Şimdi Ara

usb ile kontrol sağlamayı bilen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • başlık çok anlamsız biliyorum fakat nasıl anlatacağımı bilemedim.
    kısacası bilgisayardan usb yardımıyla dışarıya veri göndermek ve bu veriyi anlık işleyerek eylem haline getirmek istiyorum
    usb ile pic olur başka bir şey olur bir şekilde ne yapacağını gönderip mesela en basitinden 1-2 led felan yakmak istiyorum. ama bu dediğim pic programlama şeklinde değil de istediğim anda olması gerek.
    paralel port ve seri porttan bilgi alışverişini biliyorum fakat benim amacım usb ile bunu yapmak.
    dediklerimden bir şey anlayan ve yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkürler.

Asus N56VZ S4037V - Intel® Core™ i7-3610QM - NVIDIA® GeForce® GT 650M 2GB - 8GB DDR3 1600MHz - 15,6" FHD LED
    750GB 7200RPM HDD - Bluray - Audio by Bang & Olufsen ICEpower - Windows 7 Home Premium 64Bit

• basit yoldan yapmak istiyorsan "usb to rs232" ile yapabilirsin, onun dışında elektronik programlama olmadan pek de kolay değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

Parelel portlardaki adresleme yöntemlerini biliyorsan aynı mantığı USB arabirim çıkış chip'inden sonra alabilirsin.
    USB arabirimlerindeki tek mantık haberleşme sisteminin tek bir data hattı üzerinden alınması ve diğer bir data hattı ile gönderilmesi esasına dayanmaktadır.

katılıyorum

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

Parelel portlardaki adresleme yöntemlerini biliyorsan aynı mantığı USB arabirim çıkış chip'inden sonra alabilirsin.
    USB arabirimlerindeki tek mantık haberleşme sisteminin tek bir data hattı üzerinden alınması ve diğer bir data hattı ile gönderilmesi esasına dayanmaktadır.

valla ne yalan söyleyeyim okulda ezbere paralel portla uğraştık ama mantığını hiçbir zaman anlamadım (lise) bildiğiniz güzel bir kaynak varsa hayır demem.
    eğer mantığını anlayabilirsem ve dediğiniz gibi tek hatla iletim varsa çözebilirim belki.(mesela paralel portta bir değer 8 port ile verilirken seri portta bir porttan veriliyor, sanırım usbdede tüm veriler bir porttan veriliyor)

Asus N56VZ S4037V - Intel® Core™ i7-3610QM - NVIDIA® GeForce® GT 650M 2GB - 8GB DDR3 1600MHz - 15,6" FHD LED
    750GB 7200RPM HDD - Bluray - Audio by Bang & Olufsen ICEpower - Windows 7 Home Premium 64Bit

• benim zamanında internette paylaştıgım proton ile 18f2550 üzerinden kontrol vardı. bi google la bakalım.

en basit şekilde 18f2550 ile usb kontrolü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 27 Ağustos 2013; 19:53:19 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.