Şimdi Ara

USB veya HDDyi yazmaya karşı korumalı yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba; ben harici diskimi Film Arşivi olarak kullanıyorum. Sadece Film için. Daha uzun ömürlü ve virüs vb. zararlı yazılımlardan korumak için; nasıl yazmaya karşı kapatabilirim? Yani hiçbir şekilde içine birşey girmesin. Sadece içindeki filmleri izleyebileyim? Bunu nasıl yaparım?

• http://teknorapor.com/usb-bellek-virus-koruma/ denemedim ama böyle bir yazı okumuştum.İşine yarar belki.
  • Yazmaya kapatırsan kullanamazsın. Veri okumak için, diske erişmek için ufak da olsa yazma olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginç bir fikir hocam. TB'lık DVD olacak yani HDD. Yapılıyormuş:http://reboot.pro/topic/13899-how-to-write-protected-you-usb-hdd-and-ufd/
    Yalnız bunun yerine yedek almanı tavsiye ederim. Üstüne yazıp çizmek istediğin bir nokta mutlaka gelecektir.
  • arkadaşlar, ağ üzerinden disk'i okuma,yazma izinlerinden yola çıkarak, aynı oalyı bu harici hdd veya usb belleklerimiz içinde yapabiliriz diye düşündüm. işe yarar mı bilmiyorum ama şöyle ki;

Fat32 olarak değilde, dosya sistemini NTFS olarak usb belleği biçimlendirdim. FAT32yi seçip sağ tıkladığımda Güvenilik sekmesi çıkmıyor. (Nedenini bilmiyorum.)
    Dediğim gibi NTFS olarak biçimlendirdikten sonra, Güvenlik sekmesinden İzinleri değiştirdim. Yani kullancıya 'sadece oku' yetkisi verdim.
    Böylece usb belleğe bir şey aktarmak istediğimde erişim engeli aldım. Kendimce böyle bir yöntem buldum işe yararmı bilmiyorum ama şimdilik böyle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BYYUNUSX -- 21 Temmuz 2015; 17:48:53 >

• Bir kaç sene önce bende yapmıştım bunu, yerel disk çok yavaşlamıştı ancak USB'lerde çok iyi oluyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BYYUNUSX

arkadaşlar, ağ üzerinden disk'i okuma,yazma izinlerinden yola çıkarak, aynı oalyı bu harici hdd veya usb belleklerimiz içinde yapabiliriz diye düşündüm. işe yarar mı bilmiyorum ama şöyle ki;

Fat32 olarak değilde, dosya sistemini NTFS olarak usb belleği biçimlendirdim. FAT32yi seçip sağ tıkladığımda Güvenilik sekmesi çıkmıyor. (Nedenini bilmiyorum.)
    Dediğim gibi NTFS olarak biçimlendirdikten sonra, Güvenlik sekmesinden İzinleri değiştirdim. Yani kullancıya 'sadece oku' yetkisi verdim.
    Böylece usb belleğe bir şey aktarmak istediğimde erişim engeli aldım. Kendimce böyle bir yöntem buldum işe yararmı bilmiyorum ama şimdilik böyle kullanıyorum.

Bu yöntem diski yazmaya kapamıyor. Adminin hala diske yazma yetkisi vardır bakarsan. Diski doldurmayayım ama erişebileyim dersen belki işe yarar ama virüslerden koruyacaģını sanmam. Yine de bir bakış açısı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.