Şimdi Ara

USB Hub nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, benim sormak istediğim bişey var?

Şu USB Hub'lar varya... Onu USB porta bağladığınızı düşünün ve 4 çıkışada bi cihaz bağlayıp hepsini aynı anda çalıştırmayı deneyin... Böyle bir durumda bir USB portun kaç cihazı aynı anda çalıştırma desteği vardır merak ediyorum...

Bazı sorunlar yaşıyorumda o yüzden soruyorum...

Şimdiden teşekkürler...

• Hepsini birden çalıştırırsan en fazla 2 cihaz bağla, özellikle gücünü usb'den alan cihazları bağlarsan sorun yaşarsın. Sana tavsiyem güç beslemeli(adaptörlü) usb hublardan alman, ozaman bu sorunlar ortadan kalkar.
  • Bilgisayarın USB sistemi usb host controller ve usb root hub dan oluşur. Host controller maximum 127 aygıta kadar izin verir. Root hub un port sayısı değişebilir. Toplam aygıt sayısı 127 yi geçmemeli.
  • Bir de her bir usb 2,0 portundan 5 v 500 ma akım çekilebilir. Yani 2,5w. yani bağlayacağınız aygıtların çektiği toplam akım 500 ma yı geçiyorsa harici güç girişine sahip bir hub alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademguduk
    Bilgisayarın USB sistemi usb host controller ve usb root hub dan oluşur. Host controller maximum 127 aygıta kadar izin verir. Root hub un port sayısı değişebilir. Toplam aygıt sayısı 127 yi geçmemeli.

Konuyu hortlatmak gibi olmasın fakat bu USB host controller ve USB root hub sadece bilgisayarda mı vardır yoksa USB girişi barındıran diğer cihazlarda da bulunabilir mi? Örneğin LED TV'deki USB girişinde çoklayıcının çalışıp çalışmayacağını merak ettim ve foruma sordum, kimseden yanıt alamadım, daha soınra bir çoklayıcı alıp denedim ve sorunsuz çalıştığını gördüm. Şimdi aynı soruyu başka bir cihaz için merak ediyorum. NAS özellikli disklerin üzerinde bir de USB girişi var, bu giriş "istendiği takdirde USB disk takılarak bu diske de ağ üzerinden ulaşılabilir" şeklinde tanımlanıyor. Ancak ben şunu merak ediyorum; bu girişe USB çoklayıcı bağlayıp çoklayıcıya da birkaç tane disk taksam çalıştırır mı, yani hepsini ağda görür mü? Elimde NAS özellikli disk olmadığı için soruyorum, ona göre de alışveriş yapacağım. Umarım fikri olanlardan ya da deneyenlerden bir yanıt alabilirim, teşekkürler.

• Kimsenin bir fikri ya da bilgisi yok mu arkadaşlar?..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.