Şimdi Ara

USB Format ile ilgili acil yardım lazım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarıma hemen hemen 5 yıldır hiç format atmadım bilmediğim için kurcalamak istemedim ve bilgisayarcıyada hiç götürmedim ama artık gerçekten sıkıntı oldugu için birbirine karışmış CD/DVD'lerim arasında takıp çıkararak Format CD'mi bulmaya çalıştım ama DVDROM bozuk sanırım çalışmıyor herneyse bunun uzerine USB'den atmak istedim ve Windows7 USB DVD Donload Tool adında bir program buldum ve birde Windows7 64 Bit Bulup indirdim program (Şuanki Sistem Windows10) Program yardımı ile 8 GB'lık General UDisk isimli Flash Belleğime Bootable yaptım Flash'ı taktım PC'yi yeniden başlattım Bios'a girip Boot ayarlarından USB seçicektim ki ancak USB ile ilgili hiç bir seçenek yoktu Multi Flas Reade/PT-HT-ST buna benzer bişey ama daha uzun ve 1st Floppy Driver vardı hepsini tek tek denedim hiç biri olmadı sonra bir kere General UDisk seçeneğide çıktı seçtim 1inciye getirdim F10 yaptım yeniden başlattım ama yine windows normal bir şekilde açıldı sonra tekrar Bios'a girdim General UDisk (Flash Belleğimin Marka/Modeli) yine yoktu sonra yine 3-4 kere daha 1st Floppy filan seçerek denedim yine hiç biri olmadı biraz karışık anlatmış olabilirim lütfen kusura bakmayın ama gerçekten çok acil yardıma ve formata ihtiyacım var :(

Herkese şimdiden Teşekkür ederim...

• Türkiye'nin en büyük forum sitesinde bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek kimse yok mu ? :S

Belki makinenin USB den onyukleme destegi yoktur. Tabii ki bunun icin cok eski bir makine olmasi gerek.

Duzenleme:

Selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayıcı -- 10 Şubat 2016; 23:17:02 >

2)Bu da olmazsa sanırım makinede usb boot desteği yok.
    Geriye optik sürücü kalıyor.

3)Optik sürücü açılıp kapanıyor, diski döndürüyor fakat okumuyorsa içini açıp lensini temizlemeyi deneyin, tozdan dolayı okumuyor olabilir.

Hiçbiri çözüm olmazsa tek çare optik sürücü temin etmek, laptop varsa onun optiğini söküp pc ye bağlayabilirsiniz, işi bitince laptoba geri takarsınız. Sata olanların bağlantı girişi standarttır normal harddiskler için kullandığımız güç ve veri kabloları ile bağlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 11 Şubat 2016; 16:28:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim evde üzerinde Win 7 XP yazan bir CD buldum DVD'den format attım ancak şuanda ekran kartımdan tutunda Chroma kadar hiç birşeyi güncelleyemiyorum ve PC açıldığında "Windows XP Hizmet Sonu - Tarih" Böyle bir uyarı aldım bunun üzerine biyerden win8 buldum şimdide win8 i dvd rom a takıyorum bios'a giriyorum DVDRom seçiyorum ama olmuyor bunun üzerine bende kontrol amaçlı dvd yi takıp bi bakayım dosyalara dedim taktığımda işletim sistemimin 32bit olduğunu ve 64bit kuramassın gibi ingilizce bir uyarı verdi fakat baktım 64 bit destekliyor sistemim ki bu formattan öncede zaten 64 bit kullanıyordum bi yardımcı olursanız...

DVD bozuk olabilir. Windows 8.1 media creation tool ile iso indirin. İsoyu Windows 7 usb dvd download tool ile dvd ye yazdırın. Onunla format atın. Bunlar resmi kaynaktır. Sağdan soldan bulduğunuz dvdler isolara guvenmeyin.

Windows xp artık desteklenmiyor. O yüzden birçok yazılımın yeni sürümleri xp de çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 14 Şubat 2016; 10:27:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.