Şimdi Ara

Ütopya yazmanın incelikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ödevim için korku ütopyası yazmak istiyorum.nelere dikkat etmeliyim ? inceliklerini belirtirseniz sevinirim

• Bir kere korku utopyasında yani distopyada, vatandaşlar yada korkutulan insanlar korkurulduklarinı bilmezler.

Yani onlar için mevcut iktidar , onları koruyandır ve onlara en iyi yaşamı sunandır.

İnsanları uyusturacak maddeler sıkça kullanılır.

Veya dünyadaki tüm kötülüklerden arınmış bir cennet adası olur, ve belirli aralıklar ile aralarından bazılarını oraya gönderirler yani bununla motive ederler.

Vs
    Vs

Sen bence burada yaz birşeyler.

Biz eleştirelim hem eğlen hem öğren.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Distopik bir toplum otoriter - totaliter bir devlet modeli ya da benzer bir başka baskıcı sistem altında karakterize edilir.

Popüler olanlardan Açlık Oyunları, Cesur Yeni Dünya ve 1984 kitapları örnek verilebilir.

Az önce Eski Koltuklar diye bir kısa film izledim. Doğrusu pek beğenmedim ama fikir edinmeniz açısından önerebilirim.

• sosyal mesaj kasmıyorum fakat türkiye'nin son 10 yılı iyi bir ilham olabilir.
  • Ütopyanın illa gelecek temalı olmasına gerek yok. Vampirlerin kol gezdigi orta çağ zamanlarıyla ilgili birsey kulağa hoş geliyor mesela

• özgün olmaya dikkat et. ütopya senin ütopyan olsun
  • Bence de türkeyenin son hallerinden ilham alabilirsin.Özellikle savunma ve şiddet bazlı olaylardan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.