akadaşlar benim masa üstü bilgisayarım var birde usb wirelles adaptörüm var ben bu adaptörle wirelless paylaşımı yapabilirmiyim ???
olabilir aslında ağ kurma sihirbazından diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internete bağlanır sekmesini tıkla dene bi ama bu seferde laptoptan ethernet yoluyla neti dağıtman gerekecek yani sadece usb adaptör ile zor
merhabalar
bende buna benzer bir işlem için topic açacaktım ama arkadaş açmış bende burdan sorayım
öncelikle laptopum var ve onun wifi karttan ağ bağlantısı için gerekli ayarları yaptım ve n80 den laptoptaki interneti almaya çalıştım fakat olmadı
önce arkadaşa yardım edeyim sonra uzmanına sorayım
iki bilgisayar arasında (laptop-laptop; pc - laptop; pc- pc) kablosuz ağ kurmak mümkün
bunun için ikisindede wifi kart olduktan sonra ağ bağlantılarımdan, ağ bağlantılarını görüntüle den wifi ye sağ tıklayıp özelliklere giriyorsun
ip ayarlarını otomatik yapiyorsun.. üstte kablosuz ağlar sekmesine girip açılan yerden sağ altta gelişmişe tıklayıp sadece bilgisayardan bilgisayara olana tıklayıp altta"tercih edilmeyen ağlara otomatik bağlan ın kutusundaki işaret varsa kaldırım tamam diyorsun
az öneki pencereye dönüp ekle yazana basıp gerekli yerleri dolduruyorsun.. tamam a basıp ekrandan çıkıyorsun.. önceki ekrana dönüyorsun
bu işlemin aynısını diğer pc yede yapıyorsun olay tamam yazan ekranlara tıklamakla tamamlanıyor
ancak interneti paylaşmak istiyorsan bu kez ip ayarları ile oynaman gerekli
ağbağlantılarımdaki sağ tıklayıp özelliklerine girdiğimiz yer vardıya, oraya tekrar gelip tcp-ip yi bulup oraya gerekli ip leri giriyorsun (bu ip ler 192.168.0.1 interneti olana grilecek şekilde olacak diğerine aynısını sadece 1. ip yi son rakamı 2 veya daha büyüğü olarak girilecek. varsayılan ağ geçidi ise 192.168.0.3 olacak)
b ayarları yapıp gelişmiş sekmesinden interneti paylaşıma aç ı tıklayıp tüm ekranları tamam deyip kapatıyorsun olay bitiyor
ama bunu n80 le nasıl yapacam onu bir türlü kıvıramadım
ustalar bağlantıyı yaptım ama amacım interneti paylaşmak fakat olmuyor bir mümkünü varsa