Arkadaşlar bordumda com çıkışı yok bu yüzden yazıcıoğlundan usb com dönüştürücü aldım dr,verlarını falan kurdum sistemim bunu gördü buraya kadar bir sorun yok . fakat rclink ( uydu yazılım yükleme prog) programını kullanmak istediğimde pc de com görmediği için connect olmuyor sebebini bilen var mı ?
sanırım o işlem sürücü marifetiyle oluyor. ben de K300i marka telefonumu usb üzerinden bilgisayara bağlıyorum ve sürücüsünü kurduktan sonra usb deki bilinmeyen aygıt yazısı silinip com1 bağlantısında adı görünüyor. donanim ekleme seçeneklerinden seri bağlantı noktası eklemeyi dene bence.
Arkadaşım driverlarını yükledim zaten pc görüyo bunu ama programlar görmüyor
quote:
Orjinalden alıntı: sabata
sanırım o işlem sürücü marifetiyle oluyor. ben de K300i marka telefonumu usb üzerinden bilgisayara bağlıyorum ve sürücüsünü kurduktan sonra usb deki bilinmeyen aygıt yazısı silinip com1 bağlantısında adı görünüyor. donanim ekleme seçeneklerinden seri bağlantı noktası eklemeyi dene bence.
bilgisayar görüyorsa 1 denetim masasında sürücünün kurduğu bi ayar programı olmalı oradan com bağlantı noktası seçmelisin. 2 aygıt yöneticisinde com/lpt seri kapıları görünmeli burada sürücü güncelle deyince elle sürücüyü güncelleyip usb ile kurulmuş sürücüyü göstermelisin bu şekilde olması gerek.