Şimdi Ara

USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
17.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: strykr

    ayrıca, PIC18F2550SP; pc ile kartın usb den haberleşmesini sağlayan entegre


    o yüzden sabit pic dedim, biliyosunuz ki 18F2550 nin USB HID Device Özelliği vardır. yani bağlıyosunuz usb den yeni donanım bulundu diyor. Süper bi olay
  • Teşekkürler arkadaşlar
  • Devre çok güzel. Paylaşımın için teşekkürler. Piyasada 60 ytl den başlayan usb programlayıcılarından daha az maliyete yapılabilen bir programlayıcı. Sormak istediğim bu progrlamlayıcı acaba hangi pic leri destekliyor. İşimize yarayacak kadar kısmını desteklese yeterde yinede sormak istedim.
  • · alle PIC18Fxxx und PIC18Fxxxx (keine PIC18FxxJxx)
    · alle PIC16Fxx und PIC16Fxxx
    · alle PIC12Fxxx
    · alle PIC10Fxxx
    · alle dsPIC30Fxxxx
  • Tabi bunu yapmamız için öncelikle elimizde 18f i programlayan bir programlayıcı olmalıdır.
  • Arkadaşlar bir kaç sene önce yine bu sitede verilen Multi Pic Programmer'ı yapmıştım.

    Yalnız bu programlayıcı 18F2550 yi programlamıyor. 18F2550 yi Nasıl programlayacağız.
    Bİlgisi olan var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 90alper90

    Tabi bunu yapmamız için öncelikle elimizde 18f i programlayan bir programlayıcı olmalıdır.


    En basit seri port JDM programcı bile 2550yi programlayabilir. Nereden mi biliyorum, şu an kullandığım Brenner8in içindeki 2550yi JDM ile programladım da ordan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lakiska

    Arkadaşlar bir kaç sene önce yine bu sitede verilen Multi Pic Programmer'ı yapmıştım.

    Yalnız bu programlayıcı 18F2550 yi programlamıyor. 18F2550 yi Nasıl programlayacağız.
    Bİlgisi olan var mı?


    Ben nasıl programladım acaba. Sana farklı programlarla denemeni tavsiye edebilirim. Bir de PICi doğru takıp takmadığını, switchlerin konumunu doğru ayarlayıp ayarlamadığını kontrol etmeni.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hazar


    quote:

    Orjinalden alıntı: lakiska

    Arkadaşlar bir kaç sene önce yine bu sitede verilen Multi Pic Programmer'ı yapmıştım.

    Yalnız bu programlayıcı 18F2550 yi programlamıyor. 18F2550 yi Nasıl programlayacağız.
    Bİlgisi olan var mı?


    Ben nasıl programladım acaba. Sana farklı programlarla denemeni tavsiye edebilirim. Bir de PICi doğru takıp takmadığını, switchlerin konumunu doğru ayarlayıp ayarlamadığını kontrol etmeni.



    Sağol Hazar kardeş,

    Ben programlayabildiği picler listesinde göremeyince programlamıyordur sandım. Yani denemedim.
    Eğer programlıyorsa harika.




  • Bu programlayıcı harika bir şey kesinlikle yapın derim. Üzerindeki malzemeleri çok kolaylıkla bulursunuz. Bir arkadaşın dediği gibi max. 15 liradır pic18f2550. Zif sokette max 7 liradır. geriside zaten pek para tutmuyor. Birde arkadaşın bahsettiği gittigidiyorda ki siteye baktım evet orada 15 tane alırsan 10 liraya geliyor. 1 tane alırsan 15 liraya satıyor. Birde bu cihazın kutulu versiyonu satılıyor 49 liraya.
    Ben satış yapan arkadaş ile görüştüm. Bana tüm malzemeleri demonte şekilde verecek. Baskı devre ve malzeme arama derdi olmadığından kolay olacak sanırım. Toplu olarak alacağım.
    ihtiyacı olanlar ve irtibata geçmek isteyenler için gittigidiyor da usb pic programlayıcı diye aratın (memox nickli) çıkar zaten.
  • Brenner8 serisi programlayıcı. Ben hazır olanını satın almıştım. Son derece kullanışlı tavsiye ederim. Dizüsüt bilgisayarımda kullanıyorum. Hiç bir sıkıntısı yok. Özellikle ICSP programlamayı öğrenince daha da kullanışlı oldu.
  • quote:

    · alle PIC18Fxxx und PIC18Fxxxx (keine PIC18FxxJxx)
    · alle PIC16Fxx und PIC16Fxxx
    · alle PIC12Fxxx
    · alle PIC10Fxxx
    · alle dsPIC30Fxxxx
    bunlarıda programlıyorsa ne güzel
    Yapmak gerek.Bursada malzeme alımında önerebileceğiniz bir yer varmı;?
  • Arkadaşlar alttaki sitede aynı programlayıcının 5. revizyonu da verilmiş.
    Şükrü arkadaşımızın paylaşım yaptığı 4. revizyon.

    4. revizyonu mu yapsak yoksa 5. revizyonu mu? Karar veremedim.

    http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/
  • anca pcb de veya programda değişiklik yapılmıştır, yoksa programlayıcı kısmında pek değişiklik olacağını sanmam
  • Sezer abi bu devreyi yapmak istiyorum ama baskı devreyi nasıl çıkartacağımı bilemiyorum.Hangi metodu önerebilirsin?
  • C serisini programlamaz bilginize. Programlayıcı gayet güzel ve başaralı oldukça da hızlı bu arada Vista sürücüleri de çıktı ama tam stabil olup olmadığı belli değil ama sanırım 1 aya stabil vista sürücüleri de çıkar.
  • ben az önce bitirdim usb pic proglamlayıcımı. Herşeyi doğru yaptığıma inanıyorum ancak çalışmıyor. bilgisayara takınca hiç tepki yok. Acaba bilgisayardanda ayar yapmak gerekiyormu?

    Az önce çözdüm problemimi. Birkaç lehimleme hatası yüzünden çalışmamış programlayıcım. Ancak şimdide programlamıyor. Bilgisayar tanıdı ancak hex file seçip proglamlayamıyorum. Birkaç yabancı sitede kalibrasyon yapılmasından bahsedilmiş acaba çalışmama sebebi bumudur? Yapıpta sorunsuz kullanan arkadaşlardan rica ediyorum nasıl sorunsuz çalıştırdıklarını anlatıversinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegassus -- 3 Mayıs 2008; 2:14:12 >
  • Selamlar,
    Cihazın montajdan sonra çalışması için şu yolu izliyoruz. Önce devredeki pic18f2550 işlemciyi elimizde bulunan başka bir programlayıcı ile programlıyoruz. Devredeki yerine takıyoruz daha sonra usb girişine taktığımızda devredeki iki ledde direkt olarak yanıyor devrede bulunan iki adet pinden devreyi resetliyoruz daha sonra bu ledler sönüyor ve bilgisayar yeni donanım bulundu diye bir uyarı veriyor ve devre için gerekli olan sürücüyü gösterip programlayıcıyı bilgisayarımıza tanıtıyoruz. Sonrasında ise devre için yayınladığım arayüzü kullanarak istediğimiz yazılımı istediğimiz pic serisi işlemcilere atıyoruz ben bu şekilde yaptım. Devrenin çalışması çok güzel şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.
  • pici programlarken bu iki pini sürekli kısa devre mi ediyoruz? eğer öyleyse 18f2550 sürekli reset olarak kalıyor,
    devrede 18f2550 nin MCLR ucu sürekli sıfırda kalıyor
  • Arkadaşlar bende yapmak istiyorum fakat baskı devreyi nasıl çıkartabilirim?
    Yardımcı olmanız mümkünmü?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.