Şimdi Ara

UYGUN LASTİK ÖNERİSİ(GT RADİAL?) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
0
Favori
74.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lassa impetus revo diğerlerine göre daha pahalıdır örneğin 185-60-15 ebadı 180tl.
    Ben size Hankook K425 Kinergy Eco öneririm yumuşak çevreci yakıt tasarruflu sloganlarıyla piyasaya çıktı kendimde bizzat inceledim
  • Aracım bmw şu an ben de gt radial taktım aracıma, daha önce altenzo marka bir lastik takmıştım 9 ayda lastik ebatından mı janttan mı bilinmez yanaklarda şişme oldu. Jant ve lastiği değiştirdim. Şimdilik iyi görünüyor. Taktıktan sonra balans ayarına götürdüm, sadece 1 lastikte balans çıktı onu da yanlış takmışlar takarken tam oturmamış, söküp taktılar yeniden düzeldi. Fakat balans ayarı yapan usta, gt radiallerde genelde balans sorunu oluyor demişti. T.C.'nin yollarını düşünürsek en iyi lastiği taksak bile, bilinmeyen bir çukurun gazabına uğrayabiliriz. Arkadaşım Michelin kullanıyor, uzun yolda çukura girmiş, lastikte minik minik delikler oluşmuş. Lastiğin hani diş seviyesi iyi bile olsa, bayatlamasından dolayı 1 yıldan fazla kullanmamak gerek diye düşünüyorum. Belli bir süre kullandıktan sonra zaten hissediyorsunuz lastiğin bayatladığını. Aynı zamanda motosiklet kullanıcısıyım, bazı lastiklerin kaucuğu yumuşak oluyor iyi yol tutuyor çabuk bitiyor, bazısı sert oluyor diş seviyesi bitmeden lastik bayatlıyor yol tutmuyor. Gt den de şimdilik memnunum.




  • Arkadaşlar birkez daha anladımki her zaman ucuz mal kalitesiz mal değildir. aracımdaki pirelli P7 yerine bi arkadaşımın tavsiyesi ile SUNTEK diye bir lastikle değiştirdim. Lastik YOkohomanın fabrikasında üretiliyormuş. ama adını duymadığım için ilk başta çok sıcak bakmadım . daha sonra lastiği kullanmaya başladıktan sonra lastik sessizliği konfor ve yol tutuşunun ne olduğunu anladım 20000 km oldu. çok memnunum. Bulabilirseniz hiç kaçırmayın yarı fiyata 2 katı performans
  • Suntek
    Bilmediğimiz kimbilir daha ne markalar var.
  • Arkadaşlar artık lastik konusunda çoğu fabrika aynı teknolojiyi kullanıyor. Ancak ülkemizde pahalı olan kalitelidir algısını yerleştiren firmalar lastiklerini pahalı fiyatlardan satıyorlar. Ben de Gt Radial kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca alırken bana da çin malı falan dediler korktum biraz araştırdım endonezya menşeili bi markaymış. Yol tutuşu f/p gibi faktörler göz önüne aldığımda beklediğimden fazlasını buldum sorun olursa yine yazarım burda. saygılarımla kazasız belasız günler dilerim.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alialtan28 -- 31 Ocak 2012; 10:53:06 >
  • Gt radıal markasıyla ilgili olarak bende araştırma yapıyorum.. 1-2 lastik firmasıyla görüştüm..Endonozya menşeiliymiş..Hangi desenler tercih ediliyor..Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi..
  • kardeş gt radial da champıro hpx ve hpy çok güzel lastikler performans ve konfor açısında oldukça iyiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    Suntek
    Bilmediğimiz kimbilir daha ne markalar var.

    merhabalar.. ben de bilinen bir lastik hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.. isterseniz önce bugün başıma geleni anlatayım.. laguna III 1.5 dci 2009 model aracımla( michelin 215/50 R17 takılı) ilçeye giderken nispeten çakıllı bir mevkiye gelince araçta bir titreme başladı.. birkaç saniye sonra normal bir titreme olmadığını tekerin patladığını anladım hemen sağa çektim.. bu arada hızım 70-80 km/s arasıydı allahtan bir de baktım ki ne görem lastiğin dışa bakan yanak tarafı neredeyse tamamen yarılmıştı. yarılmış ama nasıl yarılmış.. lastiği jantta tutan tamamen içe bakan yanak tarafı yani dışa bakan taraf komple yarılmış.. hayret ettim çünkü hızlı değildim ve en fazla 40-50 metre ilerledim(yani 2-3 saniye sonra) ve durdum..

    neyse aracı bıraktık başka bir araçla ilçeye acilen gittim işim vardı hallettim hemen dönüşte lastiği kendim değiştirdim.. bu arada laguna III'ün lastiğini 5 dk dan kısa bir sürede değiştirebilecek kadar kullanışlı bir kriko koydukları için renault'a buradan taaa fransaya kadar tşk ederim.. döndük şehre gittik renault servisine.. aracıma uygun michelin primacy hp vardı fiyatına ne dese beğenirsiniz? tek bir adet lastik tamı tamına 605 TL dedi adam.. jantla birlikte mi diye takılmadan edemedim adama

    hal böyle olunca lastik araştırmaya başladım.. benim ''lastik'' dememe bakmayın zira ''onlar halka değil fil'' sloganına yaraşır bir bedelle satılıyorlar piyasada..
    ilk defa duyduğum gt radial ile ilgili araştırma yaparken başlığı gördüm size de danışayım dedim.. bir de dunlop un aracıma uygun bir lastiği var onun da linkini vereyim;

    http://www.hepsiburada.com/Liste/dunlop-21550-r17-91v-sp-sport-lm703/productDetails.aspx?productId=otysf778056&categoryId=259720#Gorseller

    tavsiyelerinizi bekliyorum.. (her bütçe ve kaliteye göre tavsiyeleriniz dikkate alınacaktır).. herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum..




  • gt radial ın şöyle bir modeli var mesela; (özellikle denediğiniz modelleri paylaşırsanız sevinirim)

    http://lastiksatinal.com/u-21550r17_95w_xl_nt5000-2368.html
  • Geçen hafta Megane II aracıma Petlas 4 mevsim 4 adet lastik aldım 620 tl 6 ay tasitle + yol yardım hediye suan çok memnunum lastiklerden petlasıda tavsiye ederim.
  • michelin ile ilgili kendi görüşlerimi de paylaşayım; şu an aracımda takılı olanlar henüz dişlerine bakarsanız yaza kadar idare eder bir görünüm arz ediyordu fakat ıslak ve özellikle karlı buzlu zemin performansını açıkçası ben pek beğenmedim.. yani bu lastiğin günümüzdeki muadili sayılabilecek modeller eğer 500 tl nin üstünde bir bedelle satılıyorsa haliyle insanda beklenti biraz artıyor.. bir de bugün başıma gelen bu olay da cabası.. gerçi bu hususta micheline pay çıkarmak ne derece adil olur onu da tam kestiremiyorum açıkçası.. malumunuz yollar duble olunca çukurlar da duble oluyor ülkemizde malesef .. yine de 600 TL tutarında bir lastik nasıl olur da şehirler arası yolda yarılır açıkçası ben hala şaşkınım..

    araştırma yaparken bir de bridgestone turanza er300 modelinin bayağı övgüler aldığını fark ettim.. bir de bu modelle ilgili tecrübelerinizi merak ediyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: corwen

    Geçen hafta Megane II aracıma Petlas 4 mevsim 4 adet lastik aldım 620 tl 6 ay tasitle + yol yardım hediye suan çok memnunum lastiklerden petlasıda tavsiye ederim.

    tşk ederim yorumunuz için.. petlasın son dönemde görsel medyada reklamlarına falan sıkça rastlar olduk sanırım buna mukabil satış rakamları da yükseliyor olsa gerek.. aracıma uygun şu model var mesela..(bildiğim kadarıyla starmaxx petlas'ın) acaba kullanan var mıdır aramızda?

    http://www.lastikturk.com/215_50_17_Starmaxx_ULTRA%20SPORT%20ST730_lastik_6365.html




  • Starmaxx petlasın ihraç edilen lastikleri. Verdiğiniz linkteki lastiği bende begenmiştim ancak arkadaşım ıslak zemine gelmez demişti o yüzden vazgeçtim. Performans lastiği olarak geçiyor sanırım o model desen olarak çok güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corwen -- 21 Şubat 2012; 22:17:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: corwen

    Starmaxx petlasın ihraç edilen lastikleri. Verdiğiniz linkteki lastiği bende begenmiştim ancak arkadaşım ıslak zemine gelmez demişti o yüzden vazgeçtim. Performans lastiği olarak geçiyor sanırım o model desen olarak çok güzel.

    peki sizin aldığınız petlasın 4 mevsimlik olan modeli hangisi?
  • ben nacizane bi tavsiyede bulunayım size Gt Radial hpx diye bi deseni var yüksek performans lastiği onu kullanabilirsiniz f/p açısından da sıkıntı çekmezsiniz müdavimlerine oranla hem daha hesaplı hemde performans açısından çok başarılı bir lastik ben bir buçuk yıldır kullanıyorum çin sanmıştım ama yaptığım araştırmalar neticesinde endonezya menşeili olduğunu öğrendim ve çok büyük bir firma olduğunu keşfettim, bir de nexen diye bir kore firması var nexen n8000 de yüksek fermorfans lastiği arkadaşımda da o var tavsiye ediyor kazasız belasız sürüşler diliyorum herkese
  • Ankarada bu sene evime giderken kardan dolayı yolda kalınca gidip GT Radial lastiklerinden aldım, bu sene baya kar yagdığı için test etme imkanım oldu, fiyatına göre gayet başarılı lastikler karda kayma yapmadı yol tutusu güzel, bence alınabilecek bir lastik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chevymel1

    Ankarada bu sene evime giderken kardan dolayı yolda kalınca gidip GT Radial lastiklerinden aldım, bu sene baya kar yagdığı için test etme imkanım oldu, fiyatına göre gayet başarılı lastikler karda kayma yapmadı yol tutusu güzel, bence alınabilecek bir lastik

    tşkler tavsiyeniz için.. ben de gt radial hakkında iyi şeyler okuyorum birkaç gündür..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.