Şimdi Ara

Ustalar Animelerini Nasıl Arşivliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arşivcilikte en önemli şeyin düzen olduğunu düşünüyorum. Ne arşivlerseniz arşivleyin; bu ister dvd filmler olsun, ister kitap dergi olsun, ister data olsun, düzenli olması gerek. Bakalım bizim arşivcilerimiz animelerini nasıl arşivliyor? Bu arada ben de yeni aldığım 2TB hdd için birkaç taktik alabilirim.

Birkaç şey denedim ama hiçbirini tam anlamıyla uygulamadım.

1) "İsim + (Orjinal İsim)" olarak tüm seri ova ve movieları tek klasör içinde klasörlemeyi düşündüm.
    Ör: Fullmetal Alchemist (Hagane No Renkinjutsushi) veya tam tersi Orjinal İsim + (İsim)

2) Daha sonra dosya formatıyla ilgili bilgiler eklemeyi denedim.
    Ör: ss: softsub, fs: fansub(hard), da: dual audio, 720p 1080p vs gibi. Hatta encoder gruplarını da yazmayı düşündüm KAA AHQ AnimeOU gibi ama sonra bu uzadıkça uzar dedim.
    Fullmetal Alchemist [da-ss-mkv], Afro Samurai Resurrection [ss-mkv-720p], K-ON!! [fs-mp4-720p]
    Yinede çok uzadı ve karışık göründü. Açıkcası gözüme iyi gelmedi. Fakat 6 yıldır Anime ile içli dışlı olmama ve 500gb üzerinde arşive sahip olmama rağmen daha Anime List oluşturabilmiş değilim bir türlü oturtamadığım düzen yüzünden.

3) Tüm movieları serilerden ayırmanın yanında Ova ve serilere bağlı movieları bağlı oldukları serilerden ayrı klasörlemeyi düşündüm. Ör:
    /Anime/Fullmetal Alchemist/
    /Anime/Rurouni Kenshin/
    /OVA & Movies/Fullmetal Alchemist - Conqueror of Shambala/
    /OVA & Movies/Rurouni Kenshin - Trust and Betrayal/
    /OVA & Movies/Rurouni Kenshin - Requiem For Patriots/

Bir bütünün parçaları olan şeyleri ayırmak pek ilgimi çekmedi. Çünkü bu sefer 13+1 şeklinde olan ve kesinlikle iki bölümün arasında izlenilmesi gereken OVA'ları da Serilerden ayırmış olacaktım. Ör: Elfen Lied

4) Bir seriye bağlı olan tüm OVA ve Movieları da aynı klasör içinde klasörlemeyi düşündüm. Ör:
    /Anime/Dragon Ball/Dragon Ball Episodes/
    /Anime/Dragon Ball/Dragon Ball Z Episodes/
    /Anime/Dragon Ball/Dragon Ball GT Episodes/
    /Anime/Dragon Ball/Dragon Ball Z Movies/
    /Anime/Dragon Ball/Dragon Ball Z Specials/

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Alan bölümlendirmeyi düşünmüyorum şu anda. Hepsi bir arada dursun diye 2 TB aldım zaten. Bölümlendirirsem bir anlamı kalmaz.

*İsimlendirme konusuna en çok takılmış durumdayım çünkü şu anda kimisinin ingilizce adı yazıyor Darker Than BLACK, Grave of the Fireflies gibi. Kimisinin de Japonca adı yazıyor Muteki Kanban Musume, Nabari No Ou, Okusama Wa Joshikousei gibi. Fakat Grave of the Fireflies'ı "Hotaru No Haka" olarak bilemem ben. Çünkü "Grave of the Fireflies" olarak öğrendim. Ama Okusama Wa Joshikousei'i de "My Wife is a High School Girl" olarak yazmam itici gelir. Şu anda en çok takık olduğum bölüm burası ve en çok tavsiye ve görüşe ihtiyacım olan yer de burası.

Diğer arşivciler de kendi kurdukları sistemi anlatırlarsa sevinirim.

• Anime&Çizgi/Aoi Bungaku/[Masterpiece]_Aoi_Bungaku_-_01v2_[720p][C28BA1A9] felan diye gider.
  • 1 tb harici var. Ama bunu arşivlemek için kullanmıyorum. Paylaşımlarda kullanıyorum. Dizi, film, anime vs. ne olursa olsun haricide arşiv yapılmaz. En kaliteli dediğimiz markaların bile bozulma riski var. O yüzden her zaman dvd diyorum.

Maxell veya Verbatim marka dvd kullanıyorum. Cd çantalarım var. Her çektiğim dvdye numara veriyorum ve çantaya sırasıyla yerleştiriyorum. Dvdye çektiğim animeler için de excel'de liste yaptım. Listede anime adı, bölüm sayısı, türü, dvd numarası şeklinde.

Ara ara dvdye çekin derim. En sağlıklısı da bu şekilde. İnsan yapımı sonuçta. Hdd bozulduğunda, silindiğinde o büyük arşiv kaybı acısını yaşamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 5 Eylül 2010; 15:41:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

1 tb harici var. Ama bunu arşivlemek için kullanmıyorum. Paylaşımlarda kullanıyorum. Dizi, film, anime vs. ne olursa olsun haricide arşiv yapılmaz. En kaliteli dediğimiz markaların bile bozulma riski var. O yüzden her zaman dvd diyorum.

Maxell veya Verbatim marka dvd kullanıyorum. Cd çantalarım var. Her çektiğim dvdye numara veriyorum ve çantaya sırasıyla yerleştiriyorum. Dvdye çektiğim animeler için de excel'de liste yaptım. Listede anime adı, bölüm sayısı, türü, dvd numarası şeklinde.

Ara ara dvdye çekin derim. En sağlıklısı da bu şekilde. İnsan yapımı sonuçta. Hdd bozulduğunda, silindiğinde o büyük arşiv kaybı acısını yaşamayın.

320 Haricimi dahi almadan önce haricim yoktu ve bende DVD'lere çekmek zorundaydım yeni serileri indirebilmek için. Artık DVD'e 1 gram güvenim kalmadı. Sadece 2x 4x gibi hızlarda yazdırmama, Verbatim ve Philips dvdlere yazdırmama ve yazdırma sonrası veri denetimi yaptırmama rağmen (tek yazım kontrolle birlikte 20 dk alıyor neredeyse) daha çektiğim anda bozuk çekilen bölümler oluyordu. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum Nero'm cdli orjinal.

Mesela D.Gray-man diyelim. 103 tane bölüm var. Anca 5 DVD'ye sığdırılabiliniyor. Tek DVD'ye 20-21 bölüm attığımızı düşünelim. Tekrar kopyalama sırasında 19 bölümü sorunsuz kopyalıyorsa 1-2 bölüm için "Veri hatası: Döngüsel artıklık denetimi" diye ömrümden ömür yiyen bir hata alıyordum. Ardından bu tekrar kopyalayamadığım bozuk bölümleri internetten tekrar bulmam gerekiyordu. Hem büyük bir download ve uğraşı külfeti arz ediyor hemde torrentten indirdiysen aradan onca vakit geçtikten sonra 1 seed dahi kalmamış olabiliyor. Seriyi tekrar tamamlayana kadar canınız çıkıyor. Bunları bir kez iki kez değil birçok kez yaşadım ve gına geldi artık. Harddiske daha fazla güveniyorum.

• arşivimin h.bellek le birlikte hakkın rahmetine kavuşmasından beri 2 ayrı bellek kullanıyorum birinde sorun çıkarsa bir garantim olsun diye inşallah aynı anda ikisinede birşey olmaz

dvd derseniz isteyenler oluyor vermek zorunda kalıyorum geri dönmüyor kaybediyorum vs... en güvenilir yol benim için harici şimdilik
  • Anime arşivlemeye yeni başladım.Eskiden izleyip siliyordum ama sonra cdye yazma merakı başladı tekrardan başladım arşivlemeye.

Animelerim şurada

G:\Arşiv\Anime,Dizi,Film\Anime
    G:\Arşiv\Anime,Dizi,Film\Anime\Bleach
    G:\Arşiv\Anime,Dizi,Film\Anime\Bleach\bleach alt yazı

G:\Arşiv\Anime,Dizi,Film\Anime\Naruto
    G:\Arşiv\Anime,Dizi,Film\Anime\Naruto\Naruto Movies
    G:\Arşiv\Anime,Dizi,Film\Anime\Naruto\Naruto OVA

Usta değilim ama yazmak istedim.
    Manga Arşivlerim genelde , ondada durum böyle

G:\Arşiv\Resimler\Manga\Naruto
    G:\Arşiv\Resimler\Manga\Naruto\Naruto Special

Edit : Aynı zamanda isimlere bende çok dikkat ederim.(Klasör isimleri)
    Örneğin Manga arşivlerimde

FullMetal Alchemist FULL diye yazmıştım klasöre.İçime dert oldu hemen sildim.Aynı zamanda cilt isimleride öyledir.

G:\Arşiv\Resimler\Manga\Fullmetal Alchemist\Fullmetal Alchemist Cilt 1
    G:\Arşiv\Resimler\Manga\Fullmetal Alchemist\Fullmetal Alchemist Cilt 2
    G:\Arşiv\Resimler\Manga\Fullmetal Alchemist\Fullmetal Alchemist Cilt 3
    gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plunder -- 5 Eylül 2010; 18:16:45 >

• /Anime
    -/Dizi
    --/- <-Burada henüz izlemediğim seriler durur.
    --/~ <-Burada izlemekte olduğum seriler durur.
    --/+ <-Burada izlediğim seriler durur
    -/Film
    --/- <-Burada henüz izlemediğim filmler durur.
    --/+ <-Burada izlediğim filmler durur.
    -/OST

Dosyaları isimlendirme işine AniDB O' Matic bakar, otomatik halledeler. Şu kalıpta isimlendirir: BölümNo[GrubunKısaAdı].BölümünİngilizceAdı (Örn: 001[K-F].I`m Luffy! The boy who will become the Pirate King!.mp4) Seri klasörlerinin adı AniDB'de main title neyse odur, ama Japonca offical title da İngilizce ise onu kullanırım. Eğer bir serinin birden fazla sezonu, OVA'sı, TV Special'ı, filmi falan varsa hepsi tek bir seri klasörünün altında uygun isimlerde klasörlerde durur. Örn:
    /Fullmetal Alchemist
    -/2003.Fullmetal Alchemist
    --/1.Conqueror of Shamballa
    --/2.OVAs
    -/2009.Fullmetal Alchemist∶ Brotherhood

Ek olarak bazı animelerde TV yayınından sonra DVD'lerde çıkan ek bölümler oluyor. Bunları uygun izleme sırasına uyacak şekilde elle isimlendiriyorum. Örneğin Elfen Lied'de:
    10.0[@AHQ@].Infant - Saeugling.mkv
    10.5[@AHQ@].In the Passing Rain - Regenschauer.mkv
    (Grup isminin iki yanında yer alan @ işareti dosyalarla oynadığımı, daha doğrusu İngilizce dublajları içlerinden çıkardığımı gösteriyor, böyle bir manyaklık var bende de )
    Örneğin Code Geass'da:
    00.25[gg-THORA].mkv
    01.00[gg-THORA].The Day a New Demon Was Born.mkv
    06.00[gg-THORA].The Stolen Mask.mkv
    06.75v2[gg-THORA].mkv (Evet v2 durumu varsa AniDB O' Matic'im benim onu da yazıyor dosya adına :3 )

Arşiv listemi de yine AniDB O' Matic sağolsun otomatik tutmuş oluyorum şurada:http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=mylist&uid=313947 (Tüm listeyi görmek için next'lemeniz gerekiyor) Şu anda güncel değil ama liste, indirip AOM'dan henüz geçirmediğim bir sürü seri ve HDD'den sildiğim bir iki seri oldu :P

1TB'lık dahili HDD'de duruyor arşiv bu arada :P 1 yıl, belki biraz daha fazla oldu, şimdilik hiç bir sorun olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogion -- 6 Eylül 2010; 12:46:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AniDB O' Matic güzel birşeye benziyor ama Linux altında çalışabileceğinden şüpheliyim. Hatta ihtimal vermiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

AniDB O' Matic güzel birşeye benziyor ama Linux altında çalışabileceğinden şüpheliyim. Hatta ihtimal vermiyorum.

http://wiki.anidb.info/w/AniDB_O%27Matic
    ("How to make AOM work in Linux" var altta )

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogion

quote:

AniDB O' Matic güzel birşeye benziyor ama Linux altında çalışabileceğinden şüpheliyim. Hatta ihtimal vermiyorum.

Malesef işe yaramadı Wine ile dahi. Bir şekilde hata veriyor yüklemiyor. Herşeyi el ile hazırlamak zorundayım.

• quote:

/Anime
    -/Dizi
    --/- <-Burada henüz izlemediğim seriler durur.
    --/~ <-Burada izlemekte olduğum seriler durur.
    --/+ <-Burada izlediğim seriler durur
    -/Film
    --/- <-Burada henüz izlemediğim filmler durur.
    --/+ <-Burada izlediğim filmler durur.
    -/OST

Bunu bir deneme kararı aldım. İzlediklerim ve İzlemediklerim olarak ayırıcam. İsimlendirmeyi ise; bildiğim adları yazıp geçerim. Dosya ayrıntılarına girmeyeceğim.
  • İzlediklerin ve izlemediklerini ayırmak kafama yattı aslında.Bazen uzun seriler okurken/izlerken canım sıkılıyor.Bakıyorum arşive , hangisini okusam karar veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plunder

İzlediklerin ve izlemediklerini ayırmak kafama yattı aslında.Bazen uzun seriler okurken/izlerken canım sıkılıyor.Bakıyorum arşive , hangisini okusam karar veremiyorum.

Yaptıktan sonra gerçekten iyi birşey olduğuna karar verdim çünkü 40 tane izlemediğim seri ayırdım animelerin içinden 40-50 civarı da izlediğim seri varmış movieslar dışında daha tam yerleştirmedim tam sayıyı bilemeyeceğim ama sevdim bu şekilde ayırmayı. Özellikle Ubuntu kullanıyorsan al ver düzenle olayları gerçekten gözüme çok iyi göründü.

Ekran görüntüsünde eski "H:\" yeni "/media/H" içindeki indirdiğim tamamlanan serileri 2 TB WD ye aktarıyorum.
    Daha sonra WD içinde düzenliyorum yeniden.

Ustalar Animelerini Nasıl Arşivliyor?

• quote:

quote:

quote:

Malesef işe yaramadı Wine ile dahi. Bir şekilde hata veriyor yüklemiyor. Herşeyi el ile hazırlamak zorundayım.

Neden çalışmadı merak ettim ben de :/ Ubuntu'yu bir hafta önce kaldırmıştım, duruyor olsa kendim de bir bakardım. İstersen wine'ın development sürümü ile (1.3.2) (apt://wine1.3) dene bi.

Aslında bunlarla uğraşmana gerek yok, AOM'un browser üzerinden java ile çalışan, biraz daha yavaş, ama daha da ayrıntılı ayarlar yapabileceğin bir versiyonu var. WebAOM:http://wiki.anidb.info/w/WebAOM

• Bu liste oluşturucu benim arşivdeki animelerin isimlerini neyim değiştiriyor mu? Yukarıda öyle birşeylerden bahsettik? Yoksa sadece Listede ki isimleri mi oluşturuyor?
  • Sen öyle ayarlarsan eğer arşivdeki animelerin isimlerini, ayarladığın isim formatına göre değiştiriyor. Yani benim "BölümNo[GrubunKısaAdı].BölümünİngilizceAdı" formatım gibi sen de kendi formatını oluşturup programın onu kullanmasını sağlayabilirsin. Ama böyle bir ayar yapmazsan sadece listeye ekliyor arşivindekileri.
  • Onca Java yükledim ama Java olarak da çalıştıramadım. Ters birşeyler var bilmiyorum. Sanırım bırakıcam şimdilik uğraşmayı. Klasörleri düzene sokayım yeter, bölüm isimleri beklesin bi köşede.
  • hddlere güvenim olmaz oyüzden dvd ye çekerek arşiv yapıyorum. şuan 8 çanta full dolmuş durumda.
    Ayrıca bana göre en güvenli yöntem dvd ile arşivleme Hddlerin ne zaman göçeceği belli olmaz.Şuana dek dvdler bana 1 kere bile olsun sorun yaratmadı...
    gelelim nasıl arşivlediğime

herzaman aynı marka dvd kullanırım(cd çantasını açtığımda güzel gözüksün diye ) animeleri part part ayırdıktan sonra dvdlere çekerim üstüne orjinal ismini ve eğer funsub ise nerenin funsubı olduğunuda eklerim cd ye

örnek

<One Piece Part 1(1-40)>

<AnimeOu Funsub>

funsub değilsede sadece animenin ismini yazarım cdnin üstüne.
    Cd çantalarının üstünde numaralar vardır 1 - 2 - 3 diye
    1. çantada herzaman en çok değer verdiğim beğendiğim animeler durur
    2. çantada biraz daha az değer verdiğim animeler
    derken bu böyle azalır gider .

• Hiç farketmiyo benim için xD HDD sorunu yaşadığımdan arşivi arkadaşım devraldı. Ben izlediklerimi silmeden önce ona aktarıyorum
  • Manga arşivime okuduklarım okumadıklarım ongoing diye ayırdım.Olmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.