Şimdi Ara

usb programlama kartı ve parça temini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar bi kaç sorum olucaktı, yanıtlarsanız müteşekkir olurum.
    1)Pic ve diğer devre elemanlarını alabileceğim, havale ile ödeme kabul eden hesaplı bir internet adresi önerebilir misiniz?

2)Dizüstü bilgisayar ve window 7 işletim sistemini kullanıyorum.Buna uygun, hesaplı bir usb programlama kartı alabileceğim bir adres verebilir misiniz?

3)Bir devre tasarladığımda, uygulamak için baskı devre kartı kullanmadan yapabileceğim bir plartform var mı?Deney kartı diyorlardı sanırım ama o değildi tam hatırlayamıyorum, temin edebileceğim bir internet adresi verebilir misiniz?

4)Baskı devre kartı hazırlarsam, sanırım baskı devre kalemide gerekicek.Acaba internet üzerinden nerden temin edebilirim bu baskı devre kalemini?

5)Dediğim gibi dizüstü bilgisayar kullanıyorum.Paralel port u usb ye çeviren herhangi bir alet var mı?

Saygılar

• WWW.SPRUT.DE sitesinde brenner 8p5 isimli usb pic programlayıcıyı yapabilirsiniz.www.direnc.net veyawww.bluemavi.com adreslerinden malzeme temin edebilirsiniz. Kırtasiyelerden de asetat kalemi temin edebilirsiniz. Üzerinde her türlü devre kurabileceğiniz deney yapmak için üretilmiş breadboardları 5 liraya temin edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 4 Aralık 2010; 22:48:15 >

Orijinalden alıntı: maytere

WWW.SPRUT.DE sitesinde brenner 8p5 isimli usb pic programlayıcıyı yapabilirsiniz.www.direnc.net veyawww.bluemavi.com adreslerinden malzeme temin edebilirsiniz. Kırtasiyelerden de asetat kalemi temin edebilirsiniz. Üzerinde her türlü devre kurabileceğiniz deney yapmak için üretilmiş breadboardları 5 liraya temin edebilirsiniz.

Değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim.Devreler bana biraz karışık gözüktü, bilgi düzeyim fazla değil.O yüzden hazır programlayıcı almak istiyorum.Hazırlardan hangisini tavsiye edersiniz?(Pic'e yazılım atması yeterli). direnc.net güzelmiş biraz pahalı gibi ama strandartı böyle sanırım.Birde seri portu usb ye çevirebilen bişey konusunda bilginiz var mı?

• _____________________________

• Basit programlama kartı devresi yapıp ya da basit bir programlama kartı devresi alıp, aşağıdaki linkteki çeviriciyi takarak sorunsuz olarak usb den kullanabilir miyim?
    http://direnc.net/main/usb__rs232_cevirici__9_pin_erkek_-9881-0-575.html
  • usb-rs232 çeviriciler yeterli voltajı sağlayamadığından PIC programlarken RS232 aracılığı ile çalışan programlayıcılarda işe yaramamaktadır. Siz usb aracılığı ile çalışan bir programlayıcı temin etmelisiniz. Brenner 8p5 yapımı kolay ve kullanımı basit bir programlayıcıdır.
    Daha Fazla Göster
  • Eğer lazer yazıcın varsa ütüleme yönemiyle plakete çıkarabilirsin.
    Parça olarakwww.direnc.net vewww.bluemavi.com u önerebilirim.Tabi gidip almanın yerini tutmuyor kapasitörler dirençler kaliteli , kalitesiz çıkıyor ne olacağı belli değil.

Orijinalden alıntı: mr.fusion

3- bread boar denilen plakette devreleri deneyebilirsin

http://direnc.net/main/pickit2_haricen_programlama_aparati-9896-0-514.html
    bunu ya da
    http://www.expkits.com/?s=urun_detay&urun=pickit2.htm
    bunu almaya karar verdim.
    2 si de aynı ürüne benziyor arada 6 liralık fark var.Hangisini almamı tavsiye edersiniz?
    Bu arada yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür etmek isterim.Bi ara kendim yapmayı düşündüm ama karışık bişeye benziyor daha hiç baskı devre kartı deneyimim de olmadı.Bari pic programlama kitini kendim alıyım kolay olur diye düşünüyorum.

• direnç.net den verdigin link sadece aparat. Ek olarak programlayıcı temin etmen gerekir.

Orijinalden alıntı: dualwarior

quote:

bunu ya da
    2 si de aynı ürüne benziyor arada 6 liralık fark var.Hangisini almamı tavsiye edersiniz?
    Bu arada yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür etmek isterim.Bi ara kendim yapmayı düşündüm ama karışık bişeye benziyor daha hiç baskı devre kartı deneyimim de olmadı.Bari pic programlama kitini kendim alıyım kolay olur diye düşünüyorum.

Yeterli şekilde araştırırsan kesinlikle daha ucuza bulabilirsin branner8 programlayıcıyı 40 liraya aldım kablolu kutulu

• quote:

Orijinalden alıntı: FuneralDawn

quote:

Orijinalden alıntı: dualwarior

quote:

bunu ya da

Yeterli şekilde araştırırsan kesinlikle daha ucuza bulabilirsin branner8 programlayıcıyı 40 liraya aldım kablolu kutulu

Tavsiye edebileceğin bir yer var mı?Yaşadığım yerde bulamadığımdan netten almaya mecburum

quote:

Orijinalden alıntı: maytere

En iyisi cesaret edip kendin yapman. Gözüktüğü kadar zor değil.

Bende yapmak istiyorum ama bırak devreyi yapmayı, malzemelerini bulamıyorum.

Ayrıca devredeki gerilimi beslemek için v5 güç kaynağı diyorlar acaba 5 v yi nasıl sağlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dualwarior -- 7 Aralık 2010; 16:54:49 >

• Brener almak bence hatadır.
    PK2 de pice program atabilmektedir. Ancak bunun yanında bir çok önemli farklı özelliklere sahiptir. Biraz araştırırsanız kendiniz bir çok farkı görebilirsiniz.
  • Bugün tuz ruhu(%18) ve hidrojen peroksit(hidrojen oksidan)(%9) aldım.İnşallah işimi görür.Brener 8 yapmaya karar verdim.Bu devrenin baskı devre kartı, şeması, malzeme listesi ve direktifleri varsa paylaşabilir misiniz?Ben bi tane buldum ama biraz garibe benziyor. Örneğin "100 Ohm ¼ W direnç" diyor. 100 ohm direnci, direnc.net te buldum fakat 5W lık. 1/4 W dediği 0.25 wat oluyor sanırım.Birde PIC18F2550SP gerekliymiş. direnc.net te PİC18F2550 buldum.8$ civarında.Acaba bu pic e de yazılım atıcaz mı?Birde "680 mikro H Bobin" diye bişey gerekiyormuş.Bunu bulamadım.Elimdeki dökümanada pek güvenemiyorum.Eğer varsa elinizde bunun için döküman, paylaşırsanız sevinirim.Başta verdiğiniz site almacaydı sanırım ve biraz karışıktı.Benim almancam iyi değildir.O yüzden pek anlıyamadım. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dualwarior -- 8 Aralık 2010; 16:20:51 >
  • Eğer uğraşmak istemezseniz, ebay üzerinden bir pickit3 taklidi alıp kullanabilirsiniz. 10-15 günde elinize ulaşıyor.30 dolar civarında bir fiyatı var. MPLAB ile entegre çalışabiliyor. Oldukça kullanışlı oluyor. Benim aldığım taklidin üreticisi sure-electronic idi ve oldukça da iyi.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.