Şimdi Ara

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.803
Cevap
96
Favori
308.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @yuxeses Pioneer kullanmadığım için bilmiyorum ama bir araştırın. Yada nasılsa lepai'yi alacaksınız denersiniz hoparlör konusunda en kötü ona göre hareket edersiniz. :)

@yavuzazgin Maalesef alamadım. Stereo amfiyi bir arkadaşımdan almıştım denemek için kafamdaki bağlantı olmayınca da başka bir şeyde denemedim açıkçası. Kablo sök tak olayından dolayı stereo amfi olayını erteledim. Önce avr'yi değiştirirm ondan sonra stereo amfi alırım diye düşünüyorum.
  • 60" plazma aldım.. 50" plazma vardı memnundum panasonic vardı.. Geçen gün artık tr ye plazma tv gelmeyecegini duydum... 2013 son gelenler gelmiş (panasonic ve lg) daha sevkiyat olmayacakmış zaten plazma da kalmadı hiçbir firmada.. Tek tük işte... Bende şansa 3D smart tv 60" plazmayı çok uygun fiyata buldum hemen aldım.. LG aldım bu sefer.. Bunu gittiği kadar kullanırım artık 70" falan denk gelmesse :)

Tv sehpası değişecek... dün ikea ya gittim tv sehpası almak için , resimde görülen anfinin altındaki siyah sehpayı aldım... tv için almayı unuttum Eve gelince aklıma geldi... hafta içi gidip aynı renkte tv sehpası alıcam..

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

• Devian kullanıcısına yanıt
    tv niz hayırlı olsun lg nin bu plazması tam bir f/p ürünüdür peynir ekmek gibi gidiyor zaten... duvar kağıdınız çok hoş tam duvar ünitesi ile kapatmak haksızlık olur diye düşünüyorum bence hazır bir şeyler alacağınıza adam akıllı bir cizim yapıp mobilyacıya yaptırsanız çok daha iyi olur tv duvara asılı aşşağı kısma mobilya gibi hepsini içine yerleştirebileceğiniz ayrıca frontlarlar bence çok yakın gibi duruyor hem bir subda fena olmaz bu sisteme ayrıca tüm cihazları avr ye girip oradan mı çıkış verdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

tv niz hayırlı olsun lg nin bu plazması tam bir f/p ürünüdür peynir ekmek gibi gidiyor zaten... duvar kağıdınız çok hoş tam duvar ünitesi ile kapatmak haksızlık olur diye düşünüyorum bence hazır bir şeyler alacağınıza adam akıllı bir cizim yapıp mobilyacıya yaptırsanız çok daha iyi olur tv duvara asılı aşşağı kısma mobilya gibi hepsini içine yerleştirebileceğiniz ayrıca frontlarlar bence çok yakın gibi duruyor hem bir subda fena olmaz bu sisteme ayrıca tüm cihazları avr ye girip oradan mı çıkış verdiniz?

hocam oturacagım evi mutait aldı yıkıldı yapılıyor şu an... bunda geçici oturuyorum bunu kiraya verip asıl oturacagım eve geçicem 7-8 ay sonra... onun için hazır alıyorum yoksa en yakın arkadaşım mobilya üretimi yapıyor... istediğim mobilyayı istediğim tasarımı mal oluş fiyatına yaptırırım.Bu evden çıkarken elektronikler hariç geri kalan her şeyi bırakacam.. O yüzden hazır almak benim için en mantıklısı şu an... Tek yaşıyorum zaten o eve geçerken nişanlım artık kendi begendiği seyleri alır beraber seçeriz veya neyse... Tv nin tam karşısında L koltuğum mevcut , frontları o yüzden öyle koydum.. oturdugumda tam sagımda ve solumda kalsınlar diye.

• teşekkürler arkadaşlar,

dün cepten video hazırlayıp koyacaktım, kayıt yaptım fakat galiba tamamlanmadan ekrandan çıktığım için olmadı, en kısa zamanda yine hazırlamaya çalışacağım
    60'' tv ile sinema keyfi mükemmel olsa gerek :)

güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

60'' tv ile sinema keyfi mükemmel olsa gerek :)

güle güle kullanın

eyw hocam , yıllarca projeksiyon kullanan birisi olarak inan bana küçük geliyor bu bile.2x2 perde de bir kere gözün alışınca daha bütün tv ler kesmiyor.
    anlıyorum ben sizi tv yi genelde projeksiyon dan izlerim 180*180 hiç bir tv beni kesmiyor
  • quote:

anlıyorum ben sizi tv yi genelde projeksiyon dan izlerim 180*180 hiç bir tv beni kesmiyor

aynen öyle.. güzel bir optoma projeksiyonum var ama 1280x720 çözünürlüğü artık yetmiyor.İyi bir full hd projeksiyon alana kadar bununla idare edicez :)
    daha önce optoma kullandım güzel cihazdır ama size tavsiyem gün içinde aktif kullanacaksanız; lg led projeksiyonlara bakmanızı tavsiye ederim benim kullandığım bir önceki serisi full hd modelide var konu başlığı forumda olması gerekiyor araştırmanızı tavsiye ederim
  • quote:

daha önce optoma kullandım güzel cihazdır ama size tavsiyem gün içinde aktif kullanacaksanız; lg led projeksiyonlara bakmanızı tavsiye ederim benim kullandığım bir önceki serisi full hd modelide var konu başlığı forumda olması gerekiyor araştırmanızı tavsiye ederim

gün içinde kullanmıyorum hocam , tam karanlık ortamda sadece geceleri kullanıyorum , sadece film izlemek için.Dizileri vs tv de izliyorum.Sadece film.
    o zaman lambalılar elbette daha iyi seçim olur
  • Uzun zamandır aradığım Sansui S-U serisinin S-81 U modeline bugun kavuştum.Aslında aradıgım bunun ağabeyi olan S-820U modeli idi , ama 2 inç küçük olan kardeşini buldum... Görür görmezde aldım zaten... Küçük dediğime bakmayın 1 metre boyu var.. Fisher kolonlarım yanında ufak kaldı... Tr de böyle nadir olan modellere rastlamak zorken kaçırmak istemedim.1970 model. 2 adet 25 cm bass sürücüsü var yalnız basslardan 1 ' er tanesi pasif radiator bass a sahip.Çok bilgim yok okudugum kadarı ile bass frekansını yükseltiyor pasif olanlar.Mıknatıslı olanlar ise düşürüyor... Böylece sanırım daha dengeli bir ses'e sahip oluyor kısık veya yüksek volume de... Emin değilim iyi bilen varsa açıklarsa memnun olurum.Şurda ingilizce anlatmış

www.centerpointaudio.com
    How Passive Radiators Work -All About Passive Radiator Speakers
    http://www.centerpointaudio.com/PassiveRadiators.aspx

Kolonlar çok temiz.Bütün fabrika etiketleri seri numaraları kagıt olarak arkasında hala duruyor... 160w güce sahip. Tizler ve midler çok başarılı öyleki ekolayzır ı direk kapadım ihtiyacım olmadı.Ama tok bass konusunda kısık sesde o kadar iyi performans aldıgımı söyleyemem.Anfiden sesi yükselttiğimde hoparlorler resmen evrim geçiriyor... Anladıgım kadarı ile gerçek performansını yüksek volume de veriyor.Tabi birde çok yakınım kolonlara 2 metre uzagımda duruyorlar... Onunda etkisi olabilir.

S-81U 1970

Woofer.............................. 10" Cone-Type
    Midrange........................... 4" Cone-Type
    Tweeter............................. 2.5" Cone-Type
    Passive Radiator................. 10" Cone-Type
    Maximum Input Power......... 160w
    Impedance......................... 8 ohm

Birde AROP (auto-reset overload protector) varmış içinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 5 Aralık 2014; 2:45:01 >

hayırlı olsun, çok temiz görünüyorlar
  • Bi hayli gösterisli görünüyorlar. Güle güle kullanin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • retronun dibi olmuş ama çok da güzel olmuş. hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

maDVR codec i yaklasık 5-6 aydır dooms ve avs forumda okuyarak setup ettim, kendimce ince ayar cektim, bu işte biraz bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum...

ilk önce gereken iyi bir pc, artık eskisi gibi ortalama pc ile güzel görüntü almak biraz zor...amd bu işte biraz daha iyi zira opencl performansı nvidia ya göre baya üstün, kendimden örnek verirsem su an bende 7870xt ekran kartı ve gtx680den daha iyi bir performansı var opencl de madvr ile...

ilk olarak gereken programları yazalım;
    mpc-hc( lav filter kendiliğinden geliyor zaten)
    madvr
    reclock

yukardaki programların 32bit versiyonu tercih edin herzaman...

bütün programları acıklamaları dikkate alarak kurun...

mpc option kısmına girip auto load subtitle untick yapın...
    internal filter kısmına girip bütün hepsini untick yapın...
    daha sonra external filter kısmına girip sırasıyla "lav video decoder, lav audio decoder ve lav splitter" preferred yapın...
    output kısmında video renderer madvr, audio renderer reclock secin...

reclock refresh rate ile video frame arasında baglantı kurmaya yarıyor, örnek verirsem tv yi veya pj yi 24 fps olarak ayarladınız, film de 24fps olsun, tv veya pj 23.997 gibi bir refresh rate de calısabiliyor, işte reclock burada devreye girip 24fps film cok az yavaslatarak ikisinin esitlenmesini, böylece frame kaybı yasamanızı engelliyor...

lav video ayarlarında iyi bir işlemciniz varsa size tavsiyem software decoder seceneğini kullanın, hardware acceleration herzaman görüntüde kayba ve gpu üzerinde gereksiz yüke sebep verebiliyor...

lav audio kısmını ister bitstream yapın ister software pcm decode yapıp amfiye öyle yollayın( ben decode yapıp yollamayı tercih ediyorum, reclock ile wasapi renderer kullanıyorum, amfide dts-hd vs yazmasını istiyorsanız bitstream yapın tercih sizin, ancak araya windows mixer sokarsanız 16bit ile yasamak zorunda kalırsınız( gerci filmler 16bit oluyor genellikle)

işin en önemli kısmı film htpc de oldugundan, filmler yuv formatında, yuv:rgb dönüşümü yapılıyor...onun için ekran kartınız masaüstü ayarlarının rgb full( 4:4:4) olarak ayarlı olması gerekiyor ki gpu herhangi bir dönüştürme işine karışmasın, bütün dönüştürme işlemleri madvr üzerinden yapılsın, eski nvidia kartlarında (gtx580 dahil) bu hack ile yapılıyordu ancak su anki durumu bilmiyorum...kartınız amd ise direk secebiliyorsunuz...

bundan sonra tv ve madvr ayarlarını yapacaksınız burda iki alternatifiniz var;bir film acıp ekrana sag tıklayın, filter kısmından madvr ayarlarına girin...
    1-madvr ve tv/pj yi 16-235 olarak ayarlayın, böylece ilk basta yuv olan film rgb full e madvr tarafından cevrilecek, full rgb den limited rgb ye madvr tarafından bir cevirme işlemi daha uygulanacak ve tv ye aktarılacak( filmler 16-235 cekildigi için ben bunu tercih ediyor, araya ekstra bir cevirme işlemi daha giriyor, mutlaka bir miktar kayıp olusacak ancak bu işte en iyisi madvr oldugundan bu kaybı görmeniz cok zor)
    2-madvr ve tv yi 0-255 olarak ayarlayın, burada yuv olan film full rgb ye madvr tarafından dönüştürülecek ve tv ye aktarılcak, baska bir dönüştürme işlemi yok, ancak burdada btb-wtw oluyor, söyleki 16 olan siyah değeri 0 a indirgeniyor, siyahlar biraz daha washed out dediğimiz bir görüntüye bürünüyor..

madvr articifial removing ayarlarında debanding low/high olarak ayarlayın..
    chrome upscaling bicubic 75 ar cogu kişi için yeterli, bunun bir üstü jinc3 ar, su an için en iyisi nnedi3 32 olarak ayarlamak...( yuv 4:2:0 olan görüntünün rgb 4:4:4 dönüştürülmesinde kullanılıyor, eger tvniz chroma 4:4:4 destekliyorsa film modunda etkisini görürsünüz, aksi halde ki benim pioneer 428xd 4:2:0, optoma hd25e 4:2:2 chroma destekli film modunda, 4:4:4 olan görüntü daha sonra tv/pj nin işlemcisi ile desteklenen chroma ya dönüştürülüyor)
    luma upscaling jinc3 ar olmalı ( 1080p olmayan görüntü upscale yapılırken devreye giriyor, 1280x720 film örneğin bu upscaler ile 1920x1080 dönüştürülüyor, nnedi luma double kadar basarılı değil)
    luma doubling nnedi3 32 olmalı ( 1080p dısında izliyorsanız etkinleşir, örneğin 1280x720 film doubling yaparsanız luma ilk önce 2560x1440 upscale yapılacak, tv 1080p ise luma downscaling ile 1920x1080 yapılacak, luma doublinging upscale konusunda oppo dan daha iyi oldugu söyleniyor, ama sony wv1000 4k kadar iyi değilmiş upscale konusunda, okadar da olur)
    luma downscaling ct ar ll olmalı ( örneğin tv niz benimki gibi 1024x768 ise, 1080p film bu downscaler ile görüntüye dönüştürülüyor)...
    dithering error diffusion option 1 vey 2 olabilir..
    trade for quality seceneginde hepsi untick olacak...

bu ayarlar dedigim gibi iyi sistem ile mümkün, bunlardan biraz feragat etmek gerekirse ilk öncelik chrome upscaling, sonra luma doubling, dithering, debanding seklinde olmalı...

aklınıza takılıp sormak istedikleriniz varsa fırsat buldukca cevaplamaya calısırım, avsforumdaki ve dooms forumdaki baslıklarada bakabilirsiniz daha fazla detay için, özellikle madvr için dooms forums daki baslık cok bilgilendirici, 1000 küsür sayfa, ben çoğunu okuyup yukardaki bilgilere ulastım, ama muhakkak ki atladığım yerlerde var...

ayarlar için teşekkürler aslında resimli şekilde anlatırsanız çok daha açıklayıcı olur ben reclock kullanmıyorum madvr 'nin ayarlarında zaten o ayar var hocam ?

ben burdan yapıyorum görüntü modlarını ekleyince zaten frame rate'i kendi ayarlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 5 Aralık 2014; 13:35:22 >

• yok hocam reclock ayarı madvr ayarı ile farklı, madvr de ki ayar su, normalde masaüstü 60fps de calısıyor, film 23.976 veya 24 fps mesela, sen masaüstünü manuel 23 veya 24 fps ye ayarlayacagına madvr otomatikman o fps degerine switch ediyor...

reclock ise sunu yapıyor, siz masaüstünü 24 fps bile ayarlasanız bunu 24.001, 23.999, 23.997 gibi bir degere ayarlıyor ekran ve windows...reclockta 24.000 fps olan film sizin masaüstü degeriniz 24.001 ise örneğin, onbinde bilmemne hızlandırarak buna senkronize ediyor...

mpc de video acıkken( madvr yüklü olmak kaydıyla) ctrl+j tusuna basarsanız bir menü cıkıyor, orda en üsteki masaüstünün mevcut fps degerini veriyor, onun bir altındaki olması gereken deger, fimin fps degeri ise 7. sıradaki movie yazısının oldugu yerde olur...

mesela benim laptop masaüstü windowsta 1366*768 60hz olmasına karsın real değeri 59.70458 gibi bir değer.siz mesela masaüstünü 24hz ayarlasanız bile bu tam 24.00000fps olmayacaktır, 24.001 olabilir, 23.997 olabilir vs vs...

• @devian hayırlı olsun yeni hoparlörlerin.
    Oldukça temiz kalmışlar.
    Ancak zamanının klasikleşmiş hoparlörlerinden değiller malesef. İmkanın olursa sadece hoparlör üretmiş firmaların o dönemlerden kalmış serilerini bulabilirsen çok daha iyi ses alırsın. JBL-ALTEC LANSING-VMPS-ADVENT-POLK-INFINITY-KLIPSCH- vb gibi markalar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

@devian hayırlı olsun yeni hoparlörlerin.
    Oldukça temiz kalmışlar.
    Ancak zamanının klasikleşmiş hoparlörlerinden değiller malesef. İmkanın olursa sadece hoparlör üretmiş firmaların o dönemlerden kalmış serilerini bulabilirsen çok daha iyi ses alırsın. JBL-ALTEC LANSING-VMPS-ADVENT-POLK-INFINITY-KLIPSCH- vb gibi markalar....

teşekkürler , biliyorum evet klasik serilerden değil daha 3-5 aylık mazim var klasik hifi konusunda yavaş yavaş çıtayı yükselticem umarım.En yakın arkadaşlarımdan biri Amerikada pilot , gelip gidiyor türkiyeye ona getirtmeye başlayacam yakında.Şimdi ondan Jbl L-100 ve klipsch kg2 istedim.Aralık 10 da christmas sebebiyle gelicek buraya bulursa getirecek.. Bulamassa yaza artık... O klasikleşmiş serileri Tr den almak akıl karı değil en yazikki.. Amerikada 500 dolara satılan şeye burda 4-5 bin tl istiyorlar.. Bakalım yavaş yavaş :)

@turushanovgu @spor911 @indigo_blue teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.