Şimdi Ara

USB'den Telefonu Sarj Etmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, sorundan ziyade bir soru için açtığım konuyu.

Laptopımdan sarj ediyorum usb kablosuyla telefonumu. Bunun laptopun anakartına ve ya telefona bir zararı var mı?

Soğutucu,usb vantilatörler de anakarta zarar verir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

USB'den Telefonu Şarj Etmek

Günümüzde neredeyse herkesin vazgeçilmezi olan akıllı telefonlar sık sık şarj edilmesi gereken cihazlardır. Geleneksel olarak telefonlar duvar prizlerinden şarj edilirken, son yıllarda USB üzerinden bilgisayardan telefon şarj etmek de yaygınlaşmıştır.

USB üzerinden bilgisayardan telefon şarj etmek, özellikle seyahat ederken veya duvar prizi bulunmadığında kullanışlı bir seçenektir. Ancak bu yöntemin bilmen gereken bazı avantajları ve dezavantajları vardır.

Avantajları:

• Kolaylık: Bilgisayarın olduğu her yerde telefonunu şarj edebilirsin.
    • Taşınabilirlik: Seyahatlerde fazladan şarj cihazı taşımana gerek kalmaz.
    • Esneklik: Bilgisayarının USB portlarını kullanarak hem telefonunu hem de diğer cihazlarını şarj edebilirsin.

Dezavantajları:

• Hız: Bilgisayardan şarj etme, duvar prizinden şarj etmekten daha yavaş olabilir.
    • Güç: Bilgisayarın USB portları sınırlı güç sağlar, bu nedenle telefonunu hızlı bir şekilde şarj etmek istediğinde duvar prizi kullanmak daha iyi bir seçenektir.
    • Pil sağlığı: Uzun süre bilgisayar üzerinden şarj etmek, telefonunun pil sağlığına zarar verebilir.

Bilgisayardan Telefon Şarj Etme Adımları:

1. Telefonunu USB kablosuyla bilgisayarına bağla.
    2. Telefonunun şarj olmaya başladığını bildiren bir bildirim göreceksin.
    3. Şarj işlemi tamamlandığında telefonunu bilgisayardan çıkarabilirsin.

Önemli Notlar:

• Şarj hızını artırmak için bilgisayarının hızlı şarjı destekleyen bir USB portuna bağladığından emin ol.
    • Telefonunu uzun süre bilgisayar üzerinden şarj etmemeye çalış.
    • Kötü kaliteli veya hasarlı USB kabloları kullanmaktan kaçın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • birşey olmaz rahat ol
  • Telefon şarj etmende herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Diğer cihazlarda da. Ancak fazla akım çeken ya da gücü fazla olan 2,5Watt dan fazla olan (5w veya 10w veya daha fazlası) cihazlarda sorun çıkabilir. Çünkü USB portları +5V tur. Bildiğim kadarıyla her bir port 500mA=0,5Amper akım sağlar.Dolayısıyla 0,5x5=2,5Watt a kadar kullanılabilir.

Bu kadar USb den bahsetmişken aşağıdaki bilgiler de birilerinin işine yarayabilir diye paylaşayım dedim.

USBnin

1.Pini +5V kırmızı
    2.Pini data (+) yeşil
    3.Pini data (-) beyaz
    4.Pini Notr Siyah

USB hızları:
    USB 1.0 en fazla 1,5MB saniyede
    USB 2.0 en fazla 60MB saniyede
    USB 3.0en fazla 600MB saniyede
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

Telefon şarj etmende herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Diğer cihazlarda da. Ancak fazla akım çeken ya da gücü fazla olan 2,5Watt dan fazla olan (5w veya 10w veya daha fazlası) cihazlarda sorun çıkabilir. Çünkü USB portları +5V tur. Bildiğim kadarıyla her bir port 500mA=0,5Amper akım sağlar.Dolayısıyla 0,5x5=2,5Watt a kadar kullanılabilir.

Bu kadar USb den bahsetmişken aşağıdaki bilgiler de birilerinin işine yarayabilir diye paylaşayım dedim.

USBnin

1.Pini +5V kırmızı
    2.Pini data (+) yeşil
    3.Pini data (-) beyaz
    4.Pini Notr Siyah

USB hızları:

Hocam 2.5 watt 1 usb girişi için mi yoksa toplam olarak mı?
    Kullandığımız mouse,klavye de bu toplama dahil mi?

Soğutucu konusunda bir problem çıkar mı uzun vadeli olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

Telefon şarj etmende herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Diğer cihazlarda da. Ancak fazla akım çeken ya da gücü fazla olan 2,5Watt dan fazla olan (5w veya 10w veya daha fazlası) cihazlarda sorun çıkabilir. Çünkü USB portları +5V tur. Bildiğim kadarıyla her bir port 500mA=0,5Amper akım sağlar.Dolayısıyla 0,5x5=2,5Watt a kadar kullanılabilir.

USBnin

1.Pini +5V kırmızı
    2.Pini data (+) yeşil
    3.Pini data (-) beyaz
    4.Pini Notr Siyah

USB hızları:

Hocam 2.5 watt 1 usb girişi için mi yoksa toplam olarak mı?
    Kullandığımız mouse,klavye de bu toplama dahil mi?

Soğutucu konusunda bir problem çıkar mı uzun vadeli olarak?

Herbir usb girişi için 2,5 Watt. Sogutucu sorun olmaz. Surekli kullanabilirsin. Ancak batarya takılı olduğu zaman bataryanın ömründen yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi bir zarar vermez, tabiki kullandığınız usb kablosunda şase vb sıkıntı yoksa.
    Soğutucuyla beraber telefon sarjı yapıyorsanız, telefonunuz geç şarj olur. Soğutucu bütün amperi çekeceği için voltaj düşmese bile telefonunuz saatlerce dolmaz bataryanızı yorar ve çabuk tükenmesine yol açar. Herzaman için sarj adaptörü kullanmakta yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknolojik yardım

Herhangi bir zarar vermez, tabiki kullandığınız usb kablosunda şase vb sıkıntı yoksa.
    Soğutucuyla beraber telefon sarjı yapıyorsanız, telefonunuz geç şarj olur. Soğutucu bütün amperi çekeceği için voltaj düşmese bile telefonunuz saatlerce dolmaz bataryanızı yorar ve çabuk tükenmesine yol açar. Herzaman için sarj adaptörü kullanmakta yarar var.

Anladım hocam, 2.5 yıldır telefonumu usb kabloyla sarj ettim, laptopumdan önce de.
    O yüzden bir sorayım dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefonu PC üzerinden USB den şarj etmemeye çalışın.

Laptop USB portlarında genelde 500mA değil 300-400mA olur (marka, model, kaliteye göre değişir).
    Buda misal 2000mA lık bir pili 5-6 saatte şarj eder.

Halbuki telefonla birlikte gelen 1000mA (genelde böyle verilir) bir şarj aleti 2 saat gibi bir sürede şarj eder.
    Buda bataryanızın daha az süre şarjda kalacağından daha az yıpranmasına sebep olur.

Ayrıca nedenini bilmiyorum;
    Şarj cihazı ile yaptığım şarj çok rahat 48 saat yeterken PC den yaptığım nedense 48saati görmüyor

USB den bağlayacağınız cihazlar laptopa zarar vermez.
    Ancak o vantilatörlerden bağlamamanızı tavsiye ederim.
    Onun içindeki motor her ne kadar kuş b.ku kadar olsada motor dönerken bir salınım olur ve bunu laptopa geri gönderir.
    Birşey yapar mı? Bozar mı? kesinlikle bir kesin bilgi yok ancak takmamakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

Telefonu PC üzerinden USB den şarj etmemeye çalışın.

Laptop USB portlarında genelde 500mA değil 300-400mA olur (marka, model, kaliteye göre değişir).
    Buda misal 2000mA lık bir pili 5-6 saatte şarj eder.

Halbuki telefonla birlikte gelen 1000mA (genelde böyle verilir) bir şarj aleti 2 saat gibi bir sürede şarj eder.
    Buda bataryanızın daha az süre şarjda kalacağından daha az yıpranmasına sebep olur.

Ayrıca nedenini bilmiyorum;
    Şarj cihazı ile yaptığım şarj çok rahat 48 saat yeterken PC den yaptığım nedense 48saati görmüyor

USB den bağlayacağınız cihazlar laptopa zarar vermez.
    Ancak o vantilatörlerden bağlamamanızı tavsiye ederim.
    Onun içindeki motor her ne kadar kuş b.ku kadar olsada motor dönerken bir salınım olur ve bunu laptopa geri gönderir.
    Birşey yapar mı? Bozar mı? kesinlikle bir kesin bilgi yok ancak takmamakta fayda var.

Anladım hocam, soğutucu da laptopa bir şeyler gönderiyor mu? Vantilatör gibi?

• Teknik olarak gönderir. Motor mantığı ile çalışan herşey kaynağına geri salınımlar yapar.

Bilgisayar ortamında, küçücük motorlar ne kadar etki eder açıkcası böylesi birşeyin hesabını yapabileceğimizi sanmıyorum. Bilgisayar dünyasınında böyle birşeyden haberdar olduğunuda düşünmüyorum ama elektrik elektronik dünyasında harmonik başlı başına bir olaydır.

Ben 5 seneden fazladır aynı laptopu kulanıyorum. Hemen hemen 5 senedir sabit altında soğutucu ile çalıştırıyorum, asla sökmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

Teknik olarak gönderir. Motor mantığı ile çalışan herşey kaynağına geri salınımlar yapar.

Bilgisayar ortamında, küçücük motorlar ne kadar etki eder açıkcası böylesi birşeyin hesabını yapabileceğimizi sanmıyorum. Bilgisayar dünyasınında böyle birşeyden haberdar olduğunuda düşünmüyorum ama elektrik elektronik dünyasında harmonik başlı başına bir olaydır.

Ben 5 seneden fazladır aynı laptopu kulanıyorum. Hemen hemen 5 senedir sabit altında soğutucu ile çalıştırıyorum, asla sökmem

Herhangi bir problem,sorun çıkmadıysa iyi hocam.
    Çünkü soğutucusuz olmuyor oyun oynarken.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.