Şimdi Ara

1.6 tdi dpf kirlenmesine shell ve opetin etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 6-7 aydır fulya shell den v-power dizel (gtl değil) alıyorum. Oldukçada memnundum. Geçen gün bir arkadaşım ısrarı üzerine (bi kampanyaya girmiş yakıt alamamış) maslak opetden 75 tl lik full force aldım. Almaz olaydım 6 aydır temizlik yapmayan dpf 2 kere devreye girdi. Yani tıkandı. Tamam rafineriler aynı deniyor ancak yakıt kalitesi farklı demekki. Ayrıca araç alt devirlerde titriyor, shellde ise çok çok azalıyor.
    Kısacası 1.6 tdi için kesinlikle shell dizel derim. Biraz fazla yaksada önerim bu.

• shellin fuel save'ını deneyen varmı ? o nasıl?
  • Ben hep opetten alıyorum kardeşim az yakıyor biliyorsun.
    O titreme beni fena etkiliyor hakkaten. Hele 1000 devir olayında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    o titreme benim araçda da oluyor yakıtdan mı oluyor kesin olarak
  • 2000 devir ustunde DPF uygun sicakliga gelince calismaya baslar zaten.Sizin aracda DPFnin etkin calismasi icin uyari yakan isik yanmis olmasin.Isik yandiginda 2000 devir ustunde en 15dk sur beni der arac

Arac kac bin km de bu arada,20.000 kmdeyim ben daha DPF ile alakali birsey gormedim gostergede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

o titreme benim araçda da oluyor yakıtdan mı oluyor kesin olarak

Ben motorun calisma karakteristiği olarak dusunuyorum. Dsg aracı düşük hızlarda 1000-1200 devirlerde gezdiriyor. Bu durumda asırı titreme yapıyor arac.

• Bir de GTL deneyin bakalım nasılmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • markadan ziyade bayii önemli bizimde shellin v power'ından egr değişti komple 1.2 tdi motor
  • Benzini shellden lafı kelden alcan
    Ben almıyorum o ayrı, hangi karta kampanya olursa oradayım, shell bu konularda çok zayıf en son 1 sene oldu herhalde yakıt alalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Yaklaşık 6-7 aydır fulya shell den v-power dizel (gtl değil) alıyorum. Oldukçada memnundum. Geçen gün bir arkadaşım ısrarı üzerine (bi kampanyaya girmiş yakıt alamamış) maslak opetden 75 tl lik full force aldım. Almaz olaydım 6 aydır temizlik yapmayan dpf 2 kere devreye girdi. Yani tıkandı. Tamam rafineriler aynı deniyor ancak yakıt kalitesi farklı demekki. Ayrıca araç alt devirlerde titriyor, shellde ise çok çok azalıyor.
    Kısacası 1.6 tdi için kesinlikle shell dizel derim. Biraz fazla yaksada önerim bu.

Abi 1.6 tdi icin

Total excelium

Bp ultimate diyorum

Shell gtl aldim ben memnun kalmadim bir daha shell'den mazot falan almadim

Birde denk gelirsen LUKOİL DENE

• bugün okuduğum 3. opet konusu
    hayırdır inşallah
  • Opetinki kadar rezil bi mazot görmedim. Senelerdir almam..

• Yaklaşık 19.000 km boyunca V-power kullandım bende. Dpf ışığı daha hiç yanmadı. Shell'in yakıtı gerçekten çok kaliteli. İlk zamanlarda bir defa Opet, bir defa da PO'dan yakıt almıştım. Araç resmen boğulmuştu. Shell'in tek alternatifi bence Bp. En azından benim arabama bu iki firmanın yakıtı yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Ben hep opetten alıyorum kardeşim az yakıyor biliyorsun.
    O titreme beni fena etkiliyor hakkaten. Hele 1000 devir olayında.

Dostum şöle sölim titreme düşük devirde kalma olayını unutmuştum neredeyse, düzenli shell alınca. Son Opeti alınca netleşti herşey. Bahs ettiğim istasyonlardan da olabilir bilemeyeceğim ancak durum bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

2000 devir ustunde DPF uygun sicakliga gelince calismaya baslar zaten.Sizin aracda DPFnin etkin calismasi icin uyari yakan isik yanmis olmasin.Isik yandiginda 2000 devir ustunde en 15dk sur beni der arac

Arac kac bin km de bu arada,20.000 kmdeyim ben daha DPF ile alakali birsey gormedim gostergede.

1.6 tdi dpf ışığını, rejenerasyon (kendi kendini temizleme) yapamadığında yakar. Normal temizleme esnasında motor devri yükseliyor, motor sesi garipleşiyor vs. Ancak çok net anlaşılıyor. Zatrn temizlemeye başlayınca dediğiniz gibi yaparım hep. Hiç ışık yanmadı.
    İşginç olan shell ile temizleme ihtiyacının bile duyulmaması bam teli bu noktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Opetinki kadar rezil bi mazot görmedim. Senelerdir almam..

Senin motorun iyi degil opet ne yapsin

• Cihancım özellikle belirttiğim gibi gtl olmayan v power dizel almak lazım. Gtl zaten 1.6 tdi ile uyumsuz. Bu bir çok forumdaki denemelerde netleşti.
    @cihanair

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 16 Temmuz 2013; 3:40:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Cihancım özellikle belirttiğim gibi gtl olmayan v power dizel almak lazım. Gtl zaten 1.6 tdi ile uyumsuz. Bu bir çok forumdaki denemelerde netleşti.
    @cihanair

Excelium dene abi

Kesinlikle memnun kalicaksin

Hele birde total'in kendi istasyonu denk gelirse

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Opetinki kadar rezil bi mazot görmedim. Senelerdir almam..

Senin motorun iyi degil opet ne yapsin

TDCi'a garezi mı var diyorsun..

Totalin mazotu gercekten çok iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 16 Temmuz 2013; 3:48:28 >
  • Mazotta shell gtl, o yoksa v power, o da bulunmazsa total excellium tercih ediyorum. Bp opet po vs motora hic iyi gelmedi suana kadar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.