Şimdi Ara

USR 5461 A router ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar, geçen gün USR 5461 A router aldım. Aslında yapmak istediğim : laptobumda var olan internet bağlantısı (hotspot wireless) ile ilişkilendirip evdeki diğer bilgisayarlara router üzerinden dağıtım yapmak. Ama benim laptop internete wireless ile bağlanıyor hotspot ile bunu yapabilmem mümkünmü? şimdiden herkese teşekkür ederim sağolun.

• Merhaba,
    İstediğinizi yapmanız mümkün.
    Notebooktaki mevcut internet bağlantısını paylaştıracaksınız. Paylaşım sırasında paylaşımın yapılacağı ethernet kartı olarak notebookun kablolu ethernet kartını seçin. Routerda gerekli ayarı yapın. Sonra ethernet kablosu ile router ve notebooku bir birine bağlayın. Bu aşamadan sonra routera wireless olarak erişen bilgisayarların internete çıkması lazım.
  • kardeşim hemen deneyeyim çok saol..
  • ağ bağlantılarını birbirine paylaştıramıyorum yardımcı olursanız sevinirim :(
  • arkadaşlar resimde normal bağlantı şekli görülüyor ama ben modem yerine var olan wireless bağlantımı değiştirmeliyim nasıl yaparım ?

• quote:

Orjinalden alıntı: kalbim_nefretim
    ağ bağlantılarını birbirine paylaştıramıyorum yardımcı olursanız sevinirim :(

Paylaştıramıyorum derken kasdettiğiniz nedir? Hangi aşamada takıldınız? Ona göre yardımcı olmaya çalışayım.
  • quote:

/>

Resimde kablomodem yerine ilk mesajınızda bahsettiğiniz internete bağlı olan notebook gelecek ve notebook ethernet portu ile router WAN portunu bir birine bağlayacaksınız. İnternet paylaşımı ile router notebooktan otomatik IP alacak. Sonrasında routera bağlı cihazlarda routerdan otomatik IP alıp internete çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 27 Nisan 2009; 18:45:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim laptobun ethernet katından kabloyu aldım ve router e bağladım. Router ı gören diğer bilgisayarlarlarda başka bir işlem yapmam gerekiryormu ? böyle yaptım ama sayfayı açmıyor? Daha doğrusu ben laptobun wireless i ile ethernet'i ni birbirinede paylaştıramadım bunu nasıl yapacağım yardımcı olursan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalbim_nefretim -- 27 Nisan 2009; 18:50:57 >
  • Ağ bağlantıları bölümünde internete bağlı olan ağ kartının özellikler bölmüne girin. Aşağıda resimdeki ekran gelecek. Orada resim üzerinde internet paylaşımını nasıl yapacağınızı işaretledim. Orada 3. aşamada siz ethernet kartını seçeceksiniz. İşlem tamamlandıktan sonra sistem ethernet kartına otomatik olarak 192.168.0.1 IP numarasını atayacak. Bunu ilgili kartın IP'sine bakarak görebilirsiniz. Bu aşamadan sonra notebook interneti paylaşmış olacak.

• kardeşim Çok teşekkür ederim uğraştırıyorum seni ama sendeki özellikler bendekinden farklı nasıl olcak anlamadım

• Gönderdiğiniz resimde görülen ayar yeterlidir.
    Benim bilgisayarda ikiden fazla ağ kartı tanımlı olduğu için benim gönderdiğim resimde 3. kademede gösterdiğim ağ kartı seçimi çıkmaktadır. Sizde bir wireless birde kablolu ağ kartı olduğu için 3. kademedeki alan ayar bölümünde çıkmamaktadır.
    Yani özetle gönderdiğiniz resimde görülen mevcut hali ile ayar işlemi tamamdır.

Daha çok yardıma ihtiyacınız olursa ve elimden geldiği kadarı ile: ramazanyalcin (et) msn.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 27 Nisan 2009; 22:10:39 >
  • ...... yardımın için ilgin için teşekkür ederim Allah razı olsun.... kardeş dediklerini yapıyorum ama diğer bilgisayar tam bağlanacak ama bağlantı hemen gidiyor. routerin üstündede int bağlantısı ışığıda yanmıyor dediğin gibi ethernet bağlantısı otomatik olarak ip aldı ve ben bağlıyım internete routerde lan olarak laptoba başlı ama diğer bilgisayar giremiyor görüyr routeri bağlan diyorum tam bağlanıyor hemen yeniden kopuyor eğer yapabilecek bir şey varsa yardımını bekliyorum çok saol
  • koca sitede 1 kişi var helal olsun ya.......................................................................................................
  • notebook ile router arasındaki mesafe nedir kaç metre kablo kullanıyorsun? neyse sen bunu boşver

wireless ile notebook internete bağlı ise notebook' unun almış olduğu ip misal:192.1.1.10 ise
    sen router' i ethernetine bağlamadan evvel ethernetine elle aynı sıralamada bir ip ver mesela 192.1.1.11

bu durumda senin adı geçen router kablosuz ise galiba öyle. modeminin yapılandırmasında dhcp' yi kapat. yani bu durumda ne deniyordu bridge mode özelliği mi ne bunu kullanacaksın router' ında. böylelikle 192.1.1.11 ip sini router' in wireless' i ile kullandırabilirsin. soketlerini de kablolu kullandırırsın olur biter. dhcp' si de ethernet olmuş olur. galiba. tabi notebook' unun wireless' i çalışıyorken ve router' ın da notebook' una ethernet kartı ile bağlı değilken, her iki adaptörünün ayarlarına notebook üzerinden baktığında internet bağlantısını paylaştır özelliği çıkmaz. iki adaptör de ON iken ayarlara girersen bu özelliği görebilirsin. sendeki özellikler bu yüzden farklı olsa gerek? dolayısıyla ayarları yapıp sonra paylaşımı aktif hale getir.

bir göndereyim bakayım eksiklik var ise düzeltiriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 29 Nisan 2009; 1:02:10 >

• hallettim kardeşim sağolsun ramazan yalçınında yardımıyla
  • usta bende aynı durumdan muzdaribim.. fakat benim router yok.. sedece kablolu ethernet ve bir pci-wireless kart var. bunu paylaştıramadım. nasıl yaptığınızı burada paylaşırsanız çok sevinirim..
  • kardeşim olayı tam bi şekliyle anlatırsan Diğer arkadaşlarda yardımcı olabilir
  • Merhaba,
    Aşağıdaki kalbim_nefretim'in sorununa benzer bir sorun bende de var. Aslında iceTR'nin sorununun aynısı. Ben ilk önce kablolu modemime bağlı olan PC'deki interneti bluetooth ile paylaşıma açmayı düşünmüştüm. Bilindiği gibi laptopların çoğunda bluetooth var. PC'ye taktığım bir USB bluetooth aparatla PAN (personal area network) kurup, yani laptopla PC arasında bluetoothla bir ağ kurup bluetooth üzerinden de internet paylaşımı yapacaktım. Öncelikle bunu beceremedim.
    O aralar zamanım da yoktu. Belki de ondan. Zaten bluetoothla gelen bağlantıdan hayır çıkmaz diyerek üstünde durmadım.

Sonra bari bi tane USB wireless aparat alıym ve ağı wireless'la kuruym dedim. Hem wireless olursa bağlantı hızı da yüksek olur. Edimax'ın döner antenli USB wireless aparatını aldım. PC ile laptop arasında ağ kurma işini yaptım. PC laptobu görüyor fakat erişmeye çalışınca "erişim izniniz yok" diyor. Laptop zaten PC yi hiç görmüyor. Bu durum hiç yoktan iyidir.
    Bu şekilde ITU'nün BIDB sitesindeki makalede anlatıldığı şekilde internet paylaşımı yapmaya çalıştım. Fakat olmadı.

Yaptıklarım şunlar: PC'deki ethernet kartıyla olan LAN bağlantısına sağ tıklayıp özelliklerden diğer bilgisayarlar bu bilgisayarın ağını kullanarak internete bağlansın seçeneğini seçtim.
    IP yönlendirmelerini yaptım, şöyle ki: PC ethernet IP = 192.168.2.4 ağ geçidi = 192.168.2.1; PC wireless IP: 192.168.2.2 ağ geçidi: 192.168.2.4; laptop wireless IP: 192.168.2.3 ağ geçidi: 192.168.2.2

Sonuç: Hüsran

Arkadaşlar aranızda bu işi önceden yapıp aynı sorunlarla karşılaşıp çözen biri varsa, ya da "bunlar da bişi mi, çocuk oyuncaa" diyen varsa yardımlarını bekliyorum. Bilhassa ramazanyalcin'nin yardımlarını bekliyorum.

Herkese iyi 1 Mayıs'lar

• quote:

Orjinalden alıntı: research_assistant
    Yaptıklarım şunlar: PC'deki ethernet kartıyla olan LAN bağlantısına sağ tıklayıp özelliklerden diğer bilgisayarlar bu bilgisayarın ağını kullanarak internete bağlansın seçeneğini seçtim.
    IP yönlendirmelerini yaptım, şöyle ki: PC ethernet IP = 192.168.2.4 ağ geçidi = 192.168.2.1; PC wireless IP: 192.168.2.2 ağ geçidi: 192.168.2.4; laptop wireless IP: 192.168.2.3 ağ geçidi: 192.168.2.2
    Arkadaşlar aranızda bu işi önceden yapıp aynı sorunlarla karşılaşıp çözen biri varsa, ya da "bunlar da bişi mi, çocuk oyuncaa" diyen varsa yardımlarını bekliyorum. Bilhassa ramazanyalcin'nin yardımlarını bekliyorum.

Merhaba,
    Anlaşıldığına göre PC'nin ethernet portundan gelen internet hattını PC'ye taktığınız USB wireless kart ile notebooka paylaşmak istiyorsunuz.
    İnternet paylaşımı için yapmış olduğunuz işlemler arasında IP ayarları yaptığınızdan bahsediyorsunuz. Bu paylaşım için manuel IP ayarına ihtiyacınız yok. Ama tabiki sabit IP verilebilir. Ancak internet paylaşırken sabit IP, ağ geçidi, DNS vs. girişleri işi karıştırabilir. Onun için bu tür internet paylaşımında en basit olanı tercih etmek gerek.

PC ve notebookta elle verdiğiniz IP vs. değerlerini kaldırın.
    PC'deki ethernet kartından internet paylaşımını açın. Bu işlem sonrasında PC'deki wireless kartın IP'si otomatikman 192.168.0.1 olacaktır. İlgili kart için dns ve ağ geçidi girmeyeceksiniz. PC için yapılacaklar sadece bunlardır. Notebooku wireless olarak PC'ye bağladığınızda notebook PC'den 192.168.0.X gurubundan bir IP alacaktır. Bunun yanında noteooka otomatikman ağ geçidi ve DNS 192.168.0.1 olacaktır.
    Bu şekilde internete giriş yapabilmeniz gerekir.
    Bunun yanında PC'de firewall varsa onuda bu işlem için yapılandırmanız gerekir. Mesela Zone Alarm vb bir güvenlik duvarı varsa güvenlik derecesini trusted ağı buna göre ayarlamanız gerekir. Aksi halde işlem doğru olmasına rağmen bağlantı talebi güvenlik duvarını geçemez.
    Hatta başlangıçta ayar yapana kadar hem windowsun kendi güvenlik duvarını hemde varsa yüklü diğer bir güvenlik duvarını devredışı bırakın.

• Tekrar merhaba,
    Ramazanyalcin teşekkür ederim ilginiz için. Size sorduktan sonra halletmiştim problemi. IP leri otomatik olarak alma seçeneğini seçince bütün problem düzeldi. O gece ağı kurmuştum ertesi gün de internet paylaşımını yaptım. Yalnız sizin söylediğinizden farklı olarak birşey ekleyeceğim. Benim wireles aparat IP olarak 192.168.123.1 alıyor. Kullanılan wirelessa göre değişiyor olabilir. Sizin yada başka birinin başına gelebilir diye ekliyorum buraya. Ayrıca bence en önemli hususlardan biri: Wireless aparatı AP (Access Point) modunda çalıştırmak. Böylece internet sağlayı olarak diğer bilgisayarlar tarafından erişilebiliyor. İyi günler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.