Şimdi Ara

Usr9108 wirless adsl modem sorunlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • HepsiBurada.Com'dan sipariş ettiğim USRobotics USR209108 125Mbps KABLOSUZ ADSL2+ MODEM , bozuk çıktı. Ne yaptıysam ADSL bağlantısını sağlayamadı. Konfigürasyon ekranında "hat yok" mesajı çıkıyor ve zaten ADSL ışığı da hiç yanmıyor. Aynı hattan emektar 3-4 yıllık USB modemimle hiç sorunsuz bağlanabiliyorum.

Kablosuz ağ bağlantısını da kendi adaptörünü kullanmama rağmen kesinlikle 125 mbps görmedi, 54 mbps'nin üzerine çıkmadı

Usb print server özelliği de her usb yazıcı ile çalışmıyor. Benim yazıcım canon mf5600 ve usb print server üzerinden çalıştırmayı başaramadım.

Öntanımlı userid ve şifresinin "admin" olduğu belirtiliyor oysa benimkinde bu değildi "user" di. Bunu keşfedene kadar bile saatlerimi harcadım. Ancak bu keşif pek işe yaramadı, zira user olarak ayar programına girdiğinizde diyagnostik dışında hiç bir ayar yapamıyorsunuz. Neden sonra arkadaki reset yuvasından tümüyle fabrika ayrlarına döndürüp (reset yuvasında 5 saniyeden çok 30 saniye kadar tutmanız gerekiyor bunun için) ayarları sıfırladım (bunu dsa uzun araştırmlar sonucunda kendim keşfettim)ve userid ile şifre admin oldu yeniden. böylece konfigürasyonunu yeniden yapabildim.

Yukarıda bahsettiğim şifre olayı, bende, daha önceden arızalanmış ve iade edilmiş bir modemin bana kakalandığı şüphesini uyandırdı, zira şifre ancak sonradan değiştirilebiliyor. Paketten çıkan kullanılmamış modemde öntanımlı user id ve şifre "admin" olması gerek. Oysa benimkinde bunlar değiştirilip "user" yapılmıştı.

Forum sayfalarında bu modemde voltaj düşüklüğünün adsl hattından kopmalara yol açtığını, uzunca bir süre yeniden bağlantı kurulamadığını da bu vesile ile okuyup öğrenmiş oldum. Ancak başka semtlerde de denedim ve hiç bir değişklik olmadı. ADSL ışığı hiç yanmıyor. Bağlantı olmasa bile bu ışığın en azından yanıp sönmesi, ya da en azın modem açıldığında, diğer ışıklarda olduğu gibi, kısa bir süre de olsa yanması gerekirdi. Ama bu hiç yanmıyor. Yalnız dün gece sanki bir ara bu ışık yandı. Bu nedenle hattaki bir voltaj düşüklüğü şüphesini de hala taşıyorum.

Ama sonuç değişmiyor, bu modemi aynen iade edip, gözümle görüp, deneyerek alabileceğim basit ve ucuz bir modem alacağım. Görüldüğü gibi, usb print server ve 125 mbps ve yanında verdikleri usb adaptör hediye olayına kandım, ama az tamah çok zarar verdi paramın yanı sıra, huzurumu da kaybettim.

Sonuç olarak bu modem hakkında övücü şeyler yazanlara şaşıyorum. Kesinlikle alınmaması gereken bir modem. Özellikle voltaj sorunu olduğu belli, forum sayfalarında var bunlar, o nedenle , Türkiye, hele hele İstanbul koşullarına hiç uygun değil. Bence piyasadan toplatmaları gereken bir modemi bir de oldukça pahalı bir fiyatla bize kakalıyorlar.

Yine de haksızlık etmemek adına bu sorunla daha önce karşılaşan ve çözümünü bilenler var ise paylaşırlarsa, (zira telefon hattına bağlanma dışında, yani hattan sinyal alma dışındaki , ethernet bağlantısı, kablosuz bağlantı, router, usb print server bağlantıs vs. diğer fonksiyonları çalışıyor), sorunun çözülebileceği ortaya çıkar hiç değilse.

Saygılarımla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZyXEL modem UPnP sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.