USB disklerimi taktığımda (kinston 1 GB, Jogr 512 KB) sağ alt köşede "Donanımı güvenle kaldır" ikonu çıkıyor, ama Bilgisayarım'dan veya windows gezgini ile içeriğini göremiyorum. Usb bağlantısı ile ilgili sorun gözükmüyor. Bu aygıt düzgün çalışıyor mesajı var.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. selamlar fkcan4
belleklerin boş olmadığından eminsin umarım..
bir de bu belleklerde virüs kapma olayı oluyor.. belleğin iç yazılımında hatalara sebebiyet veriyor.. bellekleri biçimlendirmeye çalış, biçimlendirirken hata verirse, biçimlendikten sonra belleğin içinde abuk subuk artık dosyalar oluşursa virüs girmiş demektir.. garantiye götürüp değiştirmeni öneririm böyle bir durumda.. benim başıma böyle birşey geldi ve garantisi dolduğundan belleğim anahtarlık oldu..
ama kesin virüs girmiştir diyemem.. belki başka bir şey de olabilir.. benim bildiğim bu kadar..
hocam taktıgında tanıomu xp usb portunda sorun olmasın portları degıstır bence
Cevaplarınız için teşekkür ederim. usb disklerde sorun yok. çünkü başka bilgisayarlarda içeriğini görüp dosya kaydedip silebiliyorum. USB portlarda da sorun yok . aygıt yöneticisinden baktığım zaman bu aygıt düzgün çalışıyor mesajı geliyor ve soruna ilişkin bir belirti yok. usb girişlerinin hepsinden denedim (arkada 4 adet önde 2 adet usb girişi var) ama sonuç değişmedi.
sistemimde biri 2 ye bölünmüş 2 adet hard disk, 1adet cdrom, 1 adet cd writer, 1 adet usb dvd writer var, 1 adette oyun için sanal driver var. driver çakışmasına benziyor ama çözemedim.
selamlar
bilgisayarım->sağtuş->yönet->disk yönetimi ne gir. oradan usb diskinin sürücü ismini değiştir. Çünkü sürücü isimleri çakışıyor.kolay gelsin
bilgisayarım->sağtuş->yönet->disk yönetimi ne gir. oradan usb diskinin sürücü ismini değiştir. Çünkü sürücü isimleri çakışıyor. k: falan yap.kolay gelsin
Söylediğiniz gibi yaptım. harf değiştirdim ama yine içeriğini göremedim. Ancak usb disk üzerinde sağ tıklayıp aç komutu verdikten sonra içeriği görebiliyorum. windows gezgini ile göremiyorum. ayrıca bilgisayarım ' a tıkladığımda da usb disk ikonu gözükmüyor, diğer disk ve cdromların harfleri gözüküyor.
sorunumu geçici olarak hallettim ama halen tam olarak çözemedim. ilginize tekrar teşekkürler. selamlar fkcan4
Bilgisyarım'a sağ tık -> Yönet -> Disk Yönetimi -> USB diski bul, sağ tıkla-> Sürücü harfi ata
portları deyiştir bence
Bilgisayarın usb 2 yi desteklemiyor olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: algorian
Bilgisyarım'a sağ tık -> Yönet -> Disk Yönetimi -> USB diski bul, sağ tıkla-> Sürücü harfi ata
bunun kesin çözümü yok mudur? her seferinde harf atamak çok pratik bir yöntem değil. ayrıca usb 2.0 destekliyor. daha önce problem yokken şimdi problem oluştu ve bütün memory stickler için bu durum söz konusu.
quote:
Orjinalden alıntı: trancemaster
quote:
Orjinalden alıntı: algorian
bunun kesin çözümü yok mudur? her seferinde harf atamak çok pratik bir yöntem değil. ayrıca usb 2.0 destekliyor. daha önce problem yokken şimdi problem oluştu ve bütün memory stickler için bu durum söz konusu.
Bildiğim kadarıyla windows 2000 ve 2003 te bazı flash diskler (çıkarılabilir disk olarak değil de hard-disk olarak görünen) bu problem hep vardı.
bu problem daha önce sapa sağlam olan memory stickde yaşanmaktadır. yani alet değişmedi sadece windows xp'yi yeniden kurduktan sonra zaten bazı driver'lar hata veriyordu. haliyle bunların da driverları eksik gibi. ama usb 2.0 driverları bulunamadığı için(windows xp home) yükleyemedim ve sorun devam ediyor yani.
ya bendeki durum biraz farklı. usb bellek nerdeyse tamamen dolu görünüyor. ama içindekilerin sadece yarısına ulaşabiliyorum. winrardan açmayı denedim belki orda görünür de ulaşırım diye ama ordanda ulaşamadım. aslında garip olan bir şey daha var. ben bu usb belleği dvd'ye takınca içindeki bütün herşey görünüyor. ama bana orda gözükmesi lazım değil,bilgisayarda gözükmesi lazım. emin olduğunuz çözüm yolları varsa cevaplar mısınız?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme