Şimdi Ara

Ücretsiz yağ değişimi (Shell istasyonlar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
43
Cevap
6
Favori
16.430
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Ümraniye sanayide herkes anlaşmış gibi 350den yapıyorlar yağ değişimini.
    Merter yol üstü Shell 'de sordum, yağı istasyondan alırsan yağ değişimi ücretsiz. (Franchise şubeler değil, Shell 'in kendi istasyonları)

    5w30 4 lt yağ 495 tl
    https://www.trendyol.com/shell/helix-hx8-ect-c3-5w30-4-lt-2022-p-36908385

    Filtreler de ücretsiz değişiyor (Dışardan alıp getirsen de ücretsiz değişim oluyor).
    Markasını bilmiyom;
    Yağ filtre 95 tl
    Hava filtre 85 tl
    Polen filtre satmıyorlar.

    3 litre cam suyu da hediye
    https://www.hepsiburada.com/shell-4-mevsim-cam-suyu-3-lt-p-HBCV00001S7FUG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 26 Eylül 2022; 18:49:54 >



  • Poleni dışarıdan da buluruz.


    Dizel araç 5w30 partiküllü yağ lazım. Hava, polen ve yağıda değiştirsem maksimum 800 tl tutuyor. Zaten en önemli kısım yağ. Diğerleri o kadar önemli değil. Shellin yağları nasıl peki biliyormusunuz

  • Agresif Orta Saha Melo A kullanıcısına yanıt
    iyi. castrol ve mobil sahtesi çok artınca shell 'e geçtim, denk geldiğim yorumları olumlu.
  • shell helix hx8 tam sentetik kullanın iyi yağdır ama araç uyumlu mu onu sorunuz, hyundai grubunda sorunsuz kullanılıyor

  • 4 Litre 0-30 yağı 135 TL’ ye satın aldım.
    Filtre setini de ayrıca aldım ve sadece değişime Bosch Car Service’ de 250 TL’ ye değiştirttim…
  • françayz olmadığını nasıl anlarız?
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    ne zaman ?
  • Yağ hariç değişimemi 350 lira istiyorlar :/

  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    3 ay evvel…

  • Piyasada en fazla sahte castrol, daha sonra motul dur zaten farklı satıcılarda fiyat farkı 2 kata çıkıyor neredeyse
  • man utd kullanıcısına yanıt
    Elf'i de ekleyebiliriz aralarına. Yeni tarihli olanlarda QR kod ile orijinalliğini test edilebiliyormuş fakat eski kutularda risk devam ediyor.
  • Hangi istasyonlarda yağ değişim ünitesi olduğunu kendi sitesinden seçerek görebiliyorsunuz. Ücretsiz yağ değişimi (Shell istasyonlar)

    Ben yağı yazın kendim değiştirdim, alet edevat 500 TL civarı tuttu. Gözü kesen varsa bir sefer ödeyip kendin değiştirmek çok daha uygun ve araç için daha iyi. Ustalar çok baştan savma yapıyor, aracımın ilk yıl bakımı için yetkili serviste yaklaşık yarım litre fazla yağ koyulmuş, 6 Ay sonra farkettim, şırıngayla boşalttım. Adamakıllı karteri boşaltmadan 4 litre yağı eklemişler (motorun kapasitesi olduğu için), hiç çubuğu da kontrol etmemişler. Önceki yağdan kalanla beraber fazla yağla kaç bin kilometre yaptım. Kendim yapabiliyorsam kimseye güvenmem. Kendim değiştirdikten sonra shell de bedava değişim tabelasını gördük, eşim bak bedavaymış boşuna para verdin uğraştın dedi 😁 fakat bedava olması için yağı ordan almak gerekiyor, bana fiyatlar bir tık pahalı geldi ve 0w30 yoktu.

    Filtre için filtremarketimi şiddetle tavsiye ederim, mann filter in yetkili satıcısı. Mann filter de pek çok otomobil markasının tercih ettiği bir üretici. Mesela benim citroen aracımdaki oem yağ filtresi mann filter üretimi ama üstüne kendi markasını yapıştırıyor marka.
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    fiyat hatasıdır o.
  • KISKANIYORLAR K kullanıcısına yanıt
    evet.
  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt
    hocam kroki mi kullaniyon yoksa başka bir yöntem mi ? ben de kendim yapcam bundan sonra
  • Ben de değiştirttim ama Bursa-Mudanya yolundaki Shell makina ile çekiyor. Lifte kaldırıp adam akıllı boşaltmıyor. Araç Tiguan 1.4TSI normalde 4.4 litre yağ alması lazım, 3.75 litre civarı anca aldı, eski yeni karışık oldu biraz. Yine de f/p iyi.
  • Baktım yine motor yağı muhabbeti başlamış,

    Çekirdeği kaptım geldim..

    Yıllık olağan konu..

    Devam..

  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Araçtan çıkan krikoyu kullandım, o yüzden onu hesaba dahil etmedim 😁 yalnız tek krikoyla bu iş hem çok tehlikeli hem de dengesiz olduğu için değişimi yapmak pek kolay değil. aracı bi taraftan krikoyla kaldırınca arka taraf da kalkıyor, kriko temas noktaları çok stabil değil kaymaya çok müsait. bu yüzden 360 tl'ye iki tane kriko sehpası aldım. (ürün buydu ama stokta gözükmüyor maalesef: https://www.google.com/imgres?imgurl=https://productimages.hepsiburada.net/s/241/375/110000225204969.jpg&imgrefurl=https://www.hepsiburada.com/forsage-2-ton-arac-alti-sehpa-pimli-2-adet-f-t42004-pm-HBC00002I4A83&tbnid=e9yirOrbZ3ZV3M&vet=1&docid=TYI40JIG34w52M&w=375&h=375&source=sh/x/im firma konumu ümraniye sanayinin orda müsaitseniz bir sormakta fayda var.) krikonun altına bir kaldırım taşı koyup biraz daha yükseklik sağlıyorum. bir tarafı kaldırınca kriko sehpasını koyup diğer tarafa geçip aynısını yapıyorum. kriko sehpasını sağlam yerlere yerleştirmek lazım, plastik veya tek demiri büker-kırar, aracı çeken ana gövdeden tekerleklerin oturduğu platform gibi yerlere koymak gerek. kriko için zaten aracın hemen kenarlarında güçlendirilmiş saclar oluyor, 2-3 kat sac kısım. benim aracın kullanma kılavuzunda yeri göstermişler mesela.


    araç rampaları var bakım için ama Türkiye'den alınabilecek tek bu ürünü gördüm: https://www.amazon.com.tr/Hizmet-Plastik-At%C3%B6lye-Rampalar-Profilli/dp/B08463RNZ9 bu da kısaymış baya. yerelde hiç satan yok zaten. bu ürünler daha pratik, direk arabayı çekiyorsun üstüne, hop altında sorunsuz çalış.


    filtre anahtarı için böyle bir şey aldım: https://www.pttavm.com/rico-013-kk1117-kayisli-kemerli-filtre-anahtari-9-p-209785438. filtre uyum aralığı yüksek, baya iyi tutuyor ve zincirliler gibi filtreye zarar verme ihtimali yok. filtreyi bunla çıkardıktan sonra yeni filtrenin ağzını hafif yağlamak ve sadece elle sıkmak çok önemli. bu aletle sıkınca hem yamulma ihtimali hem de çıkarma zorluğu oluyor. eller yağ olduğu için bir bezle sağlamca sıkınca tamamdır.

    bunun dışında her yağ değişiminden sonra karter tıpası yani yağın boşaltıldığı yerdeki tıpanın contasını da değiştirmek lazım. ucuz bir şey, ben tanesini 5 tlden almıştım. bir de eğer bir yıl geçmişse motor hava filtresi ve klima-kabin filtresini de yenilemeyi öneriyor üreticiler.

  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt
    rampa güzelmiş, aslında boş araziye çeksen taşlarla güzel rampa yapabilirsin.

    edit= düşündüm de, rampa olmamalı, karteri boşaltmak için yere paralel olmalı araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 26 Eylül 2022; 22:19:5 >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt

    Aman dikkatli olun çünkü çok tehlikeli bu işler. Ufacık bir hata yada malzeme kırılmasında altında kalırsınız. binde bir bile olsa böyle bir şeyle karşılaşmak istemezsiniz.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.