Şimdi Ara

Uygulama açılışlarında takılma, donma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar Abra A5 v9.3.3 Windows 10 yüklü.
    Sağ tık sorunu vardı ve canım baya sıkılmıştı ancak o sorunu regedit üzerinden yapılan yöntemle çözmüştüm.Şu an sağ tıkta problem yok ama uygulama açılışlarında takılma, donma, kasma ne denirse var.Örneğin chrome a çift tıkladıktan sonra hemen tepki vermiyor pc yarım sn falan da imleç donuyor sonra açılıyor.Masaüstü ekran özelliklerine bastıktan sonra bile var.Aynı işlemciye sahip Asus marka bir freedos laptopa aynı windows 10 u kurmuştum ama bunları yaşadığımı hatırlamıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=KAYPTBKjfo0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CircassiaN98 -- 14 Kasım 2017; 18:8:22 >



  • Cihazı gerekmedikçe pilde kullanmayın. Güç seçeneklerinde - yüksek performans seçili olduğundan emin olun. Bu arada fark ediyorum ki uygulama ve oyunlarınız korsan. Zaten başlı başına sebeblerden biride bu siz her ne kadar "ben hepsini taratıyorum virüs bulmuyor" deseniz bile o şekilde olmuyor maalesef. cihazınızın yavaşlamasına, donmasına, zaman içinde istenilen performansı alamama sorunu korsan kullandığınız uygulamalardan bulaşan virüsler ve arka planda çalıştırdığınız uygulama yoğunluğu. Görev yöneticisinden başlangıçta ne kadar uygulamanın açıldığını hangisinin işe yarayıp yaramadığını belirleyip, işe yaramayanları kapatın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarohan

    Cihazı gerekmedikçe pilde kullanmayın. Güç seçeneklerinde - yüksek performans seçili olduğundan emin olun. Bu arada fark ediyorum ki uygulama ve oyunlarınız korsan. Zaten başlı başına sebeblerden biride bu siz her ne kadar "ben hepsini taratıyorum virüs bulmuyor" deseniz bile o şekilde olmuyor maalesef. cihazınızın yavaşlamasına, donmasına, zaman içinde istenilen performansı alamama sorunu korsan kullandığınız uygulamalardan bulaşan virüsler ve arka planda çalıştırdığınız uygulama yoğunluğu. Görev yöneticisinden başlangıçta ne kadar uygulamanın açıldığını hangisinin işe yarayıp yaramadığını belirleyip, işe yaramayanları kapatın.

    Hocam pili çıkartmamı mı söylüyorsunuz?
    Güç zaten videoyu çekerken de yüksek performans seçeneğindeydi.Kaldı ki güç tasarruf modunda bile olsa olması anormal sorunlar bunlar haksız mıyım?
    Korsan oyunlar kurulalı çok olmadı yeni sayılırlar.Öncesinde de vardı.Windows da korsan ama ilk yazımda belirttiğim gibi farklı marka laptopa da aynen kendi bilgisayarıma yaptığım gibi media creation tool ile windows kurulum için usb bellek hazırladım ve yükledim.O bilgisayarda böyle bir durum yoktu.He bu da değilse sebep ne olabilir ki bilmiyorum.Sonuçta içindeki işlemci belli ekran kartı belli üzerinde aynı yazılımı kurduktan sonra bu duruma sebep olacak ne olabilir ki.Ayrıca bilgisayar zaten 2 aylık yoğun bir kullanım da söz konusu değil.
    Yine de yeniden yükleyeceğim sanırım windowsu.Teşekkürler




  • Hocam bende v9.3 kullanıyorum aynı sıkıntılar bende de mevcut.2-3 kez müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim.tw'den bağlanıp kontrol de ettiler, herşeyin normal olduğunu söylediler.bazı sorularıma cevap vermekte sıkıştıklarında topu windows10 1709 versiyonuna attılar.İş yerinde arkaşımda "beğenmeğimiz" Hp marka laptop var özellikleri benimki kadar olmamasına rağmen gayet akıcı ve kasma,donma olmadan çalışıyor.Aslında pc'lerimizin donanım parçaları çok güçlü fakat donanım,herkesin default olarak kullandığı yazılıma optimize edilmemiş( Monsterın kullanıcıya bırakmadan halletmesi gerekn iş ).Şimdi şöyle düşünenler çıkacak "windowsun sahtedir". "nvidia ayarlarına bak" vs.Aynı windowsu farklı marka bilgisayara kurduğuzda niye gayet başarılı çalışıyor.Kabylake mimarisini kullanan ürünlerin satışına geçtiysen ürünü test edip piyasaya sür.Sonuçta bilgisayar toplamıyoruz burda hazır laptop alıyoruz.bunun testlerini yapmış olman lazım.valla sanki altımda ferrari var ama tüp taktırmışım da tam performans alamıyorum gibi hissediyorum.haliyle laptopu alalı 1.5 ay olmasına rağmen satmayı bile düşündüm.tamam müşteri hizmetleri çok ilgileniyolar ama TECRÜBE yok.dolayısıyla bir marka alırken sadece donanım parçalarına bakıp 970>960 gibi almayın markanın yılların getirdiği tecrübesini de düşnünün MONSTER ALDIĞIMA PİŞMAN OLDUM.
    note : monster yetkili kullanıcısı gelip yorumun altına skınıtılarınız için 05.... numarayı arayın yazma işe yaramıyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fattor -- 18 Kasım 2017; 15:25:45 >




  • Hocam aslında ortada cidden çok garip bir sıkıntı var.Yani gerçekten güçlü bir bilgisayar.Oyunlarda gayet memnunum.Fps değerleri 1050 Ti masaüstü bilgisayarlarla kafa kafaya bu konularda sıkıntı yok ama bilgisayarın genel kullanımda yaşattıkları gerçekten üzüyor ya.Buna neyi sebep olduğunu bilmemek de ayrı bir can sıkıntısı.Yani parçalar belli bu olay neden olabilir anlayamıyorum.Monster ile iletişime geçmedim hiç geçtiğimde bahane olarak sunacaklari baya bir durumum var çünkü.En basitinden windows sahte.Ama şunu şuan merak ettim bu işin peşine düşersem ve gerçekten benlik bir olay olmadığı anlaşılır ve onlar da çözemezlerse benim lehime sonuçlanir mı?Örneğin iade alirlar mi ya da farkli bir model sunarlar mi ne dersiniz?Tam olarak böyle bir durumda haklarimiz nedir bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorun abra a5 in diğer versiyonlarında mevcut mudur acaba a5 v12.1.2 gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @CircassiaN98 iade alacaklarını düşünmüyorum hocam.çünkü bunun önünü alamazlar yetişemezler yani.benim aklıma gelen ve yapılabilecek en iyi şey kendileri windows üzerine gerekli işletim sistemi ve optimizasyon programlarını kurup imajını alıp sitelerindene upload etmeleri.Tabi çözümü kendileri de biliyosa


    @Mirzaloğlu hocam bileşenler aynı sadece ekran kartı gibi donanımlar değişik.muhtemelen aynı sorun olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mirzaloğlu

    Bu sorun abra a5 in diğer versiyonlarında mevcut mudur acaba a5 v12.1.2 gibi

    Bildiğim araştırdığım kadarıyla diğer modellerde yok böyle bir problem.Arkadaşımda da var monsterın bir modeli 1 sene olmuş alalı ama hiçbir sorun yok.Zaten direk bu olayı paylaşan hiçbir paylaşım görmedim internette garip olan bu işte.Hatta işi biraz abartıp 9 sene önce alınmış benim bilgisayarımdan daha uzun süredir korsan olarak windows 10 kullanan samsung marka laptopu kurcaladım inanın onda bile yok bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fattor

    @CircassiaN98 iade alacaklarını düşünmüyorum hocam.çünkü bunun önünü alamazlar yetişemezler yani.benim aklıma gelen ve yapılabilecek en iyi şey kendileri windows üzerine gerekli işletim sistemi ve optimizasyon programlarını kurup imajını alıp sitelerindene upload etmeleri.Tabi çözümü kendileri de biliyosa


    @Mirzaloğlu hocam bileşenler aynı sadece ekran kartı gibi donanımlar değişik.muhtemelen aynı sorun olacaktır.

    Evet iade kabulü zor gibi ama sonuç olarak hem yeni hem de öyle yüzlerce satılmış bir model olmadığından ihtimal dahilindedir.En azından farklı bir model verilebilir.




  • Evet yeni bir şey keşfettim.Bilgisayara yeniden windows yükledim her şeyi sıfırlayıp.İlk açtığımda özellikle dikkat ettim benzer bir sorun var mı diye.Şaşırdım çünkü yoktu.Bir süre sonra başldı aynı durum.Dikkat ettim grafik sürücülerinin kurulduğu zamandan soonra olmuş gibiydi.En son nvdia ekran kartını komple kaldırdım ve düzeldi.Çok garip.
  • sağ tık donma olayını nasıl çözdünüz regeditte nereyi değiştirdiniz bende de aynı sorun var...:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fattor

    https://forum.donanimhaber.com/masaustu-donma-sorununa-denenmis-cozum--129607484#129842580

    Eyvallah aynen uyguladim duzeldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.