Şimdi Ara

uyduların subwoofera bağlanması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar her uydu iki kablo ile bağlanıyor. ama kabloların hangi bölmeye takılacağını kestiremedim. nasıl takarsan tak ses geliyor. yani sağdaki kablo ile soldaki kabloyu yer değiştirnce ses her iki şekilde de geliyor. sorun olur mu. sistem jamo i300

• Dostum şurdan yola çık renksiz kablo herzaman - kutuptur bu şekilde bir mantık yürüterek takabilirsin girişlerde yazmalı bence + yada - şeklinde...Eğerki kutup belirten simgeler yoksa ve kabloda renk ayrımı yoksa 2 kanal iletken kablo varsayar beğendiğini istediğin yere takarsın bir sorun olmaz
  • genel olarak siyah-kırmızı şeklinde ayrım mevcuttur hoparlör sarımına göre renk kodlanır. tüm uyduları aynı yönde olacak şekilde bağlayınız. (uydularda + işarei olan taraf kırmızı sub çıkışlarına bağlanacak şekilde ayarlayınız)
    bu tüm hoparlör konlarının ve sub ın konunun birlikte hareketini sağlar. ters bağlantı yaparsanız konlar arasında faz farkı oluşturur -biri inerken biri çıkar- buda düşük frekanslarda kayba yol açar.
  • üzerinde çizgi olan kabloyu kırmızıya bağladım, ama siyaha da bağlasam sorun olmuyor, yani ses geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 19 Eylül 2008; 0:18:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: coupant

üzerinde çizgi olan kabloyu kırmızıya bağladım, ama siyaha da bağlasam sorun olmuyor, yani ses geliyor.

ters bağlantı kaybını normal bir kulak zor ayırır bu genel olarak audiophil ler için önemlidir. siz o şekilde tüm çizgililer aynı renkli girişe bağlayarak kullanınız.

ters olsa dahi sadece sub ile uydular arası faz farkı olur yüm uydular aynı fazda hareket edecektir.

edit: uydulardan birini sökme şansınız varsa içindeki hoparlör üzerinde bağlantı yerinde + işareti mutlaka vardır bu taraf kırmızıya bağlanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 19 Eylül 2008; 0:26:02 >
  • kullanım klavuzunda kırmızının + işareti olduğu belirtilmiş. kırmızıya boyalı yer de var hem uydu hem de wooferın arkasında. ben hangi kablo artı onu anlayamadım. üzeri kesik kesik gri çizgili olan kabloyu kırmızıya bağladım. kullanım kılavuzunda da bağlantı şu şekilde gösterilmiş.

• kablo da şu şekilde. şimdi hangisini kırımızıya bağlayayım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam o zaman uyduda kırmızı uç belliyse sen boşuna soruyorsun o zaman uydunun arkasındaki kırmızı sub un arkasındaki kırmızıya, siyah siyaha bağlanacak.
    kablodaki çizgili ve çizgisiz hat hattın kablonun takibi zor olacağından + - karışmamasını sağlamak için yapılır.
    yani bu olur;
    uydukırmızı------ kablo cizgili taraf-------- sub kırmızı
    uydusiyah--------kablo cizgisiz taraf------- sub siyah.
    tam tersi de olur. önemli olan uydu-sub renk bağlantısının tutması.
  • Kelemin abi vermişin cevabı benlik bişey kalmamış yazdım gönderdim benden önce belirtmişin büyüğümüze her zaman saygılıyız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 19 Eylül 2008; 0:45:01 >
  • tersi de olsa oluyo yani. ben de illa çizgili kırmızı veya siyah zannediyom. onun için sordum. teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: speedy35

Kelemin abi vermişin cevabı benlik bişey kalmamış yazdım gönderdim benden önce belirtmişin büyüğümüze her zaman saygılıyız

Sende sağol Özgür.
  • Eyw abi az şey öğrenmedik senden de bilgimiz olduğu sürece bişeyler karalıyoruz işte

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: speedy35

Kelemin abi vermişin cevabı benlik bişey kalmamış yazdım gönderdim benden önce belirtmişin büyüğümüze her zaman saygılıyız

Sende sağol Özgür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.