Şimdi Ara

Usb HDD güvenle kaldırmada 'durdurulamıyor' hatası.Çıldıracağım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung HX-MU064DC(yani 2.5" 5400 rpm) hdd aldım.Memnunum.

Fakat güvenle kaldır dediğimde o meşhur hatayı alıyorum:
    "Windows , 'Genel birim' aygıtını,bir program tarafından kullanılmakta olduğu için durduramıyor.Aygıtı kullanabilecek programları kapatın ve daha sonra yeniden deneyin."

Bu sorunu genelde hdd üzerinde herhangi basit bir iş yaptıktan sonra alıyorum(copy paste olsun,mp3 çalmak ya da rar okumak olsun)Hiç bir şekilde açık program bırakmadığım halde hata alıyorum(m p3 çaldıktan sonra mediaplayer'ı sıfırlıyorum bu arada)

İşletim sistemim:win7 64 bit
    HDD:NTFS formatlı(fark ettiğini sanmıyorum ama)

Denediklerim:

1.Unlocker programını yükledim.Denedim.Fakat herhangi bir kilit bulamadı.

2.USB Safely remove programını yükledim.İlintili olarak
    system:
    'h:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLogContainer000000000000000001'
    'h:'
    'h:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLog.blf'
    'h:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLogContainer000000000000000002'
    gibi işlem dosyaları buldu ama bunları durduramadığı için işime yaramıyor.

3.Aygıt yöneticisinden 'Çıkar' ve 'Sorun Gider' seçeneklerini her defasında denedim.Olmuyor.

4.Copy paste yaparken clipboard'da bi şe mi kalıyor diyerekten,clipboardı tazeledim.Olmadı.

Ek.5.Oturum kapatıp açma hiç fayda etmedi şimdiye kadar.Fayda etse de bunun bir çözüm olduğunu düşünmüyorum

Lütfen neler yapabileceğim konusunda yol gösterin en ufak fikrinizi sakınmayın.Üstteki bilgilerle tatmin edemediğim sorularınızı ve her türlü çözümlerinizi bekliyorum çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girizgah -- 11 Ağustos 2010; 0:14:09 >

• belki virüs programın tarıyor olabilir.
    en kolay çözüm oturumu kapatıp açmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: psychomaniacfb

belki virüs programın tarıyor olabilir.
    en kolay çözüm oturumu kapatıp açmak

oturum açıp kapama hiç fayda etmedi şimdiye kadar.
  • Aklıma gelen birkaç şeyi yazayım.

1. Windows gezgini (explorer) ve tüm klasörleri kapatın.
    2. Çöp kutusu bir şekilde açıksa kapatın.
    3. Usb harddisk üzerinde herhangi bir dosya veya klasör sağ veya sol tıklama ile seçili ise klasörü kapatın. İşaretli-seçili (highlight) ise de kullanımda olur.
    4. Usb disk ana dizininde autorun programı var mı?
    5. Porcess explorer dieye bir program var. Systernals ürünü bir programdır (microsoft satın aldı ). Bu program ile açık olan tüm program ve alt parçacıklarını görebilirsiniz. Bununla garip bir uygulam var mı diye bakın
    6. Bilgisayarda yüklü olan bazı programlar sağ tık için (contex menu handler) registry kaydı oluşturular. Bunlardan birinde sorun olabilir ve sürekli aktik olarak yüklü kalıyor olabilir.
    7. Usbden kurulu veya kurum sonrası ayar kaydeden program varsa kapatın. Registrye yol olarak kayıt yapılmış olabilir.
    8. Usbye Kaydet veya farklı kaydet ile (Save veya save as) ile birşeyler kaydettiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Aklıma gelen birkaç şeyi yazayım.

1. Windows gezgini (explorer) ve tüm klasörleri kapatın.
    2. Çöp kutusu bir şekilde açıksa kapatın.
    3. Usb harddisk üzerinde herhangi bir dosya veya klasör sağ veya sol tıklama ile seçili ise klasörü kapatın. İşaretli-seçili (highlight) ise de kullanımda olur.
    4. Usb disk ana dizininde autorun programı var mı?
    5. Porcess explorer dieye bir program var. Systernals ürünü bir programdır (microsoft satın aldı ). Bu program ile açık olan tüm program ve alt parçacıklarını görebilirsiniz. Bununla garip bir uygulam var mı diye bakın
    6. Bilgisayarda yüklü olan bazı programlar sağ tık için (contex menu handler) registry kaydı oluşturular. Bunlardan birinde sorun olabilir ve sürekli aktik olarak yüklü kalıyor olabilir.
    7. Usbden kurulu veya kurum sonrası ayar kaydeden program varsa kapatın. Registrye yol olarak kayıt yapılmış olabilir.
    8. Usbye Kaydet veya farklı kaydet ile (Save veya save as) ile birşeyler kaydettiniz mi?

cevap için çok saol dünden beri değerlendiriyorum.Şimdii:
    4.Disk ana dizininde autorun.exe vardı sildim bi daha da gelmedi.Sorun olur mu bilmiyorum.
    5.Process explorer şu sıralar didikliyorum, rapor vereceğim.Ancak normal görev yöneticisinde işlemleri tek tek durdurdum kar etmedi...
    6.Sağ tıka bağlı olduğunu düşünmüyorum.Ama şunu diyeyim:Bilgisayar servisten yeni geldi formatlı.Asusun kendi programlarını da temizledim gereksizleri.Yani sorun teşkil edebilecek bir program yoktur laptop'da.muhtemelen..
    7. ve 8.Usbde kurulu program yok.Save veya save as yapmadım şimdiye kadar...

araştırmalarım devam ediyor arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin.tşkler...

• Veee sorun kesinleşti;

Process explorerda search dll and handle yapıp 'h:' diye arattım, gene şu 'Usb safely remove' nin bulduğu aynı şeyleri buldum;

Ve bunları close handle seçeneğiyle de etkisizleştiremiyorum.'Error opening process:İşleyici geçersiz'

Bunlar ne arkadaşlar ne dosyası bunlar niye gözükmüyorlar,niye kapanmıyorlar,niye en ufak bi işlemden(mesela daemon tools ile mdf okumak) sonra türüyorlar?
    yardım ederseniz çok sevineceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girizgah -- 11 Ağustos 2010; 21:32:29 >
  • şimdi hd 5400 rpm oldugundan hızını alınca diskin durması zor oluyor olabilir.
    şaka bi yana sorunun çözümünü bende merak ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows'un dizin oluşturma hizmeti de buna sebep olabilir ..

Ayrıca neden donanımı güvenle kaldır diyorsunuz ki..

Harddiske sağ tıklayın ordan Hardware sekmesine gelin listede taşınabilir hdd çift tıklayın ordan Policies sekmesine geçiniz ardından Optimize for Quick Removal ve Optimize for performance sekmelerinde 1.sini işaretleyin bir daha donanımı güvenle kaldır seçeneğini yapmanıza gerek kalmayacaktır.. kusura bakma windows ingilizce : )

en azından ben bunu uyguluyordum zamanında çok şükür şimdiki harddisk'im böyle bir sorun olmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ---CnR--- -- 12 Ağustos 2010; 5:42:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

Windows'un dizin oluşturma hizmeti de buna sebep olabilir ..

Ayrıca neden donanımı güvenle kaldır diyorsunuz ki..

Harddiske sağ tıklayın ordan Hardware sekmesine gelin listede taşınabilir hdd çift tıklayın ordan Policies sekmesine geçiniz ardından Optimize for Quick Removal ve Optimize for performance sekmelerinde 1.sini işaretleyin bir daha donanımı güvenle kaldır seçeneğini yapmanıza gerek kalmayacaktır.. kusura bakma windows ingilizce : )

en azından ben bunu uyguluyordum zamanında çok şükür şimdiki harddisk'im böyle bir sorun olmuyor..

Bu dediğin şey diski yavaşlatarak her an için çıkarılmaya elverişli hale getirdiği için tercih etmedim ayrıca ortada sürekli açık kalan dosyalar söz konusu(yukarıdaki h:/... dosyaları) bunlar gene olacak quick removal'da...Ama teşekkür ederim hiç olmadı onu deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: deloyloy

Veee sorun kesinleşti;

Process explorerda search dll and handle yapıp 'h:' diye arattım, gene şu 'Usb safely remove' nin bulduğu aynı şeyleri buldum;

Ve bunları close handle seçeneğiyle de etkisizleştiremiyorum.'Error opening process:İşleyici geçersiz'

Bunlar ne arkadaşlar ne dosyası bunlar niye gözükmüyorlar,niye kapanmıyorlar,niye en ufak bi işlemden(mesela daemon tools ile mdf okumak) sonra türüyorlar?
    yardım ederseniz çok sevineceğim...

Bu dosyalar normal hidden dosya değil , super hidden olabilir. Bunu regeditten düzenleyebilirsiniz.

HKEY_Current_ User altında

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\SuperHidden

değerini 1 yapıp restart yapın.

Şimdi asıl konu hangi program bu tarz LOG ( işlem kaydı) tutuyor onu bulmakta.

Aklıma gelen birşey daha Sistem Yedekleme (system restore ) usb harddisk için de aktif mi?

• Çözüm şu: görev yöneticisinden dllhost.exe için işlemi sonlandır diyosun. Sonra güvenli kaldır çalışıyo.
  • Çek gitsin direkman,
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Çek gitsin direkman,

O hdd bozuldu ya gençler teşekkürler.(samsung g2 640 gb idi, evlat acısı gibi)
  • Konu açılalı baya olmuş ama USB Safely Remove isimli yazılımını kullanarak neden durdurulamadığına bakabilirsin. Ayrıca neden olan uygulamalayıda kapatıp durdurabilir diskini, diski direk çekmek elinde sonunda mutlaka diski bozacaktır. Eğer diskte önemli verileriniz varsa mutlaka güvenli durdurun, XP'nin ve Windows 8'in donanım durdurması gayet güzel ve sağlam fakat Win 7 ve Win Vista'da güvenli durdurma pek sağlıklı değil, o yüzden Windows 8 kullanmanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.