Şimdi Ara

Usb Portu Uçları Birbirine Temas Etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başıma gelen bir olay ve yardım istiyorum.

    yaklaşık 5 yıl önce aldığım msı vr330 dizüstü bilgisayarımı pek kullanmadım bu yüzden oldukça temiz kaldı. Artık kullanmaya karar verdiğimde ise başıma şöyle bir olay geldi. bilgisayarı açtım kablosuz farenin nano alıcısının demir aparatı(yani bildiğiniz ucundaki iki delikli demir) daha önceden düştü yani çıktı bende bir şey olmaz diye demirsiz bir şekilde bilgisayarın usb girişine taktım fakat nano alıcı ve fare çalışmadı. Biraz oynarken fare alıcısıyla sanırım gevşek bir şekilde durduğu için port uçları birbirine değdi bilgisayar can çekişmeye başladı. ışıkları geldi gitti derken 2 saniye sonra tamamen kapandı ve bir daha açılmadı. Tam bilgisayarı yaktım derken birden güç tuşuna bastım açıldı tabi sevindim :) Ama bilgisayarın eski düzeni yoktu çok yavaşladı ve donmalar başladı. Önce hiç donmazdı. İşletim sistemi birçok fonksiyonunu yitirdi ve internet hızı çok azaldı. Daha önceden başına böyle bir olay gelen var mı? Düzeltmek için değiştirilmesi gereken parçalar / format gibi şeylerden neler yapmam gerekiyor? Tecrübelerin konuşmasını yazmasını bekliyorum.

    Not: Şunu tecrübe etim ki usb ve diğer girişlere çok hassas ve dikkatli davranarak kullanmak gerekiyormuş.



    _____________________________




  • Yok mu bilen eden Allah aşkına...
    _____________________________
  • Kim bilir bilgisayarın neresine ne oldu hocam ?
    Biosa girip onboard donanımları devre dışı bırakmayı deneyin.Mesela ethernet kartını , ses kartını ve başka neler devre dışı bırakılıyorsa onları devre dışı bırakıp deneyin.
    Harici ekran kartınız yoksa onboard ekran kartını devre dışı bırakmayın ha
    _____________________________
    Macbook Air M1//Poco F5//Jabra Elite 3//Axen Kapadokya 32"//Asus Zenpower //Logitech Z323

  • arkadşım yapabiliyorsan usblerin (tabi pc yi söktükten sora anakart üzerinde ) sigortaları var onları önce bir ölç usb ler çalışmıyor yada zarar görmüş olabilir (mekanik olarak bahsediyorum ) bu yüzden cihazın sapıtmış olabilir biostan onboardları kaldı diyen arkadaşlar var bunları yaptıgın takdirde pc nin bazı özleliklerinide kapatmış olursun buna da dikkat et bende de aynı makınadan var çok iyi bir makına imiş benim haberim yok muş şuan kurcalıyorum benimde usb ler çalışmıyor bunun için araştırma yapıyorum konu ile bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim sorunu çözeemezsek artık anakart değiştirecez yapacak birşey yok hurdaya atmaya kıyamıyor insan :)
    _____________________________
    Bırak basit işleri makinalar yapsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woms

    arkadşım yapabiliyorsan usblerin (tabi pc yi söktükten sora anakart üzerinde ) sigortaları var onları önce bir ölç usb ler çalışmıyor yada zarar görmüş olabilir (mekanik olarak bahsediyorum ) bu yüzden cihazın sapıtmış olabilir biostan onboardları kaldı diyen arkadaşlar var bunları yaptıgın takdirde pc nin bazı özleliklerinide kapatmış olursun buna da dikkat et bende de aynı makınadan var çok iyi bir makına imiş benim haberim yok muş şuan kurcalıyorum benimde usb ler çalışmıyor bunun için araştırma yapıyorum konu ile bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim sorunu çözeemezsek artık anakart değiştirecez yapacak birşey yok hurdaya atmaya kıyamıyor insan :)

    Teşekkürler kardeşim yorumların için. Üşenmeden yazmışsın sağolsın.
    _____________________________




  • kelikuputis K kullanıcısına yanıt
    Bu tarz durumlarda problem çykartan parçayy tespit etmek güç, boarda ba?ly herhangi bir parça zarar görmü? olabilir. O yüzden servise göstermenizde yarar var.
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Çoklayıcılar tehlikeli mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.