Şimdi Ara

Uyguladım,işte sonuçlar!( Farklı boyut ve marka ile Raid0 yapacağım, yardım ve görüşleriniz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 8mb ön bellekli 7200rpm:http://www.wdc.com/tr/products/products.asp?driveid=254 ve
    16mb önbellekli 7200rpm:http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=2d1099f4fa74c010VgnVCM100000dd04090aRCRD#tTabContentSpecifications
    olan iki hdd ile raid 0 yapıp windowsu(win7) buraya kurmak istiyorum. Veri güvenliği sorun değil benim için çünkü 3. bir hdd daha var elimde ve kaybolmaması gereken şeyleri oraya atıyorum.
    1. performans getirisi nasıl olur bu şekilde(sistemime "sisteme göz at"tan bakabilirsiniz)
    2. ise nasıl raid yapıldığını bilmiyorum(yıllardır duyarım fakat ilk defa yapma şansın doğdu)
    bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim...

Edit: Ve sonuçlar resimlerde...
    Gerçekten elimdekilerle iyi bir performans yakaladığımı düşünüyorum. Gerçi diskleri ayrı ayrı testlerim biraz değişken oldu. Çünkü disklerim en az 1.5 yıldır format yememişti ve yoğun olarak da kullanılmışlardı. Disklerin gerçek okuma performansları birbirine yakın ve 70-75mb okuma değerlerine sahipler. Ayrıca diskleri en az 2.5 yıldır kullandığımıda söylemeliyim. Şu an için tek şikayetim seagate in sesi, önceden wdye kuruluydu windows ve o sessiz bir disk, şu an raide kurulu olduğu için bazen gürültülü çalışabiliyor disk. Ben raidden memnun kaldım açıkcası.
    Ayrıca disklerden biri 1.5g(sata1) diğeri ise 3g(sata2) olmasına rağmen sorunsuz çalışıyorlar. Eğer raid yaparken hangi yolları izlediğimi öğrenmek isteyenler varsa buraya yazabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 5 Eylül 2010; 16:52:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

raid için aynı model hdd lere ihtiyacınız var.

Raid 0 da aynı ne markanın ne de boyutun çok önemli olmadığını okumuştum, sadece hızlarının birbirine yakın olmasını öneriyorlardı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

raid için aynı model hdd lere ihtiyacınız var.

Raid 0 da aynı ne markanın ne de boyutun çok önemli olmadığını okumuştum, sadece hızlarının birbirine yakın olmasını öneriyorlardı...

+1

stabil olması için aynı model öneliyor ama 1 tb ile 250 gb tı bile yaparsın

disklerin fena sayılmaz ama iyi disk ile raid 0 ssdlere yaklaşıyor.
  • Saol celalcaner2 , evet ekstra görüşleri ve nasıl yapılacağını da almak isterim...
  • İmzamdaki konular ilgilnizi çekebilir..
  • hocam söyle bi örnek veryim yaşadığım olay 2 tane aynı disk aynı model aynı seri diski raid 0 yaptık xp kurduk 39 dakikalık geçen yeri tam 6 dakikada geçti normal tek hdd ile 11 ile 12 dakika sürerüyor hdd nin veri aktarımı hızlanıyor pc nin açılması hızlanıyor oyunlardaki bekleme süresi azalıyor çünkü bütün yazılım sonuçta dönüp dolaşıp hdd nin üzerinden geçiyor onun için raid 0 yapmanı mutlaka tavsiye ederim
  • Raid 0 da disklerden biri pert olursa tüm veriye elveda dersiniz.Ayrıca Raid 0 yapınca veri eklendikçe performansı tek disk performansının da altına düşebiliyor.Tabi bir diskiniz daha var onda yedekleme yaparsanız o zaman sıkıntı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • raid 0 da veri kaybı riski var ama diske veri kaydedince yani ekleyince diskin performansı falan düşmüyor bizde öyle bişi olmadı habire oyun indirdik film kopyaladık oyun yükledik ama hız aynı
  • Bu aralar formatı erteledim, fakat raidi yapacağım zaman önce yapmadan tek tek hdtune perflarını ardından da raidli perf. atacağım. Böylece insanlar farklı marka ve boyuttaki hddlerdeki raid performansını da görmüş olur(Benim iki diskinde performansları birbirine çok yakın, o yüzden sanırım çok sorun yaşamayacağım).
  • halen yapamadınızmı merakla sonuçlarınızı bekliyorum
  • 10 gün içinde kısmetse...
  • kısmetse göreceğiz inşallah
  • Merhabalar. weneorn öncelikle Raid 0 da disklerin boyutu ve markası önemli değil. Benim elimdeki disklerin hepsi aynıydı onun için yaptım ama farklı takarak da olduğunu gördüm.
    İkinci olarak Raid 0 yapacaksanız raid harici başka bir disk takmamanızı öneririm. Çünkü Raid ile artan hız, ayrı taktığınız diğer single diske uymak için hızını düşürür. Yani istediğiniz performansı alamazsınız (denendi).
    Raid yapacaksanız Stripe size 64K optimal değerdir tavsiye ederim. Bazı forumlarda 32K dese de oyunlarda çok kasılıyor. 64K da daha rahat çalışıyor. Bir de Raid yaptığınızda Güç seçeneklerinden diskleri kapatma olayını iptal etmeniz yararlı olacaktır. Çünkü Raid yapınca uykudan tüm diskler aynı anda uyanamazsa çakılıyor ve kapatıp açmanız gerekiyor.
    Şimdilik bu kadar. Raid 0 her ne kadar güvenli olmasa da performans için değer.
  • Fakat 3. disk bende sadece depolama amaçlı olacak, işletim sistemi ve bütün kurulum vb gibi şeyler raidde olacak. Zannedersem böyle bir sorun olmaz. Diğer dediklerin ise genel kanaat o yönde, ben de uygulayacağım...
  • Sonuçlar birinci mesajda...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.