu!
    fulddan sonra daha alt seviye bir lastik aldığıma şimdi çok pişmanım.
    yeni alacağım lastikleri ADAC testlerinden geçer not almış markalarından seçmeyi planlıyorum.
    Zaten testlerde yüksek puan alan lastikler de herkesin iyi bildiği güvenilir ve fiyatları yüksek olan markalar:)



    Arkadaşım bu lastikle 60.000 km yaptıysan size de lastiğide tbr ediyorum.

    Şu an piyasada bir markanın ürününü 30 000 - 50 000 km kullanma şansınız var mı?

    Yaşım 38 ve 18 yıldır araç kullanırım. Bir lastiği ortalama 30-40 000 km den fazla kullanamadım.

    Hele şimdi lastiklerde silica diye bir malzeme kullanılıyor. Bu genelde kış lastiğinde yoğun kullanılan bir madde. Lastiğin çok soğukta bile yumuşak kalmasını sağlıyor. Artık bir çok marka 4 mevsim lastiklerinde bu silica malzemesini kullanmaktaki bu lastiğe daha yumaşak bir kıvam ve daha iyi bir yol tutuş sağlamakta. Dolayısıyla eskiden 50 000 km giden ortalama tüm lastik markaları artık 40 000 km lerde değişmesi gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurcukka

    Arkadaşlar ikinci el bir araç aldık, üzerinde Radial N 3000 model 225 tabanlı V tipi lastik var. Bu lastik hakkında pek yorum bulamadım. Bilgisi olan var mı bu model hakkında? Lastikler yeni takılmış ama değiştirsek mi değiştirmesek mi kararsızız...

    lastiğin markasının nexen olması muhtemel. roadstone da olabilir ki kendisi nexen'in alt markasıdır. N3000 deseni tutulan bir desendi, sportif görüntüsü açısından ancak genel olarak yaşattığı gürültü problemi nedeni ile artık yönlü desenler pek tercih edilmiyor. sana tavsiyem lastikler yeni ise kullan kendi sınıfında başarılı bir lastik ancak kış geliyor kış lastiklerini mutlaka tak iklimi sert olan bi şehirdeysen;) aracın markası modeli de önemli tabi spor bir arabaysa güzel olabilir o lastiklerle. sormak istediğin başka şeyle olursa sorabilrsin.




  • GT Radial Champiro WinterPro kış lastiği ADAC test sonucunda ''befriedigend'' yani tatminkar olarak nitelendirilmiş. Fiyat/performans oranı düşünüldüğünde alınabilir gibi görünüyor. Kış lastiği araştıran arkadaşların bilgisine.
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2011_Winterreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=87119&SourcePageId=31821
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drberti

    Opel vectra aracıma 195 65 15 ebatında lastik almam gerekiyor ancak fiyat önemli.Bugün dolaştım gt radial continentalin yan ürünüymüş ilk defa duydum yumuşak ve fiyatıda 115 tl peşin.Bu nasıldır aceba?Lassa impetus revo 125.pirelli hiç sormadım ama sizce hangisi?

    İyi bir lastik değil VW bazı modellerine bu lastikten takıyordu yakın zamana kadar şimdi hala takıyormu bilmiyorum.
    Baldızın poloda da vardı lastiğin dişleri pul pul döklüyordu
  • uygun fiyatlı lastik alınacaksa petlas alın
    oda malezyadan getirtiyor kauçuğu
    gt radialın continental ile alakası yok bu arada
    onun alt markası uni royal
  • arkadaşlar ben kullanıyorum gt radial kış lastikleri takılı şimdi lastiklerde hiç sorun yaşamadım oldukça yumuşak lastikler yol tutuşu da gayet güzel fiyatıda cazip geldi bana
  • GT Radial Mercedes ve BMW'nin tayvan ve endonezya'daki tüm araçlarında fabrika çıkış olarak kullandığı bir lastik. pazarın büyük oyuncularından biri aslında, sadece tr'de çin malı falan sanılıyor.

    bende GT champiro bax 2 kullanıyorum, çok iyi bir lastik değil işin doğrusu (: fakat kuru zeminde en azından yol tutuşu gayet iyi, çekişi ise ortalama, ıslakta da eh işte, Kumho'dan kötü değil yalnız onu söyleyim. yumuşak denebilecek bir lastik, sessiz sayılır da.

    ancak Champiro Hpy ve Hpx gerçekten çok başarılı lastikler, Auto&motor sport'un yaz lastikleri testinde kuru zeminde en iyi yol tutuş zamanını yapmışlardı (rakipler Michelin, Conti, Pirelli vb) üstelik ıslakta da kabul edilebilir dereceleri vardı, tabi zamanla tradewear nasıl olur, nasıl yıpranma gösterir onu bilemiyorum.

    Bax, bax 2 gibi lastikler çok iyi değil, kış lastiklerini de ben olsam tercih etmem fakat Hpx-Hpy serileri fiyat/performans konusunda oldukça ünlü lastikler, özellikler amerika pazarında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamil adam

    quote:

    Orijinalden alıntı: Onurcukka

    Arkadaşlar ikinci el bir araç aldık, üzerinde Radial N 3000 model 225 tabanlı V tipi lastik var. Bu lastik hakkında pek yorum bulamadım. Bilgisi olan var mı bu model hakkında? Lastikler yeni takılmış ama değiştirsek mi değiştirmesek mi kararsızız...

    lastiğin markasının nexen olması muhtemel. roadstone da olabilir ki kendisi nexen'in alt markasıdır. N3000 deseni tutulan bir desendi, sportif görüntüsü açısından ancak genel olarak yaşattığı gürültü problemi nedeni ile artık yönlü desenler pek tercih edilmiyor. sana tavsiyem lastikler yeni ise kullan kendi sınıfında başarılı bir lastik ancak kış geliyor kış lastiklerini mutlaka tak iklimi sert olan bi şehirdeysen;) aracın markası modeli de önemli tabi spor bir arabaysa güzel olabilir o lastiklerle. sormak istediğin başka şeyle olursa sorabilrsin.

    her şeyi sen biliyorsun kamil.gt radial da balans tutmama yada araçta sağa-sola çekme gibi sorunlarla karşılaşılıyor.eskiden gt radial satıyordum ben...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bencn17

    iyi bilirizzzz.....




    işin sakası bı yana kumho yu pek bılmıyorum ama hankook'ların ıyı oldugunu pek soyleyemıcem yol sesını fazla alıyolar oldukca sert lastık ayrıca fren mesafesıde cok ıyı degıl ıslak zemınde fena degıl ama contınenal ıle arasında baya fark var...


    Continental ile arasında tabi fark olacak biri 130 biri 200tl lik lastik.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.