Şimdi Ara

Masaüstü Donma Sorununa Denenmiş Çözüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kronik bir sorun haline gelen masaüstüne sağ tıklama sıkıntısına akıllıca bir çözüm önerisi aldım ve denedim oldu.Tabi geçici bir çözüm bunun fixlenmesi lazım ama geçene kadar en azından kullanabiliriz.Monster yetkili servisinden İbrahim Bey yardımcı oldu saolsun.Kendisimi buldu yoksa araştırarak mı buldu bilmiyorum.

    - NVIDIA Control Panel'e giriyoruz.(NVIDIA Denetim Masası)
    - Adjust image settings with preview ( Resim ayarlarını önizleme ile ayarla )


    Masaüstü Donma Sorununa Denenmiş Çözüm.


    arkadaşlar bu programın bu sayfası açık duracak. diğer programlara girsenizde arka planda açık duracak.Bazılarına saçma bir çözüm olarak gelebilir ama denemekten sakınmayın bende oldu kaç aydır çektiğim sıkınıtya süper olmasada geçici bir çözüm oldu.
    Birde simgenin sürekli dönmesi rahatsız ediyorsa veya performansa etki eder vs diyenler oluyo bunun için pause(durdur) yapabilirsiniz.
    Deneyenler lütfen olup olmadığını yazarsa sevinirim
    İyi Forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fattor -- 28 Ekim 2017; 14:40:7 >







  • teşekkür ederim fattor ben de gta5 olsun mafia 3 olsun sürekli donup duruyordu deli divane oldum araştırmaktan şimdi senin dediğini yaptım oldu. ben iade etsem mi yoksa etmesem mi kararsız kaldım. bende monster a5 9,2 var. ek ssd aldım. ancak açıkçası bu takılmalar beni bıktırdı. harbiden bilgisayardan soğudum bir keresinde de grafik bozuldu. bence bu gtx 1050 serisi ve 1060 hatalı üretim olmuş. iade edip yenisini mi beklesem bilemedim. sorun tamamen ekran kartı yazılımından ya da windowsun güç dengesini ekran kartı ve işlemci grafiği arasında ayarlayamamasından kaynaklanıyor. şimdi güncelleme gelip düzelir mi bilmiyorum adamlar mart ayından beri güncelleme gelsinde artık bu sorundan kurtulalım diye deli oldu. benim 1 haftam kaldı büyük ihtimal iade edeceğim ancak monsteri çok sevdim, hem fiyatı, hem ilgisi. aynısı MSI, lenovo gibi tanınmış markalarda da varmış donma sorunu tamamen gtx 1050, 1050 Ti, 1060 tan kaynaklanıyormuş




  • bu sorun marka bazlı değil dediğin gibi.herkes microsofttan veya intelde sorunu gidermesi açısından bir cevap beklemede.bekleme süresinde böyle küçük kaçamaklarla sorunu geçici de olsa çözenler olmuş.1050 konusuna gelirsekte bende 1050ti kullanıyorum ama performans beni tatmin etmedi açıkcası.kişisel olarak optimizasyon ayarlarında bir hata mı yaptım diye düşünmeye başladım.işten oyuna çok vakit ayıramadığımdan pekte araştırma fırsatım olmadı.işte çektiğim sıkıntılara çözüm buldukça forumda paylaşıyorum.böyle birbirimize yardımcı olacaz yapcak birşey yok :)
    bilgisayarlarımız aynı sayılır sende 7700 bende 7300 var. işlemci açısından oyunlarda darbogaz yapacagını sanmıyorum ( kendi kartlarımız açısından)
    ayarları nasıl kulalnıyosun istersen bir karşılaştırma yapalım. birşeyler öğreniriz biribirimizden
  • Arkadaşlar masaüstüne sağ tıkladığımda dona sorununa çözüm:



    HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\igfxcui



    HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\igfxDTCM

    Bu ikisini siliyoruz ve sağ klik donma sorunu düzeliyor. Eğer nvidia deneti masası açık olursa çok enerji yiyor



    Recep Baltaş ve arkadaşları sağolsun çözmüşler onlarda microsoft ve inteli mesaj yağmuruna tutuyor düzeltilmesi için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasul1995 -- 30 Ekim 2017; 12:52:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @rasul1995 teşekkürler üstad.bak igttikçe ilerliyoruz yakında update de gelir tam olur :)
  • https://www.youtube.com/watch?v=MdjuGyWwdJg /// Bende videodaki sorun da dahil Google Chrome,Firefox vb programları başlatırken bile aynı takılma sorunu oluyordu. Bundan önce de masaüstü sağ tık donma sorunum vardı ama o regedit girdilerini silince düzelmişti. Şu an sizin dediğiniz gibi yaptım ve acayip derecede akıcı. Çok teşekkür ediyorum. Artık böyle idare edeceğim :/

    Bir de bu bildirimi veriyor sürekli.

    Masaüstü Donma Sorununa Denenmiş Çözüm.




  • @Anestezicik herhangi bir oyun vb bir uygulamayı masaüstü çözünürlüğünden ( 1920x1080 ) full hd çözünürülükten daha düşükte çalıştırdıgında gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.