Şimdi Ara

Harici harddisk kopyalama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    40 gb 'lık bir harici hard diskim var. Usb ile bağlanıyor. Sorunum şu: Harddiske bir veri atarken -özellikle de büyük boyutlu veriler- resimdeki hatayı veriyor ve harddisk kayboluyor yani görmüyor PC harddiski. Usb yi çıkarıp tekrar takmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden büyük boyutlu birşey kopyalayamıyorum. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnRambo55 -- 9 Ağustos 2012; 0:46:54 >

• aleykümselam
    harrdiskin fat 32 mi ntfsmi buna dikkat et eğer ntfs ise tekrar konuya yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cakma Iphone -- 9 Ağustos 2012; 2:27:03 >
  • NTFS.
  • HDD de bad sector olabilir.
  • Biçim attım yine düzelmedi. Yardım edebilicek olan var mı?
  • 40GB harddisk 3,5" ve sonradan alınma harici disk kutusuyla mı bağlı? (Eğer öyleyse markası falan nedir? Harici disk kutularının bir kısmı sıkıntılıdır. Özellikle eski modeller.)
    Yoksa bildiğimiz 2,5" USB dşsklerden mi? LAptop diski içerenlerden yani... Bunu bilsek en azından.

Not: USB kablosunun arızalı olmadığından emin misiniz? Sadece büyük boyutlu dosyalar atınca mı disk ortadan kayboluyor yoksa disk boştaykende ortadan kayboluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin.79 -- 9 Ağustos 2012; 2:47:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnRambo55

Biçim attım yine düzelmedi. Yardım edebilicek olan var mı?

Fat32 olarak biçimlendirdinmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Böyle bir sorunda dosya sistemi (fat32/ntfs) önemli değildir. İster Fat16 ister Fat32 istersede Ntfs formatlasın sonuç değişmez.
    Ortada donanımsal bir hata var gibi.
  • Resim ekleyemedim. Çok büyük değil markası vio.

FAT32 olarak biçimlendirmedim. Deneyip mesaj atıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnRambo55 -- 9 Ağustos 2012; 2:58:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin.79

Böyle bir sorunda dosya sistemi (fat32/ntfs) önemli değildir. İster Fat16 ister Fat32 istersede Ntfs formatlasın sonuç değişmez.

iyide fat 32 4 gb den büyük dosya desteklemiy diye biliyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinuzakdogu

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin.79

Böyle bir sorunda dosya sistemi (fat32/ntfs) önemli değildir. İster Fat16 ister Fat32 istersede Ntfs formatlasın sonuç değişmez.

iyide fat 32 4 gb den büyük dosya desteklemiy diye biliyodum

İyi ya. Öyle bir sorun olsaydı 'Dosya boyutu fazla büyük' derdi.
    Diski tedavülden kaldırmazdı. Yukarıda yazanları iyi okuyun lütfen. USB disk bir anda sistemden çıkarılmış gibi yok oluyor

• Bakmaya yeni zaman buldum. Öncelikle biçimlendirme seçenekleri arasında fat32 yok, exfat ve NTFS (varsayılan) var. Onun için NTFS olarak biçim attım. Yine aynı sorun devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • peki kablo usb 2.0 mı eğer öyleyse 3.0 girişinemi bağladınızve usb çoklayıcı kullanıyormusunuz + olarak hdd ye güç yetmiyo bence o nedenle devre dışı kalıyo hdd nizin ekstra güç girişi varmı lütfen bu soruların cevabını yazın devam edelim iyi forumlar
  • Kablosu Usb 2.0 . Bilgisayarım eski zaten 3.0 girişi yok. Çoklandırıcı kullanmıyorum, direkt anakartın usb girişine veya kasanın usb girişine bağlıyorum. Hdd'nin üzerinde extra bir giriş yok. HDD nin usb kablosu ikiye ayrılıyor. Fakat ikisini taksam da sorun devam ediyor.
  • Yok mu anlayan? Sanırım çözümü yok bunun.
  • tera copy gibi 3. parti programla kopyalamaya çalış belki sorun cıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ki-ok

tera copy gibi 3. parti programla kopyalamaya çalış belki sorun cıkmaz.

Deneyip sonucu bildiririm.
  • Teracopy ile denedim, sonuç aynı. 10 gb part %36.9 da kaldı ve harddisk kayboldu.
  • Teracopy 'i PRO ya yükselttim ve hard'ı anakartın usb girişinden bağladım . Şimdi çok güzel kopyalıyor. 10 gb lık 3 kere dosya kopyaladım. Yardımlar için teşekkürler , sorun çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.